Zimní nákyp
Recept ještě nebyl hodnocenKapustu (zelí) nakrájame na rezance a zemiaky na malé kocky.Na oleji asi 5 min restujeme kapustu.Pridáme zemiaky, osolíme, okoreníme, podlejeme 375 ml vriacej vody a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kapustu (zelí) nakrájame na rezance a zemiaky na malé kocky.Na oleji asi 5 min restujeme kapustu.Pridáme zemiaky, osolíme, okoreníme, podlejeme 375 ml vriacej vody a…
Játra očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.Do pánve nalijeme olej a restujeme cibulku, necháme zpěnit, přidáme játra a necháme…
Na troške oleja orestujeme nakrájanú cibuľu a pridáme na polkolieska narezaný špekáčik. Opäť orestujeme.Vložíme na polovice nakrájané zemiačky (nešúpeme), osolíme,…
Penne dáme vařit podle návodu. Ve WOK pánvi rozehřejeme máslo a zpěníme na něm pórek. Po chvilce přidáme nasekaný česnek a pozvolna restujeme. Přidáme mascarpone, sůl,…
Penne dáme vařit podle návodu. Ve WOK pánvi rozehřejeme máslo a zpěníme na něm pórek. Po chvilce přidáme nasekaný česnek a pozvolna restujeme. Přidáme mascarpone, sůl,…
Opláchněte šťovík, odtrhněte řapíky a jemně nasekejte. Vložte ho do osolené vroucí vody a vařte asi 10 minut. Odeberte trochu polévky, důkladně ji promíchejte se…
Ružičky kelu rozrežeme na polovice.Na oleji orestujeme na polkolieska nakrájanú cibuľu. Pridáme ružičkový kel, kari, šafrán, okoreníme a osolíme. Podlejeme trochou vody…
Pšeno (jáhly) uvaríme v mlieku so soľou domäkka. Zakryté necháme vychladnúť.K pšenu pridáme vajce, múku, majoránku, korenie a soľ. Dobre rukou premiešame, stláčame masu…
Cibuli pokrájíme a na 2 PL oleje ji zpěníme do sklovata. Odstavíme z tepla. Řasu i tofu pokrájíme a spolu s vychladlou cibulí, cizrnou a 3 PL oleje ji rozmixujeme co…
Filety osolíme, opepříme a posypeme sezamem.Opečeme v rozpáleném oleji /nejdříve kůží dolů/ ze všech stran tak, aby uvnitř zůstal šťavnatý.Stáhneme z ohně.Na každý filet…
V hrnci rozehřejeme olivový olej a zpěníme na něm jemně pokrájenou šalotku. Když šalotka zavoní, tak přidáme rýži, kterou zprudka restujeme asi 1 minutu. Po chvilce rýži…
Panenku osušíme, osolíme, posypeme Gurmánským italským kořením nebo jiným hrubě mletým kořením. Lehce pokapeme olejem a necháme jeden-dva dny uležet v lednici.Maso…
Na oleji s kouskem másla osmahneme cibuli a přidáme očištěné lišky, tymián, osolíme a opepříme a krátce orestujeme.Pak přisypeme studenou vodou propláchnutou rýži,…
Karbanátky: Tvarůžky nahrubo nastrouháme. Do mísy robotu vložíme mleté maso s vejci, sůl, pepř, koření do mletého masa a tvarůžky. Zapneme na 3 a necháme robot mísit.…
Bravčovú pečeň nakrájame na plátky, zastriekneme vínom a okoreníme. Rozpálime olej a pečeň z oboch strán opečieme.Plátky pečene vyberieme na štvorce alobalu (každý…
V miske zmiešame všetky ingrediencie. Šampiňóny nakrájame na malé kúsočky. Cesto by malo mať hustejšiu konzistenciu, necháme ho 10 min postáť.Na oleji smažíme menšie…
Špek nakrájíme na malé kostičky a v hlubší pánvi rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.Pak přidáme cukr, nové koření, bobkový list, ocet, mouku a…
Špek nakrájíme na malé kostičky a v hlubší pánvi rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.Pak přidáme cukr, nové koření, bobkový list, ocet, mouku a…
Maso nakrájíme na nudličky. Do remosky vlijeme olej, přidáme maso, okořeníme solí, pepřem, grilovacím kořením a za občasného promíchání pečeme do hněda.Pak přidáme…
Z mléka, soli, mouky a vajíčka umícháme metlou hladké těsto a necháme ho 20 minut odpočinout. Pak do něj vmícháme jemně strouhaný sýr a nahrubo nastrouhanou cuketu i se…
Papričky omyji, odkrojím zelenou stopku a podélně je rozkrojím. Podle toho, jak moc chci omáčku pálivou, zbavím je semen nebo ne. Čím víc semínek, tím ostřejší omáčka…
Hovězí maso umyjeme, uvaříme ve slané vodě. Měkké maso nakrájíme na plátky.Na sádle zpěníme cibulku nadrobno pokrájenou, přidáme plátky masa a drcený pepř. Chvilku…
Drobně nasekanou cibuli chvíli podusíme v kastrolu na másle. Pak přídáme nastrouhanou mrkev, brambory, které předem kropíme horkým mlékem, aby nezhnědly.Chvíli podusíme…
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu.Pridáme na kocky narezanú cviklu a zemiaky. Osolíme, okoreníme, zalejeme vodou a varíme asi 15 minút. Potom rozmixujeme.Na panvici…
Encyklopedie vajec: Rozeznáte od sebe různé druhy? Které vejce je nejzdravější a jak se rozbíjí to obrovské pštrosí?
Markéta z Peče celá země, jak ji asi neznáte: Jsem obyčejná máma z Ostravy. Pěstuju bylinky, peču a šiju...
Bubble and squeak: Slavný britský pokrm z brambor a zbytků „co dům dal“ báječně chutná, je snadný na přípravu a navíc levný