Losos na másle s cibulí a česnekem
Recept ještě nebyl hodnocenKdyž budeme používat čerstvého lososa tak si ho umyjeme a papírovou utěrkou osušíme. Posolíme a popepříme , nakrájíme si cibuli na kolečka a česnek na kousky, poklademe…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Když budeme používat čerstvého lososa tak si ho umyjeme a papírovou utěrkou osušíme. Posolíme a popepříme , nakrájíme si cibuli na kolečka a česnek na kousky, poklademe…
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme paprikou, tymiánem a bazalkou. Pánev vytřeme česnekem, rozehřejeme olej a máslo a vložíme maso. Opečeme, podlijeme vývarem a…
Maso nakrájíme na větší kostky, papriku na proužky a cibuli na jemno. Na sádle orestujeme cibuli do zlatova. Přidáme sušené nenamočené houby s kmínem a chvíli opékáme…
Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubých nudličkách. Promícháme je s utřeným česnekem, nasekanou zelenou petrželkou, mírně osolíme, opepříme a promícháme. Směs…
Květák rozebereme na malé růžičky, můžeme přidat i nakrájený košťál, omyjeme, posypeme kmínem a uvaříme doměkka. Vaříme buď v páře, nebo podlitý trochou vody asi 10-15…
Na jemném struhadle nastrouháme mrkev. Na hrubém nastrouháme vejce a okurky. Nakrájíme na jemno jarní cibulku. Přimícháme žervé a tatarku. Dochutíme, plnotučnou…
Brambory nakrájíme na plátky a zlehka je osmahneme na trošce oleje. Vejce rozšleháme, na jedno vejce přidáme 1 lžíci studené vody nebo mléka / omeleta je kypřejší /,…
Kuřecí prsa nařízneme tak, aby vznikla kapsa. Do té dáme lžičku hořčice, plátek slaniny a plátek hermelínu (lze nahradit mozzarelou), upevníme párátkama, opepříme a…
Nejprve si uvaříme maso s bobkovým listem, novým kořením a solí do měkka. Zeleninu, zelí a cibuli nakrájíme na drobné kostičky a orestujeme na másle do zlatova. Poté…
Syrový květák rozebereme na růžičky a vhodíme je do mixéru. Vše rozmixujeme na drobné kousky (cca velikosti rýže). Na pánvi rozehřejeme lžíci kokosového oleje, přidáme…
Nejprve si uvaříme květák ve slané vodě. Po uvaření necháme okapat a rozdělíme na růžičky. Na oleji osmahneme cibuli, nakrájenou na kostičky. Slaninu si nakrájíme také…
Krůtí prsa nakrájíme na plátky, které na okrajích nařízneme, aby se nám maso při prudkém smažení nezkroutilo.Na olivovém oleji krátce restujeme nakrájený řapíkatý celer…
1. Lososa nakrájet na tenké plátky (sousta) a dát do misky se šťávou z limetky, solí, pepřem, koprem a 1 lžící oleje. Alespoň na hodinu do lednice, občas ho otočit. 2…
Brambory si předen uvaříme ve slupce a oloupeme. Zelí si překrájíme a na trošce oleje mírně prosmažíme a ještě teplé přidáme k nastrouhaným bramborám. Přidáme vajíčka,…
Maso smícháme se všemi surovinami a dochutíme. Mokrýma rukama vytvarujeme kuličky. Rozehřejeme olej a kuličky zprudka opečeme ze všech stran a vytáhneme na talíř.Do…
Maso smícháme se všemi surovinami a dochutíme. Mokrýma rukama vytvarujeme kuličky. Rozehřejeme olej a kuličky zprudka opečeme ze všech stran a vytáhneme na talíř.Do…
Naklepané maso den předem naložíme do marinády z oleje, medu, mleté papriky, sojové omáčky, soli, pepře a utřeného česneku. Maso pak osmažíme z obou stran. Pak je…
Do majolky jemně nastrouháme mrkev, křen a přidáme jemně nasekanou cibulku.Dochutíme hořčicí, citronovou šťávou, solí, pepřem, špetkou cukru a dobře promícháme.
Hovězí maso nakrájíme na kostky. V hrnci na sádle osmažíme cibuli do světle hnědé barvy, přidáme maso, které zprudka opečeme, necháme vydusit případnou tekutinu. …
Na oleji si usmažíme pokrájenou cibuli a česnek, přidáme také trochu vody a necháme změknout. Pak přidáme rajský protlak, kečup, sůl, cukr a koření ( pepř, bobkový list,…
Romadůr smícháme s tvarohem, mlékem, nadrobno pokrájenou cibulkou, máslem a nasekanou pažitkou. Dochutíme solí a pepřem. Pomazánka chutná nejlépe rozmixovaná na teplých…
Bramboru si dáme celou ve slupce vařit do osolené vody. Mezitím si spařím 3/4 rajčete (klidně i celé a na ozdobu si nakrájíme druhé). Odstraním zněj slupku a v…
Kapustu uvaříme do poloměkka a necháme vychladnout. Pak okrájíme od košťálu, rozsekáme na robotu ( já mám ETU), přidáme na kousky pokrájený salám a anglickou. Za…
Maso si nakrájíme na kostky, tak 4x4 cm. Rozehřejeme v kastrole půlku oleje a opečeme na něm maso dohněda a pak ho přendáme do misky. Přidáme zbylý olej na který dáme…
Byliny v kuchyni: Polníček vás probudí z jarní únavy. Nejlepší je v salátu s řepou a čočkou!
Jogurty máme už od středověku. Který druh mohou i ti, kdo nesnáší laktózu?
Cikánská hovězí pečeně: Šťavnaté masíčko protažené slaninou skvěle doplní lahodná lehce nakyslá zeleninová omáčka