Pečená panenka s brambory
Recept ještě nebyl hodnocenNejprve rozehřejeme troubu na 220 °C a v mezičase očistíme maso tak, abychom ho zbavili všech viditelných povrchových blan, protože ty by se při pečení stáhly a maso by…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejprve rozehřejeme troubu na 220 °C a v mezičase očistíme maso tak, abychom ho zbavili všech viditelných povrchových blan, protože ty by se při pečení stáhly a maso by…
Vepřovou panenku odblaníme a nakrájíme na špalíčky. Česnek oloupeme a rozmačkáme v lisu.Na marinádu smícháme olivový olej, česnek, med, sůl a pepř.Špalíčky vepřové…
Vepřovou panenku osolíme, kořenovou zeleninu omyjeme, oškrabeme a nakrájíme na kostičky.Na másle osmahneme nejdřív maso, po chvíli přidáme kořenovou zeleninu, nové…
Kdo by neznal Ondráše, plátky masa smažené v bramborákovém těstíčku, provoněném česnekem a majoránkou. Ondráše připravované z vepřové panenky jsou krásně šťavnaté, jemné…
Vyzkoušejte recept na vepřovou panenku pečenou ve slaninovém kabátku. Tato lahodná kombinace jemného vepřového masa obaleného v křupavé slanině zaručeně potěší každého…
Panenky nakrájíme na silnější plátky a jemně pěstí naklepeme. V oleji rozmícháme koření, můžeme mírně dosolit a medailonky do něj naložíme, stačí i na dvě hodiny.V…
Vepřová panenka je libové jemné maso, kterému obalení slaninou pomůže, aby se při tepelné úpravě nevysušilo. Žampiony pokrm výborně dochutí, vše spolu hezky ladí.…
Máte- li chuť na vepřové plátky s nádechem přípravy "na divoko", vyzkoušejte náš recept. Víno a šípková marmeláda v omáčce skvěle doplní chuť marinovaného masa. Vůně a…
Maso lehce naklepeme, žampiony a cibuli nakrájet na plátky, brambory na kostičky. Alobal potřeme olejem rozložíme brambory, plátek masa potřený česnekem, osolený,…
Brambory nakrájíme na tenké hranolky a dáme je na 15 minut do studené vody, tak je zbavíme přebytečného škrobu. Následně je osušíme a dáme do mísy. Zakápneme je olivovým…
Selské vepřové závitky s bramborovými placičkami jsou lahodným pokrmem, který kombinuje různé druhy masa s netradiční přílohou. Tyto závitky jsou podávány s dozlatova…
Z prolisovaného česneku, pepře, rozmarýnu a oleje si připravíme marinádu. Z očištěné vepřové panenky si uřízneme 3 plátky o síle 1,5 cm, obalíme v marinádě a necháme 2-3…
Panenku odblaníme, osolíme, opepříme, vložíme do misky a zalijeme ji olejem. Necháme aspoň 2 hodiny odpočinout.Olej z panenky slijeme a nalijeme na pánev. Panenku…
Panenku nakrájíme na medailonky a naložíme na hodinu do marinády - med, česnek, sójová omáčka a 2 dl vody.Na olivovém oleji orestujeme cibuli nakrájenou na půlkolečka.…
Na olivovém oleji osmažíme na kostičky nakrájenou panenku, osolíme a opepříme.Přidáme nakrájené žampiony, jarní cibulku, společně osmahneme. Přilijeme bílé víno a…
Nakrájime nadrobno oloupané žampiony, klobásu a asi 10dkg anglické slaniny (zbytek necháme na později). Z vepřové panenky si z obou stran odkrojíme koncové špičky a…
Vepřové panenky nakrájíme na špalíčky tak, aby na jednu porci vyšly 3 nebo 4 roládičky. Rozklepeme, osolíme, opepříme, položíme pruh šunky podle průměru panenky, na ni…
Název pavé, jehož původ bychom našli ve Francii, je označení zvláštního postupu pokládky diamantů do šperků či kamenů do dlažby. A právě tímto způsobem jsou pokládány…
Panenku odblaníme a podélným řezem z ní vytvoříme plát jako na roládu. Osolíme, opepříme, posypeme paprikou a granulovaným česnekem a lehce potřenme olivovým olejem. Po…
Panenku nakrájíme na cca 1,5 cm silné medailonky a dlaní naklepneme. Osolíme a opepříme. Brambory najemno nastrouháme a uložíme do síta. Osolíme a necháme vytéct…
Vepřovou panenku odblaníme a nakrájíme na stejné válečky. Každý váleček potřeme olejem, lehce posypeme čerstvě mletým barevným pepřem a kořením argentína. Zabalíme do…
Snad nejoblíbenějším a nejčastěji používanou části z vepřového masa je panenka. Dobře připravená panenka je krásně šťavnatá a hodí se ke slavnostnějším obědu, či večeři.…
1. Panenku očistíme a nakrájíme na plátky. Osolíme, opepříme. Cibuli nakrájíme na céčka, žampiony na plátky, česnek prolisujeme, bylinky nasekáme najemno. 2. V…
Pomeranče oloupeme a odšťavníme. Cibuli nadrobno posekáme. Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli zesklovatíme na másle, přidáme žampiony a krátce…
Retro vaření s Kristinou: Upečte si na Velikonoce křupavé palmové listy podle 100 let starého receptu
Nejlepší chleba v Česku 2023: Některé vítězné bochníky nás chutí nenadchly, božský je ale pelhřimovský pecen z pekárny Adélka
Dortem ke štíhlé linii! Marie Antoinetta jedla prakticky pořád, přesto byla jako proutek