Pikantní žralok v bazalkové marinádě
Recept ještě nebyl hodnocenČesnek utřeme s troškou soli a dáme do nádobky. Přidáme bazalkové pesto, olej, citronovou šťávu, wasabi, škrob, sojovou omáčku a podle chuti pepř. Vše vyšleháme. Žraloka…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Česnek utřeme s troškou soli a dáme do nádobky. Přidáme bazalkové pesto, olej, citronovou šťávu, wasabi, škrob, sojovou omáčku a podle chuti pepř. Vše vyšleháme. Žraloka…
Do hrnce: hrášek, oloupané brambory na kousky, vývar - cca 10min vařit do změknutí brambor.Část hrášku odebrat stranou, zbytek polévky rozmixovat.Dochutit pestem, vrátit…
V míse si smícháme mouku s kypř. práškem, změklým máslem, strouhaným sýrem a rajčaty. Musí se vytvořit taková drobenka. Jogurt si smícháme s mlékem a přidáme to k…
Stehna částečně zbavíme kůže, která přečnívá. Kdo nerad kůži, odstraní ji. Osolíme a opepříme. Maso potřeme bazalkovým pestem z obou stran.Každý kousek zabalíme do…
Cibuli nakrájíme a mírně orestujeme.Přidáme nadrobno nasekaný česnek.Kapustu nakrájíme na nudličky a dáme mírně orestovat k cibuli a česneku. Osolíme, opepříme,…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchnene studenou vodou, necháme okapat a vychladnout.Na olivovém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme květák, který…
Udělat těsto nechat 3O minut kynout. Vyválet, potřít bazalkovým pestem, udělat roládu, nakrájet na kousky asi 5cm široké a pevně obalit plátkem anglické slaniny. Po 20…
Toto jídlo si jistě oblíbíte, protože chutná skvěle a připravíte ho během chvíle. Důležité je použít kvalitní suroviny. Uvařené těstoviny a všechny suroviny stačí jen…
V hrnci rozpálíme olej. Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na oleji. Stroužek česneku rozdrtíme (nemusí být na jemno) a přidáme k cibuli, promícháme a…
Malé karbanátky v kabátku ze slaniny. Velmi oblíbené, pro svou jednoduchost a dokonalost, i přes málo použitých ingrediencí. Podávat je můžeme s vařenou přílohou,…
Tento delikátní koláč s chřestem a bazalkovým krémem je ideální volbou pro lehký a chutný oběd nebo večeři. Křupavé těsto se dokonale snoubí s jemností chřestu a…
Minestrone je klasická italská polévka. Je velmi vydatná, protože obsahuje zeleninu, fazole a těstovinovou rýži. Příprava je snadná a zeleninu můžeme obměnit podle…
Tento krásný slaný koláč zaujme na první pohled. Pestré barvy mu dodávají tenké plátky cukety, mrkve a lilku, které na něj ozdobně naskládáme. Pod plátky zeleniny se…
Středomořská zelenina na plechu je ideální jako příloha k hlavním jídlům, nebo může být podávána jako lehký hlavní chod. Pečení zvýrazní přirozenou sladkost a chuť…
Tento jednoduchý recept kombinuje lehkost cukety, sladkost rajčat a krémovost cottage sýra, což dohromady vytváří lahodnou a vyváženou kombinaci chutí. Příprava je velmi…
Recepty ze zelených fazolek: Zkuste je podle Marcela Ihnačáka nebo zapečené se strouhankou
Šípkový med bez vaření: Poklad ze spíží našich babiček si i dnes připravíme snadno a rychle
Kakaové řezy se šlehačkovým krémem s mascarpone voní kakaem, jsou neuvěřitelně vláčné a chutnají naprosto božsky