Pomazánka z ředkviček a kozího sýra
Recept ještě nebyl hodnocenŘedkvičky se výborně doplňují s taveným kozím sýrem. Pikantní pomazánku si nejlépe vychutnáte na plácích čerstvého křupavého pečiva. Dejte na stůl ještě sklenici…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ředkvičky se výborně doplňují s taveným kozím sýrem. Pikantní pomazánku si nejlépe vychutnáte na plácích čerstvého křupavého pečiva. Dejte na stůl ještě sklenici…
Připravte si lahodné pikantní karbanátky, obohacené o uzený sýr a medvědí česnek. Tato jedinečná kombinace přináší dokonalé spojení chutí, kde jemná pikantnost…
Objevte autentickou chuť Střední Asie s tímto uzbeckým jehněčím šašlikem. Šťavnaté kousky jehněčího masa, marinované ve speciální směsi koření a grilované k dokonalosti,…
Pomazánky jsou skvělé na jakoukoli denní dobu. Tuhle vaječno-bylinkovou máte připravenou během pár chvil. Vařená vajíčka doplníme majonézou a pomazánkovým máslem.…
Slaný závin z listového těsta, který je plněný směsí z balkánského sýra, sušených rajčat a kopřivových listů je tip na rychlé pohoštění. Kopřiva není jen nepříjemný…
Snadná a chutná pomazánka, která je lehce pikantní díky medvědímu česneku. Tomu sekundují další bylinky a také osvěžující nastrouhaná mrkev. Nejen jarní večeři můžete…
Jemné žampiony orestujeme na základu ze špeku a cibule. Podle preferencí našich chutí pak můžeme zvolit jemnější omáčku ze smetany ke šlehání nebo naopak výraznější,…
Těstovinové saláty jsou ideální k přípravě rychlého oběda, večeře, nebo také jako jídlo s sebou. Oblíbené těstoviny smíchejte se zeleninou a doplňte lahodným dresinkem z…
Nákypy můžeme upéct jak ve sladké, tak i slané verzi. V tomto receptu připravíme druhou zmíněnou variantu. Zapracujeme do něj starší pečivo, houby, slaninu, sýr, lístky…
Medvědí česnek zužitkujete při přípravě spousty různých pokrmů. Co třeba takové krásně dozlatova usmažené bramboráky? Zelený jarní poklad jim dodá zajímavou chuť a…
Šrucha zelná, nebo také portulák, je šťavnatá rostlina, jemné až nakyslé chuti. Má své využití i v kuchyni, můžeme ji přidat do salátu, nebo jako koření do polévky.…
Vepřová panenka, zabalená v listovém těstě, s houbovým pyré a slaninou, je opravdovou pochoutkou. Perfektně ji doplní bílý chřest, který má příjemně nasládlou chuť.…
Kuřecí maso má výhodu rychlé úpravy a zaručené měkkosti. Pokud k němu jako přílohu připravíte sladký zelený hrášek, budete mít doslova jaro na talíři. Sladká zelenina a…
Pokud nevíte, co uvařit k večeři, tak si zkuste připravit tyto krásně šťavnaté kuřecí závitky, které nejsou nijak složité na přípravu. Krom uzené krkovice a vajíčka…
Pod názvem botwinka se skrývá mladá červená řepa, ze které naši polští sousedé připravují skvělou stejnojmennou polévku, která je doslova plná zeleniny. Nechybí ani…
V naší kuchyni a především lidovém léčitelství byla šrucha velice oblíbená. Nyní je nejvíce používaná do salátů, jak zeleninových, tak i bramborových. Šrucha salát…
Na snídani, na oběd nebo taky na večeři. Takhle variabilní je tato omeleta z vajíček a kukuřičné mouky. Do rozšlehaných vajíček přidáme také šunku a pažitku. Placka tak…
Quiche je slaný koláč pocházející z Francie. Základem je křehké máslové těsto, na kterém je nalita náplň. V tomto receptu naplníme koláč chřestovou směsí s ricottou,…
Jednou z nejčastějších jarních surovin jsou jistě kopřivy. Mladé, silné a lehce štiplavé lístky podusíme do krémové konzistence. Podáváme je pak s bramborovými…
Tuto jednoduchou krémovou polévku ze špenátu či mangoldu a brambor podáváme posypanou vejci vařenými natvrdo a rozdrobenou brynzou. Díky jemné chuti a pěkné zelené barvě…
Tento salát je veganskou verzí oblíbeného klasického salátu, která kombinuje křupavou zeleninu, jemně ochucené tofu a aromatický kopr. Tento salát je nejen zdravý a plný…
Černý bez je u nás velmi rozšířený. Jeho voňavé květy se hodí nejen do nápojů a dezertů. Ochutnejte kosmatici, kterou dělávaly už naše babičky - květy bezu namočené do…
Z ředkviček a celeru uvaříme zajímavou krémovou polévku, ve které nepřijdou nazmar ani listy ředkviček. Polévku podáváme ozdobenou lžící zakysané smetany a nakrájenými…
Zeleninové těstoviny ve tvaru špaget podáváme s výborným jednoduchým pestem. To připravíme z aromatického medvědího česneku, kešu ořechů a parmazánu. Jídlo podáváme…