Nadívaný králík
Recept ještě nebyl hodnocenKrálíka lehce osolíme. Nakrájíme na kostičky rohlíky, přidáme 2 dl mléka, žloutek, muškátový oříšek, sůl, pokrájená kuřecí játra a petržel, anglickou slaninu a sníh z…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Králíka lehce osolíme. Nakrájíme na kostičky rohlíky, přidáme 2 dl mléka, žloutek, muškátový oříšek, sůl, pokrájená kuřecí játra a petržel, anglickou slaninu a sníh z…
Z másla, sýrů a sardelové pasty ušleháme pomazánku. Potřeme kolečka rohlíků a položíme kolečka vařených vajec. Malou lžičkou dáme drcecou tresku, kousek kopru,…
Z másla, sýrů a sardelové pasty ušleháme pomazánku. Potřeme kolečka rohlíků a položíme kolečka vařených vajec. Malou lžičkou dáme drcecou tresku, kousek kopru,…
Toto je spíš vychytávka, než recept. Tuto česnečku dělám, když vařím brambory jako přílohu. Vývar nevylévám, ale použiji na polévku.Takže klasicky uvařím brambory v…
Maso vložte do mísy, přidejte nakrájené a v mléce namočené rohlíky. Osolte, opepřete a zalijte mlékem. Důkladně rukama směs propracujte. Díky mléku bude maso jemnější.…
Maso vložte do mísy, přidejte nakrájené a v mléce namočené rohlíky. Osolte, opepřete a zalijte mlékem. Důkladně rukama směs propracujte. Díky mléku bude maso jemnější.…
Maso vložte do mísy, přidejte nakrájené a v mléce namočené rohlíky. Osolte, opepřete a zalijte mlékem. Důkladně rukama směs propracujte. Díky mléku bude maso jemnější.…
Na dno misky, kde budeme zpracovávat suroviny, dáme nakrájený rohlík na kolečka a přelijeme mlékem. Necháme dobře nasáknout. Event. přidáme ještě mléko. Cibuli očistíme…
Namoč houby do vody. Nakrájej rohlik na kostičky, nech vokorat v troubě. Na másle s trochou oleje zezlátni cibulku.Nakrájej zeleninu na kostičky. Zeleninu, citron a…
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený pórek, česnek a podusíme.Pak přidáme rozdrobené droždí a necháme ho za stálého míchání rozpustit a rozvonět.…
Řepu nakrájíme na tenké plátky.Každý plátek potřeme pomazánkovým máslem a přehneme. Obalíme v nasekané pažitce.Rohlíky nakrájíme na plátky a opečeme z obou stran na…
Kachnu den předem nasolíme. Před pečením naplníme nádivkou a pokmínujmeme.Nádivku připravíme tak, že den až dva staré rohlíky pokrájíme na kostičky a dáme do mísy.…
Rohlíky a šunku nakrájíme na kostičky.V míse rozkvedláme žloutky, přidáme sůl a 300 ml mléka. Vše prošleháme a nalijeme na rohlíky. Necháme je půl hodiny odležet, aby se…
Velmi oblíbená pomazánka, která se svého času dělávala i na chlebíčky, podobně jako třeba celerová. Je zdravá, svěží, plná vitamínů a uvítají ji jak dospělí, tak pro…
Cibuli a rohlík nakrájíme na kostičky, houby na kousky, kapustu na proužky.Na másle zesklovatíme cibuli, přidáme rohlík, houby, orestujeme a poté kapustu.Osolíme,…
Příznivci tradiční přípravy zavřete oči! Chutnou obdobu "svíčkové" lze totiž uvařit i jinak. Varný mixér s minimální spotřebou energie vypracuje celé menu. Spolehlivě.…
Zbyly vám při vánočním pečení bílky a vy nevíte co s nimi? Můžete z nich připravit například sladké sněhové chrástí, s rozinkami a vlašskými ořechy, sušené v troubě.…
Netradiční zpracování pomazánky, kterou připravíme ze dvou druhů sýrů, vajíček, majolky a másla. Na kolečko čerstvého rohlíku pak tvarujeme kuličky, které před…
Tradiční štědrovečerní polévka je velmi skromná a vystačíme při ní vlastně jen s kouskem zeleniny a zbytky ze zpracování kapra. Přitom jde o opravdové sváteční jídlo,…
Starší, ale vláčné bílé pečivo nakrajíme na kostky a navlhčíme ho mlékem s rozšlehaným žloutkem. Mléka použijeme podle potřeby, pečivo by nemělo být ani moc suché, ale…
Urodila se vám spousta cuket a vy nevíte co z nich připravit? Vyzkoušejte upéct cuketovou nádivku, která poslouží jako výborný sytý oběd. Podávat ji můžete samotnou,…
Na povrchu dozlatova a dokřupava upečená, uvnitř nadýchaná nádivka krásně voní uzeným masem a svěží vzhled jí dodávají zelené kopřivy. Můžeme ji podávat jako hlavní chod…
Velikonoční sekaná může být majstrštykem vaší kuchyně. Záleží na tom, jak si vyhrajete se vstupními surovinami. Kvalitní mleté maso, dochucení a rafinovaná nádivka. To…
Velikonoční sekaná může být majstrštykem vaší kuchyně. Záleží na tom, jak si vyhrajete se vstupními surovinami. Kvalitní mleté maso, dochucení a rafinovaná nádivka. To…
Jednoduché a přitom krásné: Popraskané čokoládové sušenky crinkles jsou krásně vláčné a snadno se připravují
10 nejlepších postních jídel: Připravte si pučálku, jahelník, škubánky nebo grenadýrmarš!
Peče celá země: Jak na fantastickou bublaninu podle Josefa Maršálka? Chce to dost ovoce a správné těsto!