Rybí salát s fazolemi
Recept ještě nebyl hodnocenPříprava: Rajčata krátce ponoříme do vařící vody, oloupeme a nakrájíme na osminy. Cibuli jemně nakrájíme na kolečka. Okapané herinky nakrájímee na 2 cm proužky. Fazolky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Příprava: Rajčata krátce ponoříme do vařící vody, oloupeme a nakrájíme na osminy. Cibuli jemně nakrájíme na kolečka. Okapané herinky nakrájímee na 2 cm proužky. Fazolky…
Na oleji zlehka orestujeme na jemno nakrájenou světlou část jarní cibulky, přidáme pokrájené žampiony a česnek.Když všechno zesklovatí, přidáme chilli papričku, na jemno…
Vlhkou utěrkou důkladně otřené maso nakrájíme na porce, naklepeme a opepříme. Polovinu šunky, uzenou slaninu a česnek jemně posekáme. Přidáme sekanou petrželku, syrové…
Z hlávky zelí vykrojíme košťál a pokrájíme ji na nudličky. Cibuli přepůlíme, rozkrájíme na plátky a přidáme do misky k zelí. V odměrce smícháme kokosovou mouku s vejci,…
Očištěnou dýni a bramboru uvaříme doměkka, dosolíme, opepříme, strouhneme kousek zázvoru a trošičku limetkové šťávy. Rozšťoucháme s malým kouskem másla na pyré.Mezitím…
Na trošce řepkového oleje orestuji lžíci polohrubé mouky a zelenou petržel, přisypu kuřátka, osolím, okmínuji, zaliji vodou.Když vaří, přidám brambory a až změknou,…
Zelí si připravíme klasickým způsobem: Na sádle zpěníme cibulku, po chvíli přidáme zelí a dusíme asi 15 minut – zelí se bude ještě péct, proto není třeba to přehánět,…
Na másle nebo oleji osmažíme cibuli se žampiony, které neloupeme. Když cibule trochu zesklovatí a houby se začnou smrskávat, přihodíme nadrobno nakrájenou zeleninu a…
Celé kapie a rozpůlenou palici česneku ogrilujeme tak, aby na paprikách byly černé puchýře a slupka se začínala oddělovat a česnek aby změkl (můžeme ho zabalit do…
Maso naporcujeme na díly 1,5-2cm široké, ostrým nožem prokrojíme, ale nedokrojíme do konce. Osolíme z obou stran. Do otvoru vložíme nádivku, spojíme jehlou nebo párátky,…
Šunku rozmixujeme s vajíčkem, petrželkou, solí a pepřem. Je-li směs moc řídká, zahustíme lžičkou strouhanky. Směs zastrkáme mezi listy čekanky, kterou pak opatrně…
V misce smícháme sýr cottage, na kostičky nakrájená vejce, hořčici a nakrájenou petrželku.Směs ochutíme solí a namažeme ji na plátky toastového chleba. Přiklopíme druhým…
Lilky omyjeme a nakrájíme na centimetrová kolečka. Opečeme z obou stran na pánvi na olivovém oleji dočervena a jednu vrstvu naklademe do zapékací misky. Na stejné…
Zelí očistíme a opláchneme (několik velkých a pěkných listů si odložíme na závěrečnou úpravu pokrmu). Zelí jemně nakrouháme. Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a také…
Plátky masa nenaklepáváme, jen je osolíme a opepříme Cibuli nakrájíme na půlkolečka a česnek na tenké plátky. Slaninu, celer a brambory nakrájíme na špalíčky. Dno…
Kořenovou zeleninu očistíme, oloupeme a postrouháme podélně na tenké pláty nebo tenké nudličky (nejlépe škrabkou na sýr a pak pokrájet podélně na nudle...), koření…
na pánev dáme trochu oleje a hranolky.Hranolky smažíme do zlatova osolíme a opepříme (dle chuti) a nandáme na talíř. Pak se pustíme na pangase. posymeme ho troškou…
Brambory uvařit doměkka v osolené vodě. Zároveň na másle a slanině osmažit cibuli, přidat houby, osolit, dusit doměkka podle druhu hub- většinou není třeba podlévat,…
Na pečící papír na plechu rozložíme kuřecí stehýnka, osolíme je a potřeme olejem nebo máslem a ve vyhřáte troubě je dočervena upečeme. Zvlášt připravíme nádivku-žemle…
Nastrouhaný celer orestujeme na sádle, poprášíme moukou a znova orestujeme. Přidáme nakrájenou cibulku, osolíme a zalijeme 1 a půl litrem vody, nebo vývaru. Přidáme…
Rybu omyjeme, osušíme a potřeme marinádou z uvedených surovin a poté ponecháme asi 3 hodiny v lednici. Mezitím si pokrájíme omytou bílou ředkev i omyté červené …
Oloupejte a nakrájejte na kostky celer, mrkev, cibuli, sušená rajčata, stroužky česneku a petržele. V hrnci nechte podusit na oleji na mírném ohni po dobu 10 minut. …
K masu přidáme rozmočenou housku, cibulku osmahnutou na olivovém oleji, drobně nakrájená vejce, nasekané feferonky, kečup (protlak), nasekanou petrželku, sůl, pepř a…
Obě řepy umístíme do menšího hrnce na pařáček na knedlíky a vaříme v páře do měkka, nebo je můžeme i upéct v troubě vyhřáté na 220°C. Oba postupy trvají asi hodinu,…
Lososový tatarák výborně dochutí kopr, kapary i crème fraîche. A připravit se dá snadno i z uzené ryby
Zapečený hermelín s bramborami: Šťavnaté a chuťově výrazné jídlo se hodí jako rychlý oběd, který hravě zvládne i začátečník
Šílené, ale kdysi oblíbené kombinace na chleba: Sádlo s hořčicí, máslo s maggi a cibulí a další socialistické pochoutky