Slavný vídeňský závin
Recept ještě nebyl hodnocenKdo by neslyšel o věhlasném vídeňském jablkovém závinu. Je připravený z taženého těsta, které je tenoučké a po upečení i krásně křupkavé. Podávat ho můžeme s kopečkem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kdo by neslyšel o věhlasném vídeňském jablkovém závinu. Je připravený z taženého těsta, které je tenoučké a po upečení i krásně křupkavé. Podávat ho můžeme s kopečkem…
Každá rodina má své recepty na jablečné koláče. Tento koláč je plněný krájenými jablky a rozinkami, ochucenými vanilkovým cukrem a zahuštěnými vanilkovým pudinkem. Díky…
Florentýnské hvězdičky jsou jemné, křupavé sušenky plné mandlí a oříšků. Tento elegantní dezert zaujme nejen svým vzhledem, ale především lahodnou kombinací chutí, která…
Máte chuť na vánočku, na lince domácí pekárnu, ale nechce se vám do přípravy investovat příliš mnoho času? Připravte ingredience, nasypte do domácí pekárny a nechte ji,…
Jak zužitkovat polámané kousky cukroví a zbytky upečeného těsta? Připravte tyto kuličky "ze zbytků". Všechno těsto rozmixujte, přidejte džem, máslo a trochu rumu, spojte…
Mezi tradiční symboly Vánoc patří vánočka, bez které to nejsou ty pravé svátky klidu a míru. Upečte trošku netradiční vánočku plnou makové nádivky s ořechy, potřené…
Do mísy dáme celá vejce, cukry, horkou vodu, citronovou kůru-vše ušleháme a pak vmícháme tvaroh. V misce promísíme mouku, puding, prášek do pečiva, sůl a vmícháme do…
Do větší mísy nasypeme všechny ingredience a promícháme je vidličkou (kromě rozinek a čokolády). Nasypeme na větší plech, předehřejeme troubu na 150 stupňů a pečeme asi…
Z teplého mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Mouku prosejeme, přidáme sůl, vanilkový cukr, citrónovou kůru a smícháme. Přidáme žloutky, vejce, rozpuštěné…
Polohrubou mouku, cukr a Heru smícháme v míse dohromady, jako drobenku. 1 hrnek této drobenky oddělíme bokem na finální posypání moučníku před pečením. Hlubší pekáček…
Hrozinky přebereme, opereme a namočíme do rumu tak, aby byly ponořené.V míse utřeme na kousky nakrájené máslo, cukr a vajíčka. Přidáme mouku s práškem do pečiva,…
Rozinky necháme okapat - rum do kuliček nedáváme. Vypracujeme těsto, z kousků tvarujeme kuličky, obalujeme v čokoládové rýži.
Mléko zahřejeme téměř k bodu varu a rozpustíme v něm šafrán. Necháme zchladnout na pokojovou teplotu a scedíme. Pak přidáme rozpuštěné vlahé máslo, žloutky, cukr…
Smícháme mouku, skořici, kakao, prášek do pečiva, vanilkový cukr a sodu. Řádně promícháme.Rozklepneme vejce a rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky vyšleháme se špetkou…
Jednoporcovou misku vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Na dno rozprostřeme nahrubo nastrouhané jablko, přidáme rozinky, nasekané ořechy, cukr dle potřeby, skořici…
Z piškotové hmoty děláme kuličky, které obalíme ve hmotě ze sušeného mléka, tupou stranou nože uděláme na kuličku čárku (prdelku) a dáme na plech. Až máme všechny,…
Recept na toto rozinkové cukroví získala Martina od své maminky, které ho předala její babička, tedy Martinina prababička. Těší se tedy velké oblibě několika generací… …
Recept na toto rozinkové cukroví získala Martina od své maminky, které ho předala její babička, tedy Martinina prababička. Těší se tedy velké oblibě několika generací… …
Niťovky (nudle) uvaríme v osolenej vode, scedíme a necháme dobre odkvapkať. Žĺtky vymiešame s cukrom a maslom do peny. Pridáme uvarené niťovky a premiešame. Vmiešame…
Mouku, cukr krupici, vanilkový cukr, prášek do pečiva smícháme, přidáme ocet, mléko, Heru a vypracujeme těsto.Rozdělíme na 2 díly.Pečící papír potřeme tukem (postříkáme…
Do mísy nastrouháme kůru z omytého pomeranče a pak pomeranč ostrým nožem okrájíme tak, aby na něm nezůstala bílá část. Pomeranč přidáme do mísy a rozmixujeme.Přidáme…
U bábovky se občas stane, že je těsto příliš suché. S tímto receptem se toho bát nemusíte. Řecký jogurt zajistí, že je bábovka vláčná a měkká. Díky skořici krásně voní a…
Tento moučník připravíme velmi snadno. Všechny suroviny spolu s nastrouhanými jablky smícháme. Těsto ochutíme rumem a kakaem, navíc můžeme přidat i rozinky, ořechy nebo…
Tortovú formu (28cm), alebo chlebovú formu (12x30cm) vytrieme tukom. Vyšľaháme bileky, pridáme mlieko, med, vanilku a soľ a zase dobre vysľaháme - zostane to riedke. …
Jak udělat z tvrdých rohlíků a oschlých koláčů zase čerstvé pečivo? Pomůže voda, mikrovlnka i papírová utěrka
Recept na jednoduchý domácí margarín bez „éček“: Zdravější než z obchodu a připravený do půl hodinky
Baskické chlebíčky pintxos nabízejí to nejlepší ze španělské kuchyně na jednom párátku! Takhle snadno se dělají