Vánoční čaj - vařený
Recept ještě nebyl hodnocenK vůni vánoc neodmyslitelně patří skořice, hřebíček, jablka a citrusy. Mají magickou moc, příjemně nás naladí a zahřejí. Přesně tyto vůně můžete mít doma, připravíte-li…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
K vůni vánoc neodmyslitelně patří skořice, hřebíček, jablka a citrusy. Mají magickou moc, příjemně nás naladí a zahřejí. Přesně tyto vůně můžete mít doma, připravíte-li…
Pokud potřebujete rychlý dezert pro děti a nemáte čas na pečení, připravte si podzimní poháry z tvarohového krému, zkaramelizovaného ovoce a perníčků. Dezert je za pár…
Vyšleháme vejce s cukrem a postupně přidáme horkou vodu (rozpustí cukr). Šleháme co nejdéle, čím našlehanější vejce budou, tím křehčí bude těsto. Mouku prosejeme,…
Bílky ušlehejte na tuhý sníh. Ke žloutkům přidejte tvaroh, pudinkový prášek, čaj matcha a stévii. Ušlehejte tvarohovou hmotu a do hotové přimíchejte opatrně ušlehaný…
Máslové sušenky rozdrtíme a zapracujeme do nich máslo, dáme na dno formy a necháme ztuhnout v lednice. Než si rozpustíme bílou čokoládu ve vodní lázni,tak si ušleháme…
Dobře zralý ananas rozkrojíme na poloviny. Zralý ananas poznáme tak, že vytrhneme jeho “lístek“ a když jde dobře, tak je správně zralý. Vydlabeme jeho vnitřek a…
Ze šťávy uvaříme želatinu dle návodu. Do různých misek nalijeme želatinu, kterou necháme ztuhnou. Zdobíme šlehačkou a ovocem.
Vyšleháme smetanu. Do vyšlehané smetany přidáme tvaroh smíchaný s vanilkovým a moučkovým cukrem.Poté dáme na talíř či do misky a ozdobíme ovocem - může být různé. Toto…
Utřeme vejce s cukrem a máslem. Přidáme zbylé ingredience a umícháme těsto. Mezitím si vymažeme a vysypeme plech. Rovnoměrně těsto rozmístíme a poklademe ovocem. ( U mě…
Bílky a 2 lžíce cukru ušleháme do tuhého sněhu. Předehřejeme troubu na 170°C.Žloutky s cukrem ušleháme do světlé pěny, během šlehání přidáváme vodu. Přidáme vlažné…
Omyté ovoce (jablka, hrušky, kdoule, broskve, meruňky, švestky, třešně, zelená rajčata, dýně, melouny, fíky, citrusové plody…) můžeme oloupat, odjadřincovat a…
Z mouky , másla a cukru vypracujeme prsty směs jako na drobenku. Přidáme vejce a vše spojíme. Vyválíme těsto a vyložíme jím kulatou pečící formu, asi 23cm, i na okraje.…
Nejprve upečeme dva korpusy na plechu s vyšším okrajem, rozměr cca 40 x 30 cm. Jeden korpus světlý, druhý kakaový: Vyšleháme bílky, zašleháme cukr a šleháme, dokud sníh…
Korpus- ušleháte vejce s cukrem, do ušlehané hmoty lehce zamícháte prosátou mouku. Dáte péct na 160°C Krém- uvaříte pudink, do vychladlého pudinku zašleháte máslo …
Do mléka dáme cukr a pudink, dobře zamícháme a dáme vařit za stálého míchání. Jakmile začne pudink probublávat, vaříme ještě 1 minutu. Sundáme ze sporáku, přidáme…
Smícháme mouku s cukrem a práškem do pečiva, přidáme mléko, olej, vejce. Řidší těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pokladem libovolným ovocem. Povrch posypeme…
Všetky prísady zmiešame a cesto vylejeme na vymastený plech. Poukladáme ovocie a pri strednej teplote pečieme asi 20-25 min. Upečený teplý koláč pocukrujeme.
Nabízím inspiraci několik fotografií na jednoduché zdobení pro různé příležitosti. U každé fotky je i návod + použité suroviny. Postupně ještě něco přidám, ale pokud…
Bílky ušleháme s cukrem, přidáme žloutky, olej, vodu a mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme v předehřáté troubě na 180°C. Na…
Vejce s cukrem našleháme, přidáme vše ostatní, zamícháme a nalijeme na plech.Navrch položíme ovoce, já dala půlky švestek z kompotu a rebarboru. Posypeme žmolenkou…
Puding připravte dle návodu (měl by být spíš hustší, pevnější) a nechte vychladnout. Troubu předehřejte na 200°C a plech vyložte pečícím papírem. Listové těsto…
Zmrzlé banány můžete vložit do mrazáku jak ve slupce, tak oloupané a nakrájené. Ty ve slupce se sice hůře po zmrznutí loupou, ale zato dostanete krémovější zmrzlinu. Ale…
Historie kaváren v Orientu i v Evropě: První šálky tmavého moku chutnaly jako saze a podávaly se zásadně s cukrem a kořením
Svatba korunního prince Rudolfa: Podávaly se taštičky plněné skřivánčím masem, sluky s lanýži a dort s pomerančovými květy
Svatováclavské koláčky z nekynutého těsta se před pečením namáčejí do vajíčka. Jsou pak neuvěřitelně křehké a vláčné