Houbový guláš z kovářů
Recept ještě nebyl hodnocenVepřové kosti dáme vařit s vodou a masoxem. Houby očistíme a nakrájíme na větší kostky. Žitnou mouku necháme v suché pánvi (bez tuku) na mírném plameni rozvonět a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vepřové kosti dáme vařit s vodou a masoxem. Houby očistíme a nakrájíme na větší kostky. Žitnou mouku necháme v suché pánvi (bez tuku) na mírném plameni rozvonět a…
Brambory v osolene vode uvarime, slejeme a nechame prikryte. Na panvi ohrejeme olej, pridame papriku, lehce zasmahneme, stahneme a vlozime jemne nastrouhany cesnek. …
Umyté zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a nakrájame na kolieska, ktoré poukladáme do vymastenej ohňovzdornej misy. Kolieska zemiakov pri ukladaní postupne solíme a…
V hrnci rozehřejeme máslo, necháme na něm zpěnit drobně nakrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme cibulovou jíšku. Zasypeme paprikou, necháme ji rozvonět a hned…
Ano, tramezzini jsou prachobyčejné sendviče, ale salámová tiramisa je prachneobyčejná… TRAMEZZINI Z mascarpone a pomletého salámu vymícháme pomazánku. Pomazánkou…
Játra nakrájíme a posypeme paprikou. Vejce rozmícháme s mlékem přidáme mouku, papriku, sůl a 3 lžice nasekané petržele. Játra obalíme v těstíčku a smažíme na oleji. Z…
Na kostky nakrájíme maso a játra a promícháme s na nudličky nakrájenou zeleninou. Osolíme, opepříme, přidáme koření (kari, mletá paprika, grilovací koření), důkladně…
Cibuli nakrájenou na měsíčky a papriku na proužky jsem osmahla na oleji. Pak jsem přidala nakrájeného šmakouna a opekla ho dozlatova. Okořenila jsem sladkou paprikou a…
Salám,sýr,česnek,cibuli-nakrájíme na tenké kostičky,přidáme papriku,pepř a promícháme.Na alobal dáme 2 plátky anglické slaniny, přidáme směs a opět 2 plátky slaniny.…
Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, vmícháme mletou papriku a mírně ji osmahneme. Přidáme na větší kousky pokrájené houby, orestujeme je, osolíme,okmínujeme a podlijeme…
Na nudličky nakrájené maso promícháme s česnekem utřeným se solí a necháme chvíli uležet. Z ostatních ingrediencí připravíme marinádu (uváděné koření dávkujte podle…
Omyté cukety nakrájíme na cca 1 cm kolečka. Osolíme a necháme chvíli vypotit. Osušíme a obalíme v mouce, vejci a strouhance smíchané se sýrem, paprikou a špetkou bazalky…
Omyté cukety nakrájíme na cca 1 cm kolečka. Osolíme a necháme chvíli vypotit. Osušíme a obalíme v mouce, vejci a strouhance smíchané se sýrem, paprikou a špetkou bazalky…
Kuřecí prsíčka naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou. Vložíme do pánve s rozpáleným olejem a opečeme z obou stran doměkka. Pak maso vyjmeme a do…
Slaninu pokrájíme na malé kousky a vyškvaříme, přidáme kmín, pak přidáme rozmačkaný česnek, necháme zpěnit asi 15 vteřin, aby česnek nezhořkl, odstavíme a přidáme ještě…
Rozmrazíme mořské plody, dáme na pánev a smažíme. Přidáme nakrájený česnek, cibuli, posypeme červenou paprikou a chvilku restujeme.Mezitím připravíme skleněné nudle,…
Cibuli pokrájíme na kostičky a osmažíme na sádle či oleji dozlatova. Přidáme na kostičky pokrájené, osolené a opepřené maso (dle vlastního výběru) a za občasného…
Plátky kuřecích prsíček naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a kari kořením. Na každý plátek položíme plátek sýra, šunky a kolečko cibule. Na závěr…
Z peknej hlávky kelu oddelíme asi 10 vrchných listov, zvyšok hlávky rozpolíme a vyberieme hlúbik.Všetko dáme na 3 minúty blanšírovať do veľkého hrnca s osolenou vriacou…
Vepřové plátky si jen tak pomačkáme kloubama ruky, z obou stran osolíme a posypeme mletou paprikou. Do hrnce na olej dáme osmahnout cibuli, nakrájenou na proužky a jarní…
Omyté neoloupané brambory nakrájíme na cca 0,5cm silné plátky a vložíme v jedné vrstvě do zapékací mísy. Osolíme, opepříme a zakryjeme polovinou dávky cibule nakrájené…
Na oleji orestujeme narezanú cibuľu. Pridáme mletú papriku, premiešame. Vložíme na rezance nakrájanú papriku a na kocky nakrájanú paradajky.Pridáme sójovú omáčku,…
Dáme vařit špagety jak jsme zvyklí nebo podle návodu na obalu. Rozpálíme pánev, na oleji lehce orestujeme plátky česneku a přidáme krevety. Promícháme a krátce…
Vaječná tlačenka podle šéfkuchaře restaurace Hliněná bašta: Dokonalou chuť jí dodá nálev s netradiční ingrediencí
Franz Kafka byl vegetarián, miloval čočku nakyselo a zelenou špaldu. Každé sousto dvaatřicetkrát žvýkal a zemřel hlady
Stůl omotaný řetězem, pouštění skořápek a házení střevícem. Znáte dobře štědrovečerní zvyky?