Špízy z panenky
Recept ještě nebyl hodnocenPanenku odblaníme a nakrájíme na cca 1,5-2 cm plátky. V misce smícháme vše koření, worcester a olej a plátky panenky do něj naložíme, necháme tak 2-3 hodiny uležet…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Panenku odblaníme a nakrájíme na cca 1,5-2 cm plátky. V misce smícháme vše koření, worcester a olej a plátky panenky do něj naložíme, necháme tak 2-3 hodiny uležet…
Do pánve dáme rozpálit trochu oleje. Maso nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme. Pak maso vložíme do rozpáleného oleje a opékáme z obou stran.Mezitím nakrájíme…
Hlávkové zelí nakrájíme na drobnější nudličky, chvilku podusíme do poloměkka. Slaninu si nakrájíme na menší kostičky a cibulku nakrájíme nadrobno. Česnek utřeme a…
Grundle propláchneme a osušíme, mírně osolíme, mouku smícháme se solí a pepřem.Rybičky postupně v mouce obalujeme. Rozehřejeme olivový olej a osmažíme dozlatova. To trvá…
Brambory nastrouháme, vymačkáme vodu, přidáme koření, prolisovaný česnek a zamícháme.Dáme jako první vrstvu do pekáče, posypeme nakrájenou cibulí.Kotletu nákrájíme na…
Chystáte se grilovat? Ke grilovanému masu i zelenině se výborně hodí tento lehký dresink ze zakysané smetany, jogurtu, česneku a bylinek. Příprava je velmi jednoduchá a…
Kdo by neměl rád šťavnaté a křehké kuřecí řízky v křupavé strouhance? Díky naložení masa v jogurtové marinádě toho dosáhneme snadno. Místo smažení použijeme zdravější…
Očištěná líčka nakrájíme na větší kousky. Smícháme je s hořčicí, rajčatovým pyré a česnekem. Necháme 2 hodiny uležet. Lepší je den předem.Na sádle osmažíme nakrájenou…
Brambory oškrábeme a nakrájíme na větší kostky. Rozehřejeme pánev s olejem a brambory opečeme do křupava. Osolíme a okořeníme až před koncemVejce rozšleháme se špetkou…
Brokolici si povaříme ve slané vodě, pak ji přecedíme, necháme vychladnout, nakrájíme na drobnější kousky do misky. Na pánvi na másle osmažíme cibulku, přidáme…
Kuřecí křídla omyjeme, očistíme a rozřízneme v kloubku (viz poznámka). Do uzavíratelné misky dáme 1 l vody, přidáme sůl a cukr, pečlivě rozmícháme a vložíme do našeho …
Brambory oloupeme a nakrájíme, nejlépe na stroji, na tenké plátky asi necelý centimetr hrubé.Formu, kde budeme zapékat, vymastíme. Na pánvi na oleji zesklovatíme cibuli…
Občas je potřeba zužitkovat suroviny z lednice. Salám a sýr osmažený v podobě karbanátků může schovat přebytky a zároveň zajistit skromné ale syté jídlo. Pokud zvolíme…
Pomalý hrnec je skvělým pomocníkem v přípravě snad jakéhokoliv pokrmu. V tomto receptu najdete inspiraci na králíka pečeného na zelenině. Z upečené zeleniny pak…
Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, slaninu také na plátky a cibuli na kolečka.Dno menšího kastrolku (je potřeba volit takový kastrolek, aby v něm maso bylo na…
Smícháme olej, česnek, chilli a rozmačkaný pepř. Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Nenaklepáváme, jen nasolíme a opepříme. Naložíme do marinády a necháme nejméně 2 hodiny…
Klobásu nakrájíme na tenké plátky, na suché pánvi ji opečeme a vyjmeme. Na pánvi rozehřejeme olej, a na kousky nakrájenou anglickou slaninu , přidáme oloupanou a drobně…
Maso nakrájíme na plátky, může být i povolené zmrzlé maso.Ostatní suroviny, kromě koření, smícháme a nalijeme do pomalého hrnce, vložíme maso. Koření dávám do čajového…
Panenku osolíme a opepříme a opečeme ji na rozpálené pánvi s olejem ze všech stran. Měla by zůstat uvnitř šťavnatá, takže ji opékáme cca 2 minuty z každé strany .…
Kuřecí prsa naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme, poklademe na plátky nakrájenou slaninou a nivou, poté zarolujeme a připíchneme párátky, aby se nám rolky…
Na čtverce alobalu potřené olejem klademe plátky anglické slaniny, na širší nudle nakrájenou omytou a okapanou hlívu. Osolíme, opepříme a zakryjeme cibulí nakrájenou na…
Přichystáme si směs na naložení - olej, 3 ks rozdrceného jalovce, 1/4 lžičky tymiánu, 2 ks bobkového listu na kousky, 2 ks nového koření rozdrceného, 6 ks pepře…
Maso nakrájím na kostky a promíchám s našprtaným a na plátky krájeným česnekem i sladkou paprikou. Na rozehřátém sádle restuji dozlatova cibulku a kapii na kostičky, aby…
Lehká a jednoduchá jídla uvítá ve svém repertoáru kdejaký kuchař. Tato krůtí prsa dozlatova restovaná jsou doplněná na másle opečenými žampiony s pórkem, kterým…
Sorbet, šerbet, dřeň nebo tříšť? Ledové osvěžení jako z luxusní restaurace připravíte během pár minut
Originální bramborové přílohy za pár korun: Zkuste třeba skvělé krokety z přebytečné kaše
Náš život s celiakií: Bezlepkové stravování na škole v přírodě aneb Brambory místo ovocných knedlíků a müsli do batůžku