Jambalaya s bulgurem
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí maso nakrájíme na kousky, krevety vyloupeme a očistíme, chorizo nakrájíme na kolečka. Cibuli na jemné kostičky, papriku a celer na proužky. Nejprve na oleji…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, krevety vyloupeme a očistíme, chorizo nakrájíme na kolečka. Cibuli na jemné kostičky, papriku a celer na proužky. Nejprve na oleji…
Máslo a olej rozpálíme na pánvi, přidáme cibuli a opékáme 5 minut. Pak vmícháme česnek a houby, osolíme a po dalších 5 minutách přidáme petrželku, smetanu, necháme…
Porce králíka spařit vřelou vodou, až jsou bílé, nechat okapat. Na tuku osmažit nakrájenou cibulku do zlatova. Přidat k ní králíka, osolit, opepřit, podlít trošku vodou…
Vše spojíme, dobře promícháme a utvoříme koule, které upečeme v troubě nebo osmažíme na oleji či sádle.Na oleji zpěníme cibuli, vyklopíme na ni obě konzervy fazolí,…
Opláchnuté, osušené plátky masa po obou stranách naklepeme a na okrajích nařízneme, aby se nám při opečení nekroutily. Do nádobky s víkem dáme suroviny na marinádu,…
Do masa přidáme vajíčko, hořčici, mouku, sůl, pepř, promícháme a namočenýma rukama vytvoříme kuličky velikosti pinpongového míčku, které restujeme na olivovém oleji a…
Cibuli, slaninu a cuketu nakrájíme na malé kostičky. Na másle zesklovatíme cibuli a orestujeme slaninu. Přidáme cuketu,posekaný česnek, osolíme, okmínujeme a dusíme tak…
Cibuli nakrájíme na proužky a v misce ji promícháme s hořčicí a hladkou moukou. Petrželku a česnek nakrájíme na drobno. Kotlety posypeme solí, pepřem, kmínem a…
Celer očistíme, z hrušek odstraníme jádřince a vše nahrubo nastrouháme. Přidáme posekané lístky celeru a petrželky.Zalijeme vymíchanou zálivkou a při servírování navrch…
Maso nakrájíme na 5 řízků, naklepeme, osolíme, obalíme v mouce a na tuku po obou stranách opečeme. Opečené maso a očištěnou nastrouhanou zeleninu dáme střídavě do…
V první řadě rozpálíme malé množství oleje (nedávat oleje moc, aby omeleta nebyla moc mastná).Rozšleháme vajíčka, přidáme sůl, pepř a nasekanou petrželku. Do rozpálené…
Penne vložíme do osolené vroucí vody a uvaříme na skus. Na posledních pár minut k nim dáme prohřát hrášek. Z rajčatové passaty, kaparů, česneku, ančoviček a petrželky…
Do hrnce nalijeme bílé víno, 125 ml vody, přidáme jeden bobkový list, sušený tymián, kuličky pepře, sůl a přivedeme k varu. Přidáme rybu a necháme ji vařit 15-20 minut…
Oloupeme brambory a nakrájíme na kostky. Mrkev a pór nakrájíme na kolečka, celer na kostky.Cibuli nakrájíme najemno a uzené tofu na kostky.Uzené tofu osmahneme v hrnci…
Cuketě seřízneme vršek a dužinu vydlabeme. Celou cuketu ponoříme do osolené vody a cca 5 minut ji povaříme. Vyjmeme, necháme okapat a vnitřek vytřeme utřeným česnekem. …
Žampióny opláchneme, vylomíme nožičku a klobouček žampiónu vydlabeme (viz foto) nejlépe malou lžičkou. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a na oleji orestujeme do…
Všechny základní ingredience vyšleháme do hladké pěny a rozdělíme do tří misek, kde dochutíme dle verze. Rohlíky, veku či bagetky nakrájíme na kolečka a nanášíme…
Oloupané brambory si nakrájíme na kostky do hrnce, zalijeme vodou a dáme vařit. Do hrnku si dáme asi 2 vrchovaté lžíce hladké mouky, a když začne vařit voda s…
Omyté a očištěné kuře si mezi prsíčky rozpůlíme, tak že se nám otevře jeho dutina. POZOR! nepůlíme celé, ale jen mezi prsíčky! Takto rozpůlené kuře v dutině osolíme a…
Z bílků si ušleháme tuhý sníh, do kterého zlehka vmícháme všechny uvedené suroviny. Vzniklou směsí naplníme z lehounka vymazané formičky. Do velkého, širšího kastrolu…
Vepřové ocásky přesekneme na menší části a několikrát propereme ve vlažné vodě. Vložíme je společně s dobře omytými celými bramborami na pekáček, vše pokapeme sójovou…
Papriky očistíme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na proužky.Rajčata očistíme a nakrájíme nadrobno. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka, česnek oloupeme a nakrájíme na…
Zamícháme těsto na palačinky, ochutíme česnekem a bylinkami.Maso nakrájíme na úplně malé kousky, které nakonec zamícháme do těstíčka.Smažíme z obou stran na malém…
Fazole vaříme ve stejné vodě, ve které byly na noc namočeny, přidáme celý pepř, jeden celý stroužek česneku, kůži ze slaninky a bobkové listy.Přidáme jednu celou malou…
Byliny v kuchyni: Rozmarýn je výborný na tmavé vlasy. Vyrobte si z něj zdravé víno!
Retro okénko: Citrusové želé obalené v cukru stálo kdysi 3 Kčs. Prodává se i dnes, ale můžete si podobné vyrobit i doma
Zhubnout do plavek? Nesmíme zapomínat na vajíčka, říká nutriční poradkyně Petra Krajčinovič, pak půjdou kila dolů skvěle