Zelí s párky
Recept ještě nebyl hodnocenKapustu nakrájame na rezance.Na oleji orestujeme nadrobno narezanú cibuľu, pridáme kapustu, rascu, osolíme, podlejeme troškou vody a dusíme 10 minút.Pridáme najemno…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kapustu nakrájame na rezance.Na oleji orestujeme nadrobno narezanú cibuľu, pridáme kapustu, rascu, osolíme, podlejeme troškou vody a dusíme 10 minút.Pridáme najemno…
Do hrnce dáme rozehřát sádlo a na něm orestujeme na kolečka nakrájené obě nožky párku a pórek, přidáme mouku (trošku zahustit můžeme místo mouky pohankovou lámankou nebo…
Králičí předek a hřbet vykostíme a kosti dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme celou cibuli, nové koření, kuličky pepře a bobkový list. Pomalu uvaříme…
Na másle necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Přidáme droždí a necháme rozvonět. Přidáme papriku a po zamíchání vývar, nadrobený chleba, kmín, libeček a povaříme asi 5…
V hluboké pánvi na sádle zesklovatíme cibuli nakrájenou na měsíčky. Přidáme očištěné, na kostky jako na guláš nakrájené maso, přidáme česnek, sůl, pepř, kmín a zprudka…
Houby očistíme, pokrájíme na malé kousky, osolíme a podusíme na másle doměkka.Necháme vychladnout, přidáme vejce, jemně pokrájenou cibuli, koření, bazalku, Solamyl,…
Pokud jste milovníkem pomazánek a pořád hledáte nějaké nové či originální, vyzkoušejte tento recept. Pomazánka je z vařených brambor a nejlépe bude chutnat s kapkou…
V hrnci rozehřejeme sádlo a opečeme párky nakrájené na kolečka. Vytáhneme je a odložíme.Do hrnce přidáme drobně nakrájenou cibuli a kmín. Orestujeme dozlatova.Přidáme…
Mléko, vejce, mouku, sůl, pepř a papriku smícháme v těstíčko a usmažíme palačinky.Osmažíme cibuli, šunku, přidáme pepř, sůl, oregano, chilli, kečup a nakonec sýr.Směsí…
Gozgonzolu nastrouháme na jemném struhadle, přidáme změklé máslo, tavený sýr.Dále přidáme kysanou smetanu, najemno nakrájenou cibuli, mletou papriku, pepř a vše spolu…
Maso z obou stran osolíme a jemně posypeme kořením na kuře a paprikou.Brambory oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky. Ananas zbavíme kůry, rozpůlíme a zbavíme ho tvrdého…
Maso rozkrojíme na plát a naklepeme, osolíme a opepříme.Na pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu, pak přidáme nakrájenou jednu cibuli a polovinu sádla. Přidáme nakrájenou…
V hrnci rozehřejeme máslo, zpěníme na něm jemně nakrájenou šalotku a přidáme sušené houby a kmín.Zasypeme moukou, chvíli restujeme a přidáme obě papriky. Necháme je…
Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle do zlaté barvy.Přidáme protlak, na kousky nakrájené maso a játra, zarestujeme s paprikou a kořením.Podlijeme vývarem a dusíme do…
Do misky dáme vejce, Solamyl, mouku, hořčici, worcester, sójovou omáčku a koření. Všechno promícháme.Maso nakrájíme na menší kousky, naklepeme a dáme do marinády. V…
Do tlakového hrnce dáme sádlo, nadrobno nakrájenou cibuli a necháme jí do žluta osmahnout.Přidáme maso nakrájené na kostky. Chvíli restujeme, dokud nám maso nepustí…
Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme a nakrájíme.Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky.Máslo rozehřejeme a vložíme na něj zeleninu a krátce orestujeme.Maso…
Sóju zalijeme vodou a necháme cca 12 hodin nabobtnat.Uzený ocásek uvaříme a doměkka uvaříme taktéž sóju. Sóju vaříme cca 60 minut v tlakovém hrnci a po uvaření ji…
Zapečená jídla z jednoho pekáčku jsou velmi oblíbená. Jednoduchá příprava a dostupné suroviny udělají z pokrmu oblíbeného favorita večeří i lehkých obědů. Využití sezóny…
Na tradiční dobrý guláš nemusíte jen do hospody. Vyzkoušejte uvařit tento skvělý guláš z poctivého cibulového základu s doměkka podušenými kousky vepřového masa. Guláš…
Maso a játra nakrájíme na větší kousky, cibuli na drobno. Na sádle osmažíme cibuli do zlaté barvy.Přihodíme maso (játra necháme na později) a necháme zatáhnout.Přisypeme…
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe slaninou.Na každý plátek položíme vajíčko a pevně zabalíme, spíchneme párátkem nebo svážeme…
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku a gulášové koření, promícháme.Po chvilce přidáme očištěné lišky, trošku houbového koření, osolíme,…
Křídla jemně osolíme.Suroviny na marinádu promícháme a obalíme v ní křídla. Necháme hodinu marinovat.Křídla opečeme na grilu.
Jak připravit dokonalou žemlovku, aby byla uvnitř vláčná a zvenku křupavá: Chuti prospěje tvaroh, vanilka i trochu másla
Chřest je nejlepší spotřebovat do týdne, říká odborník, a radí zabalit jej do vlhké utěrky
Paštika ze zeleniny a hub podle Viléma Vrabce: Lehce vyškvařená slanina ji navoní, vařená rýže zahustí a smetana zjemní