Kuskusový salát s cizrnou
Recept ještě nebyl hodnocenKuskus je oblíbený pro svou rychlou a snadnou přípravu. V kombinaci s konzervovanou cizrnou a kupou zeleniny se stane vynikajícím přitom lehce stravitelným pokrmem.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuskus je oblíbený pro svou rychlou a snadnou přípravu. V kombinaci s konzervovanou cizrnou a kupou zeleniny se stane vynikajícím přitom lehce stravitelným pokrmem.…
Čas cuket – čas snahy o zpracování do posledního kousku! Připravte směs, kde základ tvoří cuketa. Na momentální spotřebu, nebo zkuste i zavařit do zásoby. Chutná omáčka…
Lehce pikantní pomazánka z rajčat, paprik a masa ideální na topinky nebo toasty. Pomazánku můžete zavařit a uchovat tak na pozdější použití. Skvělá bude také jako…
Tento recept kombinuje šťavnaté maso se zeleninou a výrazným kořením, čímž vytváří směs plnou bohaté chuti a vůně. Ideální pro rychlé večeře nebo pohoštění, zavařená…
Ljutenica a ajvar jsou dvě populární tradiční omáčky pocházející z Balkánu, které si získaly srdce milovníků pikantních a aromatických jídel po celém světě. Ljutenica je…
Ljutenica a ajvar jsou dvě populární tradiční omáčky pocházející z Balkánu, které si získaly srdce milovníků pikantních a aromatických jídel po celém světě. Ljutenica je…
Italská Caponata je tradiční sicilský předkrm, příloha k hlavnímu jídlu, nebo samostatný lehký pokrm, plný výrazných středomořských chutí a vůní. Tato zeleninová směs z…
Lahodná hustá polévka plná zeleniny a hub může směle nahradit lehký oběd, nebo večeři. Dochuťte ji do voňava bylinkami a kořením a doplňte krajícem dobrého, nejlépe…
Meloun si vyřežeme podle vlastní fantazie OZDOBNÝM VROUBKOVÝM ŘEZEM ODKROJÍME VRŠEK. Meloun vydlabeme asi tak do půlky, naplníme směsí šunky, sýrů a salámů. Přiklopíme…
Máslo se sýrem utřeme, přidáme nastrouhaný salám a vejce. Červenou papriku nakrájíme na malé kostičky a přimícháme do směsi spolu s nasekanou pažitkou. Osolíme, opepříme…
V hrnci na oleji orestujeme mírně cibuli, pak přidáme veškerou zeleninu, chvilku podusíme, přidáme vodu, koření, kostky vývarů a vaříme. Až je všechno měkké přidáme…
Do vyšší pánve na rozehřátý olej dáme opéci žampiony, dáme i nadrobno nakrájený česnek a zázvor. Po chvíli přidáme pokrájenou papriku a pórek a restujeme asi 5 minut.…
Rozehřejeme sádlo a vyškvaříme si slaninu nakrájenou na kostičky. Nakrájenou cibuli osmahneme na základě slaniny a sádla. Omyté nakrájené maso opečeme ze všech stran na…
Játra opláchneme, očistíme od případných sraženin a blanek, ve spoji rozřízneme a přemístíme do keramické nádoby pomalého hrnce (PH).Zeleninu očistíme, cibuli nakrájíme…
Pečený lilek s kuskusovou náplní je lahodný a zdravý pokrm, který v sobě spojuje jemnou chuť pečeného lilku s bohatou, kořeněnou náplní z kuskusu. Tento recept je…
Játra opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky. Okraje malinko nařízneme a játra z jedné strany zlehka opepříme a posypeme kmínem.Slaninu a papriku nakrájíme na…
Cibuli nakrájíme na půl kolečka, česnek na plátky a dáme do misky. Přidáme trochu oleje, chilli koření, pepř a vegetu a promícháme.Kolečka tvarůžků překrojíme na…
Do mletého masa přidáme jemně nakrájenou cibuli a všechny ostatní suroviny. Vše spolu řádně promícháme a necháme do druhého dne uležet v lednici.Z paprik opatrně…
Nakrájíme si cibuli a orestujeme ji na oleji dorůžova, přidáme na malé kostičky pokrájené maso a pořádně ho orestujeme, až pustí šťávu.Pak přidáme červenou papriku a…
Brambory nakrájejte na větší kostky a povařte je v osolené vodě asi 7 minut. Mezitím si nakrájejte zbylou zeleninu - cibuli na klínky, mrkev na šikmá kolečka, kapustičky…
Uvařené brambory nakrájené na hrubší plátky poklademe na pekáč, který je celý vymazaný olejem. Lehce osolíme, přidáme kmín a poklademe plátky slaniny a sýra. V hrnku…
Vejce, šunku, sýr, papriku a cibulku nakrájíme na kousky. Všechno společně promícháme a dochutíme.Salát dáme vychladit a podáváme s pečivem, nejlépe s rozpečenou…
Uvaříme těstovinky a pak přidáme na kostičky nakrájenou zeleninku a vajíčka. Osolíme a opepříme podle chuti.
Z těsta odkrojíme menší třetinu na mřížky. Zbylé těsto vyválíme do kruhu kousek většího než je kulatá forma, aby byly i strany pokryté těstem. Dno propícháme vidličkou a…
Vzpomínky na dětství: Jak uvařit skvělou krupicovou kaši nebo rajskou s knedlíkem?
Jak se daří finalistům Peče celá země: Vojtěch vyprodává kurzy, Tereza frčí na sítích a Roman se naučil důležitou věc
Trpělivost bochník přináší: Ovládněte sílu kvásku a naučte se péct domácí chléb na jedničku