Cuketové pyré s brokolicí a vejcem / dietni
Recept ještě nebyl hodnocenCibuli nadrobno pokrájíme a orestujeme na oleji, přidáme nastrouhanou cuketu a lisovaný česnek a rozdusíme do měkka. Podle potřeby můžeme podlít trochou vody. Poté…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibuli nadrobno pokrájíme a orestujeme na oleji, přidáme nastrouhanou cuketu a lisovaný česnek a rozdusíme do měkka. Podle potřeby můžeme podlít trochou vody. Poté…
Pita chléb osmahneme na suché pánvi. Hovězí maso smícháme se solí a pepřem, nic víc, jinak to není hamburger. Necháme chvíli odležet, pak rozdělíme na čtyři díly a…
Penne si dáme uvařit do osolené vody. Mezitím oloupeme žampiony a nakrájíme je na plátky a šunku na malé hranolky. V hlubší větší pánvi rozehřejeme kousek másla, přidáme…
Zeleninu na hrubém struhadle nastrouháme.Do hrnce dáme olej nebo kousek másla a zeleninu orestujeme.Pak přidáme tresku, vodu, osolíme a vaříme cca 15 minut.Potom tyčovým…
Plátky masa zbavíme blan a rozkrojíme tak, abychom je rozevřeli, pokud se to nepodaří, nevadí, uděláme dva menší řízky z jedné porce.Maso položíme na folii a folií ho…
Květak rozdělíme na růžice, odkrojíme košťály, naskládáme na pařák na knedlíky, posolíme, okmínujeme a dáme pod poklici na 20 minut vařit.Mezitím nastrouháme sýr na…
Rozpálíme olej na velké pánvi, nakrájíme cibuli na půlměsíčky a osmahneme.Přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, osmahneme.Přidáme na tenké proužky nakrájenou…
V kastrůlku rozehřejeme máslo a přidáme 2 lžíce mouky, uděláme světlou jíšku a přidáme 200 ml mléka. Vše povaříme do zhoustnutí, necháme probublat a poté vychladnout.Do…
V kastrůlku rozehřejeme máslo a přidáme 2 lžíce mouky, uděláme světlou jíšku a přidáme 200 ml mléka. Vše povaříme do zhoustnutí, necháme probublat a poté vychladnout.Do…
Krajíce chleba opečeme na oleji nebo nasucho v topinkovači, to podle toho, co kdo má rád.Na pánvi rozehřejeme kousek másla, přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme. …
Očistené zemiaky pokrájame na malé kocky a dáme variť do vody.Bryndzu v miske zmiešame so smotanou, po troche pridáme horúcu polievku (vodu zo zemiakov), neustále…
Vejce rozmačkáme vidličkou, smícháme s jogurtem, hořčicí, solí a pepřem. Utřeme dohladka.Přidáme tuňáka z konzervy bez oleje, nadrobno nakrájenou cibulku a pažitku.…
Kedlubnu oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle.Šunku nakrájíme na jemné proužky, cibulku i s natí nakrájíme na jemno.Přidáme tatarskou omáčku, nasekanou pažitku,…
Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme. Přidáme sůl, pepř, nasekaný česnek, majoránku, papriku a trošku oleje.Promícháme, dáme do pekáče a pečeme na 190 °C…
Tato bábovka se hodí jako jedlý dárek a jistě potěší všechny milovníky masa. Připravíme ji z vepřových řízků, které dochutíme hořčicí a doplníme slaninou, strouhaným…
Do zeleninového vývaru dáme vařit brambory nakrájené na kostičky.Po chvilce přidáme pórky nakrájené na kolečka, nakrájené bílé části cibulek a jemné plátky česneku.Když…
Kynuté krucánky vás jistě překvapí - jsou krásně měkké a nadýchané. Můžou se sypat dle chuti - kmínem, mákem, hrubou solí, sezamem apod. Pokud se Vám nechtějí dělat…
Znáte jednoduší a rychlejší večeři než brambory z trouby? Pečením brambory změní chuť, získají křupavou kůrku a jsou k nakousnutí! Dají se jíst samotné nebo jako příloha…
Z vajec vařených natvrdo můžeme připravit výbornou omáčku, která se hodí k masu i jen tak samostatně ke knedlíku či bramborám. Pálivou chuť dodá omáčce křen a hořčice,…
Knedlíky, které vzdálené připomínají karlovarský přílohový, ale použitými surovinami jasně připomenou svátky jara. Bylinky, kopřivy, ochucení muškátovým květem a uzené…
Sýr feta, pocházející z Řecka, se vyznačuje svojí typickou slanou a lehce nakyslou chutí. Využití tak najde jak ve studené, tak i teplé kuchyni. Připravte z něj třeba…
Malé zlatavé křupavé kuličky ze sýra a šunky připravíme během pár minut. Podáváme je jako hlavní chod se zeleninovým salátem nebo bramborovou kaší, nebo si je můžeme…
Výbornou jemnou pomazánku z Lučiny, jogurtu a vajec ochutíme pikantními ředkvičkami a čerstvými bylinkami. Namazaná na čerstvém pečivu poslouží jako chutná a rychlá…
Křehké filety candáta opečeného na másle a oleji podáváme s jednoduchou smetanovou omáčkou ochucenou bílým vínem a pažitkou. Omáčku můžeme zvýraznit přidáním trošky…
Rey Koranteng po návratu z dovolené: Gruzínská kuchyně nás nadchla, ale nejlíp stejně vaří moje žena, svěřil se moderátor
Olomoucké tvarůžky kdysi sloužily jako platidlo. V Lošticích se vyrábí už 145 let
Triky supermarketů vás donutí utratit víc peněz. Dejte si pozor na košíky, vůni i zboží v uličkách