Sypký tvarohový koláč
Recept ještě nebyl hodnocenPůlku másla nakrájíme na tenké plátky a rozložíme na menší plech. Mouku smícháme s cukrem, práškem do pečiva a solí. Polovinu nasypeme na plátky másla a rovnoměrně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Půlku másla nakrájíme na tenké plátky a rozložíme na menší plech. Mouku smícháme s cukrem, práškem do pečiva a solí. Polovinu nasypeme na plátky másla a rovnoměrně…
Spařené rozinky namočíme do rumu. Nakrájíme rohlíky na půlkolečka, vložíme do misky. Zaléváme mlékem a zasypeme lehce vanilkovým cukrem. Rohlíky by měly být vláčné, ne…
Postup: Nejprve připravíme náplň, která musí chladnout. Dýni oloupeme dle zvyklostí, nakrájíme na malé kostičky, vložíme do hrnce, přidáme vodu, celou skořici a…
Vodu s cukrem svaříme. Ostatní ingredience dáme do velké sklenice (5 l). Zchladlou cukrovou vodou zalijeme, položíme víčko, ale ne na pevno.Po třech týdnech kvašení…
Máslo musí být z lednice, ne měkké. Nastrouháme ho na hrubo do mísy. Smícháme s moukou, vodou a solí. Vyhněteme těsto. Necháme uležet cca deset minut v ledničce. Mezitím…
Smícháme mouku, sůl, sodu. Přidáme mléko, zvlášť ušlehané žloutky s cukrem, nakonec vyšlehané bílky. Z těsta připravíme několik palačinek. Na půlku palačinky dáme tvaroh…
Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 °C. Formu na chlebíček o rozměrech 20×13 cm nebo nějakou jinou formu. Já použila čtvercovou formu. Dno vyložte papírem…
Mrkev nakrájejte na menší kousky, vhoďte do mixéru a spolu s datlemi a vlašskými ořechy vše rozmixujte na co nejjemnější hmotu. Přidejte ostatní suroviny a pořádně je…
Večer nasypeme do misky ovesné vločky, pridáme hrsť hrozienok a zalejeme studeným mliekom asi 1 cm nad vločky.Misku zakryjeme a dáme do chladničky.Ráno vyberieme,…
Mazanec je spojen s velikonočními svátky a pracnou přípravou. Tento kousek však můžete vykouzlit za pomoci domácí pekárny. Křupavá kůrka, jemný střed a rozinky s…
Ohřejeme mléko. Z trochy vlažného mléka, lžičky cukru a droždí zaděláme kvásek, který necháme vykynout.Ostatní ingredience smícháme, přidáme kvásek a vypracujeme…
Jednoduché, hezké a dobré. Tak jednoduše by se daly popsat hrudky z ořechů a rozinek v kabátku z čokolády. Jejich příprava je tak snadná, že vám s ní mohou pomoci i děti…
Sklizeň jablek je v plném proudu a pokud máte doma hromadu ať už čerstvých nebo uskladněných, tak vás potěší recept na opravdu lahodný jablečný štrúdl, vonící po…
Kdoule omyjeme, očistíme je nejlépe pomocí kartáčku. Nakrájíme na čtvrtky, oloupeme a zbavíme jádřinců. Dužinu nakrájíme na menší kousky a použijeme na kompot.Slupky…
Mazanec je u nás nejstarším doloženým velikonočním pečivem a těsto na něj se tradičně zadělává na Bílou sobotu ráno. Tato pochoutka by neměla chybět na žádném…
Pečení vánočního perníkového dortu vám provoní celý byt a navodí vánoční atmosféru. Dort je velmi kyprý a šťavnatý, není třeba ho ještě dále zdobit, stačí ho jen…
O velikonočních svátcích nesmí na stole chybět tradiční mazanec. Jeho přípravu si můžete usnadnit díky domácí pekárně, stačí pouze naskládat suroviny ve správném pořadí.…
Těsto na mazanec můžete vypracovat ručně nebo za pomoci domácí pekárny. Bochánek sypaný mandlemi, nahoře s tradičním křížkem. Mazanec je po upečení vláčný a lehký jako…
Bez vláčného mazance, plného mandlí a rozinek, by to nebyly ty pravé Velikonoce. Mazanec se dle tradice obvykle peče na Bílou sobotu, aby byl hotový na Velikonoční…
K benátskému karnevalu patří také různé dobroty a pochutiny. Pod názvem Fritoli di Carnevale se skrývají dozlatova usmažené koblížky z kynutého těsta, které jsou plné…
Hrníčková bábovka, to je klasika, která nikdy neomrzí. Dvoubarevná, krásně vláčná a hojně posypaná moučkovým cukrem. Tento snadný moučník můžou připravit i ti, kteří s…
Pečená kuřecí stehna marinovaná v koriandru a naťové petrželi. Ve výpeku najdete rozinky, mandle, sušené švestky a neobvyklou směs koření. Zajímavá chuťová kombinace,…
Jablíčka jsou neodmyslitelnou součástí podzimních dnů a stejně tak i vůně perníku patří do tohoto období. Zkombinujte tyto chutě a upečte lahodné, křehké a šťavnaté řezy…
Pečeme s Ivou: Jak na nadýchané domácí bagety, které jsou výborné i druhý den? Stačí použít malý fígl s kynutím
Průvodce halloweenskými dýněmi: Kdy je můžeme jíst, jakou si na vydlabání koupit i proč je svíčka rizikem
Pečeme s Ivou: Hruščák, koláč s hruškovými povidly a s tvarohovou náplní, pekly už kdysi dávno naše prababičky