Zelňačka s kedlubnou
Recept ještě nebyl hodnocenTradiční zelňačka z kysaného zelí je plná vitamínů a chuti. V zelňačce nesmí chybět pokrájená klobása, místo brambor můžeme použít kedluben, nepoznáte rozdíl. Polévku…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tradiční zelňačka z kysaného zelí je plná vitamínů a chuti. V zelňačce nesmí chybět pokrájená klobása, místo brambor můžeme použít kedluben, nepoznáte rozdíl. Polévku…
Nemáte - li dnes zrovna chuť na řízky obalené v trojobalu, zkuste variantu kuřecího masa a křidélek v ochuceném těstíčku. Tento pokrm výborně ladí se zeleninovým salátem…
Brambory zapečené s klobáskou, houbami a omáčkou velouté jsou vděčnou večeří z jednoho pekáčku. Recept není složitý na přípravu ani čas a zaručuje skvělou chuť uzeniny a…
Tento guláš doma připravujeme pro slavnostnější chvíle, zrovna teď (29.12.2008) ho dělám na Silvestra. Maso trochu libovější, ale stačí klasická kližka. Na rozpáleném…
mlete maso na cibulke orestujeme, ochutime solou, paprikou, korenim a trosku podusume. Ryzu uvarime , kyslu kapustu prekrajame a podusime na cibulke. Dno zapekacej…
Maso zbavíme kůže a nakrájíme na malé kostičky, cibuli též pokrájíme, vše dáme do jedné mísy.Pak přidáme ostatní suroviny, pořádně promícháme a necháme den odležet v…
Oškrábané brambory nakrájíme na větší kousky. Omytý květák rozebereme na přibližně stejné růžičky. Brambory i s květákem zalijeme asi do poloviny vývarem a doplníme…
Cibulku pokrájíme na drobno a dáme osmahnout, přidáme maso pokrájené na kousky. Zaprášíme paprikou a hladkou moukou, promícháme a podlijeme vodou. Přidáme bujon,…
Plátky mäsa naklepeme, osolíme a okoreníme. Na každý plátok uložíme hranolček slaniny, mrkvy, uhorky a štvrtinku vajíčka. Stočíme a zopneme. Na oleji opražíme…
Nakrájíme si cibuli na kostičky a zpěníme na oleji. Přidáme nakrájená kuřecí prsa na kousky, opečeme. Přidáme červenou papriku, hrášek, kukuřici, žampiony, fazole. Až je…
Rozpálíme olej a na něm zprudka orestujeme maso, nakrájené na menší kousky.Když je maso zatažené, přidáme rajský protlak, promícháme s masem a přidáme sladkou papriku.…
V kastrolu rozpálíme olej, osmahneme cibulku do zlatova až skoro do hněda.Přidáme maso, sladkou papriku, kmín, trochu osmahneme, podlijeme troškou vody a na středním…
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, opepříme, osolíme a přidáme papriku - vše promícháme. Na másle orestujeme cibulku a přidáme připravené kuřecí kousky, po 10 minutách…
Brokolici jsem dala na 6 min.do mikrovlnky aby změkla.Na sádle usmažíme cibuli,přidáme nakrájené,okořeněné maso a dusíme asi půl hodiny.Přidáme brokolici,provaříme a…
Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli na kousky a cuketu nastrouháme na hrubo. Na sádle zpěníme cibuli a přidáme maso.Po orestováni ze všech stran přidáme hořčici a…
Cibuli nakrájíme najemno a dáme osmažit dorůžova a rozdrcený česnek na omastek. Přidáme nahrubo (semletý) nastrouhaný silnější párek (bez slupky)a 1 nastrouhaný brambor.…
Maso naklepeme a ze všech surovin (kromě hub) si vytvoříme marinádu, (nechala jsem marinovat 2 dny), pak maso vložíme do hrnce a dusíme, přiléváme vodu,po půl hodině…
Hejka omyjeme, osušíme, osolíme a potřeme marinádou z uvedených surovin. Necháme uležet cca 2 hodiny.Pak na pečícím papíře ve vyhřáté troubě grilujeme z každé strany cca…
Na trošce olivového oleje orestujeme na tenké nudličky nakrájený pórek a cibuli do lehce zlatova, zaprášíme mletou paprikou, majoránkou, osolíme a ještě lehce orestujeme…
Tofu narežeme na hranolčeky, ktoré sa dajú napichovať. Posypeme mletým čiernym korením, mletou paprikou, rascou, majoránkou, polejeme sójovou omáčkou a premiešame.…
Namočený a vyžmýkaný rožok zmiešame s mäsom, jemne nasekanou cibuľou a 2 vajcami.Ochutíme soľou, korením a paprikou.Cesto rozvaľkáme a nakrájame na štvorce asi 7x7 cm…
Na tuku necháme zpěnit dozlatova nasekanou cibuli, přidáme půl lžičky mleté papriky, trochu kmínu, a na nudličky nakrájené zelené papriky (bez jádřinců), vše necháme…
Řízky: Uzenou krkovičku nakrájíme na plátky, ale nenaklepáváme. Opepříme. Můžeme je také potřít lehce česnekem. Obalíme v trojobalu (hladká mouka, osolená vajíčka a…
Na 1,5 lžíci sádla podusíme velkou cibuli, přidáme sladkou papriku a na plátky nakrájené srdce. Krátce orestujeme, opepříme dle chuti, přidáme lžičku koření na divočinu…
Vaječná tlačenka podle šéfkuchaře restaurace Hliněná bašta: Dokonalou chuť jí dodá nálev s netradiční ingrediencí
Franz Kafka byl vegetarián, miloval čočku nakyselo a zelenou špaldu. Každé sousto dvaatřicetkrát žvýkal a zemřel hlady
Stůl omotaný řetězem, pouštění skořápek a házení střevícem. Znáte dobře štědrovečerní zvyky?