Pikantní krkovička po maďarsku
Recept ještě nebyl hodnocenMáte chuť na něco pikantního na maďarský způsob? Opečenou krkovičku se špekem, paprikou, pórkem a klobáskou podusíte. Tento recept je jednoduchý a vynikající pokrm si…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Máte chuť na něco pikantního na maďarský způsob? Opečenou krkovičku se špekem, paprikou, pórkem a klobáskou podusíte. Tento recept je jednoduchý a vynikající pokrm si…
Na pánvi zpěníme cibulku na oleji, přidáme mleté maso ochucené solí, pepřem, sladkou paprikou a bazalkou, orestujeme a přimícháme rajský protlak. Poté necháme zchladnout…
Cuketa umí přijmout chuť jiné suroviny a doplnit hmotu. V placičkách s kuřecím masem se stane chutnou složkou a odlehčí celkově masitý pokrm. Se smetanovou bramborovou…
Zeleninu, vajíčka a šunku pokrájíme, dochutíme a přidáme majonézu. Máslo si necháme změknout, přidáme trošku soli, na drobno pokrájenou petrželku, prolisovaný česnek a…
Skelety zalijeme studenou vodou, přidáme koření, sůl a očištěnou zeleninu a na mírném ohni uvaříme silný vývar. Ten scedíme přes síto, z kostí obereme maso a nakrájíme…
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Vychladlé brambory rozpůlíme a vnitřky vydlabeme. Žampiony pokrájíme na plátky, podusíme na jarní cibulce na oleji.K…
Maso si upravíme na přibližně stejné kusy, cibule si nakrájíme na měsíčky, papriku na proužky a patison na menší čtverečky. V hrnci na sádle osmažíme cibuli do růžova,…
Kuřecí kousky se zeleninou restované s různým kořením jsou oblíbeným a rychlým řešením oběda či večeře. Vyzkoušejte tento recept inspirovaný asijskými chutěmi za…
Maso, brambory, mrkev a papriku pokrájíme na kostky. Nejprve na oleji opečeme všechno koření. Když se rozvoní, přidáme maso a restujeme. Osolíme, vhodíme brambory a…
Všechny suroviny na dressing smícháme a přidáme do něj nakrájenou zeleninu a sýry.Vše promícháme a posypeme opečenými kostičkami chleba.
Uzené maso, cibuli a papriky pokrájíme nadrobné kostičky. Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme papriky a cca 3 minuty restujeme. Přisypeme maso, promícháme a postupně…
Kuřecí prsa rozpůlíme a nakrájíme na větší kousky. Připravíme marinádu v niž maso důkladně obalíme a necháme odležet alespoň hodinu v chladu.Na hlubší pánvi na oleji…
Napřed spaříme 2 díly čínských nudlí vodou a necháme cca 5 minut ve vodě, poté scedíme. Na pánev s trochou olivového oleje přidáme na proužky nakrájenou papriku, rajče,…
Nejdříve smícháme marinádu. Maso v tom obalíme a necháme 0,5 - 1 hodinu odležet. Po té kostky orestujeme na rozpáleném sádle a necháme zatáhnout. Přihodíme cibuli,…
Maso nakrájíme na kostky. Posypeme kořením na ryby a osolíme. V misce si připravíme marinádu. Smícháme olej, protlak, papriku a česnek. Rybu naložíme do marinády. …
Cibuli nasekáme na kostičky a osmahneme na oleji dozlatova. Vhodíme očištěné a pokrájené hovězí maso a na mírném ohni dusíme cca 20-30 minut, než maso pustí šťávu. Pak…
Nejprve dáme vařit vejce, ta pak vychladíme a oloupeme. Do menší misky nakrájíme šunku na krátké proužky, Hermelíny, okurky a papriku na drobné kostičky, jemně cibuli…
Celú neolúpanú špagetovú tekvicu uvaríme (v kuchte varím 15 minút od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť). Rozrežeme, vyberieme semienka a vidličkou dužinu…
Zeleninu nakrájíme na kousky. Sýry nastrouháme na hrubo nebo nakrájíme na kousky. Je to lepší než plátky, sýr se dostane všude.Na zálivku svaříme vodu s octem a…
Bagetku nakrájíme na plátky. V míse si rozmícháme majolku s hořčicí, přidáme nastrouhaný křen ( každý dá tolik, na kolik se cítí) a dochutíme solí a pepřem. Papriky si…
Očištěnou papriku nakrájíme na větší kousky, stejně tak lilek, který rozkrojíme podélně a vybereme případně ošklivý střed. Ve woku na rozpáleném oleji restujeme asi pět…
Olej promícháme se solí a kořením. V připraveném oleji obalíme křídla, uložíme je na pekáček nebo hluboký plech. Vložíme do trouby rozehřáté na cca 190 °C a upečeme…
Nálev svaříme sladkokyselý, podle některého oblíbeného receptu (třeba jako na okurky). Pokud máme, použijeme bílý ocet (není podmínkou) nebo zředěnou octovou tresť, aby…
Houby, které rostou kolem svátku 28. září. Řeč je samozřejmě o václavkách a pokud mezi vaše oblíbená jídla patří guláš, tak ho z nich můžete připravit. Hustý guláš,…