Starofrancouzská omáčka s uzeným jazykem
Recept ještě nebyl hodnocenPokud jste milovníci křenové omáčky s uzeným masem, tento recept nabízí alternativu jak jí uvařit trochu jinak. Bešamelový základ s vůní hub a bylinek. A je jen na vás…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud jste milovníci křenové omáčky s uzeným masem, tento recept nabízí alternativu jak jí uvařit trochu jinak. Bešamelový základ s vůní hub a bylinek. A je jen na vás…
Tento lehký bramborový salát můžeme použít jako přílohu nebo podávat jen tak s pečivem. Díky ředkvičkám, jarní cibulce a pažitce je svěží. Jako zálivku použijeme pouze…
Pokud máte po koledě doma spoustu vajec vařených natvrdo, můžete z nich připravit jednoduchý smažený oběd. Stačí je smíchat se strouhaným sýrem a salámem, lehce dochutit…
Muffiny v jarním či velikonočním pojetí upečeme tentokrát naslano. Těsto doplníme mladým špenátem nebo kopřivami, slaninou, sýrem a vejci. Muffiny podáváme teplé k…
Bramborový salát, který vás nebude nudit. Pikantní hořčice, kyselé okurky, pořádná porce bylinek a roztomilé malé červené ředkvičky plné chuti. Nejlépe chutná vychlazený…
Základem pro krásně šťavnaté a křehké grilované maso, je dobrá marináda. Marináda s Metaxou dodá masu tu pravou chuť. Pokud máte rádi pikantní pokrmy, přidejte pálivou…
Léto je v plném proudu, a tak přemýšlíme, do čeho všeho cuketu zahrnout. Nakrájenou na kostky ji podusíme ve vlastní šťávě, dochutíme máslem, česnekem a zelenými…
Maso se zeleninou, které se bez velkého úsilí připraví v troubě. Ochucení je klasické, paprikami a rajčaty. Přílohou je zde chléb, ale můžete klidně podávat s…
Zahřejte se a potěšte své smysly hustou zeleninovou polévkou. Tento vydatný pokrm spojuje různé druhy čerstvé zeleniny, které dohromady vytvářejí bohatou a lahodnou chuť…
Komu by se chtělo v létě trávit mnoho času složitým vařením? Vyzkoušejte cuketovou krémovou polévku se sýrem, která je rychlá a jednoduchá na přípravu. Při vaření můžete…
Lilek zapečený s bramborovou kaší je chutný a jednoduchý pokrm, který spojuje jemnou chuť lilku s krémovou bramborovou kaší. Tento recept je skvělým způsobem, jak využít…
Slané rolády se skvěle hodí jako pohoštění na různé oslavy. Připravit můžeme například roládu z červené řepy a sýra. Naplníme ji jednoduchou a lehce pikantní náplní z…
Kompletní jídlo, které neurazí ani ve svátečnější den, najdete v tomto receptu. Opečené plátky uzené krkovice jsou doplněny jemnou pažitkovou kaší a výrazným přelivem ze…
Pomazánka ze sýra s modrou plísní vyšlehaná do jemné nadýchané pěny se skvěle hodí na chlebíčky, či jednohubky. Potřeba surovin, ani příprava nejsou náročné a zvládne je…
Vajíčka a koření smícháme a zahustíme strouhankou, na pánvi opečeme z obou stran do zlatova, namažeme hořčicí nebo kečupem, dáme na to rajčata, cibuli, okurku, petržel a…
Vývar přivedeme k varu, mezitím připravíme jíšku z másla, cibule a hladké mouky, až bude jíška zezlátlá, odstavíme ji z plotny po chvilce do ní přimícháme vejce, čímž se…
Porcie filé osolíme, okoreníme, pokvapkáme šťavou. Na troche oleja opražíme narezanú cibuľu, pridáme na plátky narezané šampiňóny, opražíme, pridáme lyžicu vody…
Směs ze sáčku smícháme se 400 ml vody a necháme odležet. Zeleninu nebo maso umeleme s cibulí (já jen promíchala mleté maso s cibulkou na kostičky)a okořeňte.Vyválíme na…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a osmahneme je na troše oleje. Lehce osolíme, opepříme, posypeme orientálním kořením a kořením na…
Brambory nakrájíme na malé kostky a ostatní zeleninové ingredience taktéž.V míse brambory nejprve prosolíme, zalijeme smetanou, dáme hořčici, přidáme připravenou…
Čočku propereme a uvaříme doměkka a pak scedíme. Na 2 lžících másla opečeme drobně nakrájenou cibuli, pak vmícháme uvařenou čočku, osolíme, opepříme a necháme v teple. …
Chléb si nakrájíme. Z jedné strany opečeme na pánvičce jako topinku. Vyjmeme z pánvičky na talířek, )tak aby neopečená strana byla na talířku). Počesnekujeme, dáme…
Cesnak nakrájame najemno, pridáme špenát ( mangold ) a orestujeme na oleji, kým sa špenát nesparí. Osolíme a ochutíme korením a muškátovým orieškom. 2/3 kyslej smotany…
Zeleninu nakrájíme na kostičky a opečeme na másle - až to začne vonět. Podlijeme vývarem, přidáme na kostičky nakrájené brambory. Vaříme tak 20min. Po změknutí vše…
Je tu Zimní Apetit piknik: Nechte vařečky odpočívat a vyrazte na oblíbený festival chutí!
Bulharská ljutenica: Originální recept na omáčku podobnou ajvaru nám poskytla Mariana z Plovdivu
Jídelní rozmary slavných: Herec Danny DeVito rád vaří, těstoviny si připravuje vlastní čerstvé a umí to dokonale!