Podzimní müsli tyčinky
Recept ještě nebyl hodnocenPodzimní müsli tyčinky jsou lahodnou kombinací ovesných vloček, křupavých oříšků a sušeného ovoce, doplněnou jemnou sladkostí medu nebo javorového sirupu. S každým…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Podzimní müsli tyčinky jsou lahodnou kombinací ovesných vloček, křupavých oříšků a sušeného ovoce, doplněnou jemnou sladkostí medu nebo javorového sirupu. S každým…
Kynuté těsto a tvaroh je kombinace, která nikdy neomrzí. Koláče, buchty a záviny připravujeme běžně. Co takhle zkusit jemňoučké a vláčné rohlíčky, plněné tvarovou náplní…
I ti, kdo musí, nebo chtějí eliminovat ze stravy lepek, nemusí zůstat bez slavnostní štóly. Upečte tuto tradiční vánoční pochoutku s pomocí bezlepkové mouky. Štola je…
Štóla má mnoho variant. Většinou v ní ale nechybí množství rozinek, ořechů, mandlí a kandovaného ovoce. Tato z našeho receptu je navíc ovoněná vínem, které je součástí…
Z jednoho pomazánkového másla a dvou mističek od pomazánkového másla naplněných moukou vypracujeme těsto. Chvíli necháme odpočinout a pak rozdělíme na 2 díly a vyválíme…
Tvaroh, Heru, cukr , vejce utřeme a k utřenému přidáme mouku a pr. do pečiva. Těsto rozdělíme na 2 díly. Rozválíme placku a sypeme vl. ořechy, rozinkami, kandovaným…
Nejprve připravíme náplň. Do mísy dejte žervé, přisypte oba cukry, přidejte vejce a všechny suroviny vyšlehejte dohladka.Na těsto do mísy dejte vejce, třtinový cukr a…
V míse smícháme všechny sypké ingredience - mouky, cukr, kypřící prášek, sůl, vanilku a skořici.Ve druhé míse rozmačkáme banány a přidáme všechny tekuté přísady - rum,…
Sypké přísady na těsto smícháme, vmícháme vejce a Heru a promneme do drobenky. Tuto směs nasypeme do hlubšího plechu vyloženého pečicím papírem. Tvarohy smícháme s…
Nejprve připravíme mísu na pečení. Vymažeme ji tukem a vysypeme hrubou moukou. Místo toho můžeme mísu pouze vyložit papírem na pečení, který vystřihneme do kulatého…
V těchto košíčcích je použita nezvyklá náplň z bílého máku. Společně se skořicí a rumem dává cukroví lahodnou chuť. Bílý mák má oříškovou chuť, proto ho lehce můžete…
Vánočka proložená ořechy a mandlemi, která voní po citronové kůře, máslu a rozinkách. Z receptu upečete hned dvě velké vánočky, které hravě ozdobí slavnostní stůl, nebo…
Připravíme si kvásek - do vlažného mléka rozdrobíme kostku droždí a přidáme asi 2 lžíce cukru. Lžící utřeme dohladka a necháme kvásek 10 minut odpočívat v teple. Mezitím…
Nastrouhanou mrkev a jablíčko smícháme spolu s bílky, žloutky, rozinkami. Postupně přidáváme mouku smíchanou s proteinem a práškem do pečení. Nakonec vmícháme mléko.…
Stehna osolíme, potřeme trochu medem, okořeníme. Dáme do pekáče, na každé stehno dáme kousek másla, podlijeme trochou vody a dáme péct do výhřáté na 180 stupňů asi na…
Z tvarohu, změklé Hery a mouky se solí připravíme vláčné těsto a dáme aspoň na hodinku odpočinout do lednice. Rozválíme po částech (zbytek necháme v lednici) na plát…
Jablká nahrubo nastrúhame. Všetky ingrediencie vložíme do pekárne a zapneme program na prípravu cesta s práškom do pečiva. Po vymiešaní cesta pekáreň vypneme,…
Do pekáčku dáme jeden hrnek propraných jáhel, zalijeme je hrnkem mléka a hrnkem vody. Dále přidáme dvě nastrouhaná jablka a hrst rozinek.Pečeme na 180°C, dokud se…
Z mouky, vody, másla a špetky soli vypracujeme hladké pevné těsto. Uložíme jej na cca 1/2 hodiny do lednice. Těsto rozdělíme na 2 díly. Polovinu těsta upravíme do…
Večer si smícháme v míse kvásek, vodu a celozrnnou mouku (150ml a 150g), přikryjeme fólií a necháme přes noc (12hod) v teple odpočívat. Ráno vyšleháme vajíčka s cukrem…
Zatímco v létě a na podzim zpracováváme sezónní ovoce, v zimě je nabídka přece jen menší, a tak vám možná přijdou k chuti tyto řezy, které můžete připravit i v zimním…
Z proseté mouky, másla a vody vypracujeme hladké těsto. Vodu přidáváme pomalu, postupně, aby těsto nebylo příliš řídké. Těsto necháme alespoň 30min odpočinout v ledničce…
Všechny přísady promícháme až vznikne husté licí těsto a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Po upečení krájíme na šikmé řezy a sypeme cukrem.
Ve větším kastrole rozehřejeme nakrájenou slaninu s kouskem másla, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme do zežloutnutí.Pak na rozpáleném tuku opečeme králičí stehna ze…
Jak na falešné cuketové langoše bez kynutí: Nadýchané těsto zvládne i začátečník, na výsledku si pochutná i profík
Dortík na nervy? Bude vám jen hůř! Tyto potraviny nečekaně zvyšují hladinu stresu
Hranolky z fastfoodu můžeme díky jednoduchému triku získat vždy čerstvé. Bojovat se dá i proti ztrátě křupavosti