Vejce na sněhu
Recept ještě nebyl hodnocenOddělíme bílek od žloutků - ty necháme ve skořápce a odložíme stranou.Z bílků ušleháme tuhý sníh a ochutíme bylinkovou solí. Troubu rozehřejeme na 180°. Na pekáček…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Oddělíme bílek od žloutků - ty necháme ve skořápce a odložíme stranou.Z bílků ušleháme tuhý sníh a ochutíme bylinkovou solí. Troubu rozehřejeme na 180°. Na pekáček…
Dýni omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme semeník, oloupeme slupku a nakrájíme na kousky. Očistíme mrkev a nakrájíme na kolečka. Mrkev spolu s dýní dáme do hrnce, opláchneme,…
Ředkvičky i ostatní zeleninku důkladně omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Zeleninu nakrájíme – ředkvičky ostrým nožem na tenká kolečka, očištěné papriky na proužky,…
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.Nakrájíme ostatní zeleninu také na kostičky, osolíme, opepříme, přidáme olivový olej a bílý jogurt. Vše zlehka promícháme.Vejce…
Ať už chystáte občerstvení na oslavu nebo jen přemýšlíte, co lehkého a dobrého k večeři, máme tu pro vás tip na plněná rajčata. Pomazánku ze šunky a másla tak naplníte…
Rýži dáme běžným způsobem vařit.Mezitím nakrájíme hlívu na proužky, cibulku na kolečka. Na pánev dáme rozehřát lžíci másla, přidáme hlívu a cibulku.Chvilku orestujeme,…
Sezóna čerstvých a lehce pálivých ředkviček pomalu klepe na dveře. Kdo by nemiloval čerstvě vytaženou ředkvičku přímo ze záhonu. Z takových pak vytvoříte tuto lahodnou a…
To jednoduché bývá nejlepší. Ředkvičky samy o sobě mají specifickou chuť a vůni, proto je škoda je s něčím míchat. Stačí je spojit do pomazánky máslem a ochutit solí.…
Osvěžující bezlepkové chlebíčky, pouze ze zeleninových plátků, budou ozdobou vašeho slavnostního stolu při oslavách, grilování, nebo si je můžete připravit jen tak, jako…
Na žádné oslavě nikdy nesmí chybět obložená mísa plná různých chuťovek. Pokud vám již došla inspirace, jakou pomazánku zvolit, vyzkoušejte připravit dvě různé krémové…
Křupavé plátky ředkviček naložené ve sladko-slano-kyselém nálevu ze zázvoru, octa a sójové omáčky se skvěle hodí například do bulky s trhaným masem. Vychutnat si je ale…
Bohatou úrodu ředkviček lze jednoduše naložit a zachovat tak jejich vitamíny a čerstvost. Jsou krásně křupavé a chutnají sladkokysele. Když je přidáte k listům…
Pokud máte chuť na lehkou večeři, na které si opravdu pochutnáte, vyzkoušejte tento salát. Svěží křupavé salátové lístky, plátky pečené řepy, aromatický kozí sýr a…
Oba bochníky chleba zbavíme kůrek, rozřízneme na několik plátů, postupně střídáme náplně a klademe na sebe.Sestavíme takto velký a malý korpus dortu. Malý položíme na…
Salát plný zeleniny a chutí, který můžeme mít jako lehkou večeři nebo jej podávat jako přílohu k masu. Základem je květák, ke kterému přidáme pikantní ředkvičky a jarní…
Kyselé zelí trochu propláchneme, aby nebylo moc kyselé.Pokrájíme, dáme do misky a přidáme zeleninu, dle vlastní chuti a fantazie. Já dala zelenou papriku, 3 ředkvičky, 1…
Ředkvičky a cibulku nakrájíme na drobno, vejce uvaříme na tvrdo. Do tvarohu vmícháme cibulku s ředkvičkami a vychladlé nakrájené vejce. Přidáme lžíci zakysané smetany.…
Do misek rozdělíme nakrájenou zeleninu a dílky natvrdo uvařených vajec.Zeleninu a vejce přelijeme zálivkou připravenou ze smetany, citronové šťávy, soli, pepře a cukru…
Ředkvičky a sýr nastrouháme na jemném struhadle do misky. Ochutíme jemně strouhaným česnekem, solí a pepřem, přidáme majolku nebo zakysanku (můžeme namíchat) dle…
Kysanou smetanu opepříme osolíme (raději méně, tuňák je slaný dost), přidáme hořčici. Doplníme zeleninou a vejci, sýrem, tuňákem, ze kterého jsme slili olej, vše…
Z paprik odstraníme semena a všechnu zeleninu důkladně omyjeme. Vše nakrájíme na malé kousky.Přidáme nahrubo nastrouhaný balkánský sýr, zalijeme olivovým olejem a…
Všechny suroviny jak masové, tak zeleninové, napícháme na špejle, pokud je klobása větší (těžší) – použijeme 2 špejle. Děláme různé délky, aby se kytice pak lépe…
Dáme vařit nudle dle návodu (vodu nesolím, sójovka je slaná dost), poté scedíme a necháme okapat.Zeleninu orestujeme na pánvi na trošce oleje.Zatímco se zelenina restuje…
Ředkvičky nastrouháme nahrubo, jemně osolíme a po chvíli opatrně scedíme (mají tendenci pouštět hodně vody a pomazánka by byla řídká).Poté v misce smícháme ředkvičky,…
VIDEO: Omýváte brokolici správně? Díky tomuhle triku odstraníte snadno veškerý hmyz, který se v zelenině ukrývá
Jak to bylo, šéfe? Pohlreich házel hlášky na Moravě. Oslňte strávníky květákovou polévkou s tvarůžky
Tři suroviny, které do horkovzdušné fritézy nepatří: Potíže dělá nejen sýr, ale i jedna běžná příloha