Květákový guláš se žampióny
Recept ještě nebyl hodnocenKvěták rozebereme na malé růžičky. Brambory, cibuli a žampiony nakrájíme na kousky. Společně orestujeme na oleji slaninu, cibuli a po chvíli přidáme česnek na plátky. K…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Květák rozebereme na malé růžičky. Brambory, cibuli a žampiony nakrájíme na kousky. Společně orestujeme na oleji slaninu, cibuli a po chvíli přidáme česnek na plátky. K…
Nejdříve dáme vařit těstoviny dle návodu.Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme cibuli, kterou jsme nadrobno nakrájeli a orestujeme ji. Přidáme k ní rozmačkaný česnek a…
Cuketu omyjeme, neloupeme a vydlabeme dužinu, hodně osolíme, potřeme rozmačkaným česnekem a dáme na 15 min do trouby péct, aby změkla. Na cibulce osmahneme nadrobno…
Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme. Paradajky a syr narežeme na malé kocôčky, pridáme na plátky narezaný csenak, sekanú bazalku, nadrobno narezaný párok a šťavu.…
Na másle zesklovatíme cibulku, zaprášíme paprikou, rychle přidáme rajský protlak, nakrájenou kapustu, kmín a zalijeme vývarem. Vložíme pokrájené brambory a vaříme do…
Kolínka očistíme ostrým nožem a kartáčkem pod tekoucí vodou, odstraníme kůži, vykostíme a nakrájíme na cca 3 cm kostičky.Kosti s kůží dáme do tlakáče, mírně osolíme,…
Z mletého masa, poloviny najemno nakrájené cibule, sušené bazalky a soli vypracujeme kuličky, velikost nechám na vás. Opečeme je na oleji, vyjmeme a přidáme do výpeku…
Na oleji osmažíme cibuli, přidáme pomleté hovězí přední maso a rajčatový protlak, osolíme, opepříme a dusíme doměkka.Mezitím si připravíme omáčku z Lukany, mouky a mléka…
Všechny ingredience na těsto smíchejte dohromady, vznikne mírně lepivé těsto. Vyválejte a dejte péct 10 minut na 180 stupňů.Potom ozdobte a dejte péct na dalších 10…
Hovězí kousky omyjeme, pokud jsou různě velké, rozkrájíme tak, aby měly všechny přibližně stejnou velikost. Žampiony rozkrájíme na poloviny, pórek nakrájíme na…
Nadrobno nakrájanú cibuľu osmažíme na masti z konzervy bravčového mäsa. Pridáme pokrájané mäso a rozpustíme. Pridáme nakrájané párky, podľa chuti soľ, čierne korenie,…
Houby očistíme, nakrájíme a povaříme v osolené vodě. Scedíme je, přidáme oloupaná, nadrobno nakrájená rajčata a jemně nasekanou cibuli. Vše ochutíme octem, pepřem a…
Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, vmícháme mletou papriku a mírně ji osmahneme. Přidáme na větší kousky pokrájené houby, orestujeme je, osolíme,okmínujeme a podlijeme…
Očištěné makrely osolíme a zvolna opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Vyjmeme je, na pánvičku přidáme máslo a drobně pokrájenou cibuli a zpěníme ji. Zaprášíme…
Cukety zbavíme jádřinců(můžeme je použít do polévky), nakrájíme na kostky, cibuli na kolečka(nebo půlkolečka), a obojí osmažíme na sádle. Pak přidáme česnek na plátky,…
Podle návodu na krabici vypracujeme těsto. Abychom měli pokrytý celý plech, je nutné udělat těsta dvě. Plech vyložíme pečícím papírem a natáhneme na něj těsto. Na 1/2…
Kuřecí maso na nudličky, osolit, rozehřát si olej a orestovat maso i s nakrájenou cibulí a dusíme,můžeme podlít trochu vodou, jak je maso měkší přidáme nakrájený okurek…
Kapie upečeme v troubě, oloupeme, umeleme na masovém strojku. Smícháme s protlakem a lžící feferonek (kdo nemusí pálivé, ať to vynechá). Vše přivedeme k varu s 50 g…
Na oleji poprazime nakrajanu cibulu a pridame mlete maso, orestujeme, trosku osolime a okorenime, pridame mletu skoricu, nechame podusit 10 minut, pridame podrvene…
Večer namočíme prebratú fazuľu. Na masti, oleji osmažíme pokrájanú cibuľu, pridáme posekaný cesnak, necháme zavoňať, zasypeme paprikou, vlejeme víno, pretlak, pridáme…
Bůček nakrájený na kostičky osmahneme na pánvi, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Vmícháme protlak a jemně nakrájenou chilli papričku. Osolíme a vmícháme strouhaný…
Na pánvi osmahneme cibuli s mrkvi. Přidáme maso, které povaříme, dokud nechytne slabou hnědou barvu.Rozmícháme jednu lžíci mouky s trochou vývaru, tak aby se vytvořila…
Na másle s olejem zprudka opečeme okořeněné maso. Přidáme nakrájenou cibuli a po chvíli protlak a houby. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme. …
Vyzkoušeli jsme za vás: Domácí salko je lepší a levnější než to kupované. Vyjde vás na 30 Kč!
Moravské zelí podle receptu od dědy voní kmínem, cibulí a špekem. Jeden krok se ale musí udělat jinak, radí šéfkuchař Honza
Na Matějskou jen s plnou peněženkou: Cukrová vata za 250 Kč, smažák za 185 Kč a perníkové srdce stojí 450 Kč