Jarní salát se sýrovými kroketkami
Recept ještě nebyl hodnocenJednoduchý salát s cibulí, ředkvičkami a zálivkou z vinného octa netradičně doplníme křupavými smaženými sýrovými kroketami. Ty připravíme snadno ze strouhaného sýra,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jednoduchý salát s cibulí, ředkvičkami a zálivkou z vinného octa netradičně doplníme křupavými smaženými sýrovými kroketami. Ty připravíme snadno ze strouhaného sýra,…
Řapíkatý celer je bohatý na spoustu prospěšných látek a obsahuje spoustu vlákniny. Tápete co z něj připravit? Pak vsaďte na snadnou a rychlou polévku, podávanou s řeckým…
Varianta jemné sýrové omáčky s brokolicí, či masem se bude určitě hodit. Podle našeho receptu vytvoříte rychlý jednoduchý oběd, nebo večeři. Vše během pár minut. Sýr…
Varianta jemné sýrové omáčky s brokolicí, či masem se bude určitě hodit. Podle našeho receptu vytvoříte rychlý jednoduchý oběd, nebo večeři. Vše během pár minut. Sýr…
Grilované kuře je klasikou letních posezení u grilu. V tomto receptu najdete přehled možností jak kuře rozporcovat a jednotlivé části ochutit. Použijete tak třeba křen,…
Nejdříve si nakrájíme fenykl. Bulvu rozkrojíme napůl, vyřízneme tvrdé jádro, položíme rozkrojenou stranou na prkénko a krájíme na tenké nudličky. Rozhodně použijeme…
Díky tlakovému hrnci připravíme vepřové maso během chvíle. Šťavnaté a měkké plátky masa podáváme s chutnou celerovo-jablečnou omáčkou, kterou zjemníme smetanou. Jako…
Opravdu snadný a rychlý recept na cuketová hnízdečka s volským okem a plátkem uzeného ocení hlavně ti, kteří dodržují dělenou stravu. Celý pokrm zvládnete připravit do…
Jednou z nejoblíbenějších pomazánek, ať už na jednohubky či chlebíčky, je bezesporu česneková pomazánka. Vyzkoušejte ji zkombinovat s bílým hrozny, její štiplavá chuť…
Kroupy přebereme, propláchneme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Průběžně odebíráme pěnu.Když jsou měkké, tak je scedíme, opět propláchneme a vmícháme dvě lžíce oleje…
Ne nadarmo se říká, že polévka je grunt. Talíř horké jarní polévky, příjemně vonící po majoránce, s nočky z dětské krupičky, vás spolehlivě zasytí a tak může být i…
Kroupy přebereme, propláchneme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Průběžně odebíráme pěnu.Když jsou měkké, tak je scedíme, opět propláchneme a vmícháme dvě lžíce oleje…
Takto pečená roláda může být nejen součástí oběda či večeře, ale můžeme jí servírovat i jako součást studeného pohoštění. Takže pro svoje mnohostranné využití si jí…
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.Ve velké zapékací míse rozpustíme máslo a přidáme filé z tresky,Filé pokapeme šťávou z citronu, lehce osolíme, poklademe na…
Mrkev buď milujete, nebo se jí vyhýbáte po zkušenostech ze školní jídelny. Pokud ale připravíte vepřové maso s dušenou mrkví, karamelizovanou cibulkou a mladým hráškem…
Do mísy dáme pomazánkové máslo.Cibuli oloupeme, najemno nakrájíme a přidáme do mísy. Přidáme taktéž pepř a pár kapek citronové šťávy.Vše dobře prošleháme a pokud je…
Omrzely vás již běžné zavářky do polévky? Zkuste do vícedruhové zeleninové polévky zavařit tyto sýrové nočky podle našeho receptu. Budou nadýchané a jemné, v polévce…
Jestli máte rádi syté zeleninové polévky s luštěninou, zkuste tuto podle našeho receptu. Lehce připomíná složením a chutí indickou kuchyni. Každopádně zasytí a může…
Plněné masové kapsy jsou zpravidla svátečním pokrmem. Dovnitř plátku masa zabalíme lístky čerstvého špenátu, kousek sýru a plátek šunky. Z výpeku, který nám vznikne po…
Tuto zdravou pomazánku připravíte během chvilky a navíc za pár korun. Měkký tvaroh dochutíte mrkví, strouhaným sýrem a čerstvou pažitkou. Pak ji stačí jen namazat na…
Medvědí česnek je vyhledávanou bylinkou zejména pro svou chuť a vůni. Pokud jste si stihli nasbírat zásobu, připravte si k obědu tyto lahodné vegetariánské těstoviny.…
Listy medvědího česneku se dají upotřebit různě. Můžeme je také zakomponovat do těsta na tradiční halušky. Ty získají svěží nazelenalou barvu a pikantní chuť. S těstem…
K Velikonocům kromě špenátu, jidášů a mazance patří také beránek. Pokud však nejste fanoušci těch sladkých pečených, vyzkoušejte tohoto slaného. Vařená vajíčka, zelenina…
Připravit dobře drůbeží játra znamená uchystat svým strávnikům levný, výživný a velmi chutný pokrm. Pokud nakombinujete játra s chutnou zeleninovou směsí, přidáte…
Univerzální rebarborová omáčka: Vanilka skvěle doplní sladkokyselou pikantní chuť. Ozvláštní nejen grilované maso nebo sýr, ale i zmrzlinu
Zapečené brambory dauphinoise jsou úžasnou přílohou. Aby byla směs dokonale jemná, zkusit můžeme jeden malý trik
Usmažili jsme kyselé okurky v křupavém těstíčku: Americká specialita chutná překvapivě dobře, jen potřebuje výraznější dochucení