Česneková plec se žampiony
Recept ještě nebyl hodnocenNa drobně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova, na ní následně osmažíme na kostky či nudličky pokrájené plecko, které osolíme a opepříme. Během smažení…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na drobně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova, na ní následně osmažíme na kostky či nudličky pokrájené plecko, které osolíme a opepříme. Během smažení…
Tresku si naložíme do marinády z olivového oleje a bylinek a necháme alespoń 1hodinu marinovat, poté pečeme na grilu či pánvi. Cuketu si nakrájíme na malá kolečka a…
Nejprve uvařím brambory, které trochu osolím. Po uvaření je omastím máslem, dochutím koprem, pažitkou a cibulkou a pak rozmačkám.Všechnu zeleninu omyji, očistím a…
Nejprve si den předem naložíme žebírka. Smícháme všechny ingredience na marinádu a namočíme do ní prosolené uzenou solí žebírka. Druhý den si připravíme alobal a…
Krkovici nakrojíme po stranách, aby se nám nekroutila. Zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí.V tlakovém hrnci rozpálíme olej a maso na něm z obou stran…
Maso nakrájíme na plátky a jenom zlehka poklepeme. Připravíme si marinádu - kuličky koření rozdrtíme v hmoždíři, přidáme nalámané bobkové listy, tymián a rozmarýn, vše…
Prsíčka naložíme do marinády (já jsem prsíčka nakládal ve středu a připravoval k sobotnímu obědu). Prsíčka zprudka orestujeme, aby se zatáhla a postupně ukládáme do…
Pro grilování kotlety nařízneme u kosti, aby se lépe propekly a několikrát je nařízneme i po obvodu, aby při grilování zůstaly ploché a nekroutily se. Naporcované…
Maso jsem si rozdělila na 4 kousky takové větší kostky, osolila, opepřila a posypala grilovacím kořením. Do pekáčku jsem si nalila vodu, do ní bílé víno a maso jsem tam…
Plátky masa naklepeme,osolíme,opepříme,zakápneme worcestrem,potřeme troškou hořčice,zakapeme olejem,posypeme rozmarýnem,dáme do misky a necháme v chladu uležet. Do…
Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a osmahneme na oleji, asi tak 5 až 6 minut, dokud kousky masa nezačnou zlátnout. Osolíme a opepříme. Přidáme na měsíčky nakrájenou…
Brusinky smícháme s chilli omáčkou, sójovou omáčkou a jedním utřeným stroužkem česneku.Hermelíny rozpůlíme a vnitřky potřeme vzniklou směsí. Přiklopíme zpět a ostrým…
Cibuli nakrájíme na kolečka, bůček na proužky a maso na kostky. Na oleji osmažíme cibuli s bůčkem, pak přidáme maso a bylinky, osolíme, přidáme celé koření a necháme…
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.Houby,lilek a cibuli nakrájíme na menší kostičky.Na pánvi rozehřejeme 2lžíce oleje a necháme zesklovatět cibuli a pak na ní…
Maso předem naložíme do mořidla. Vodu, ocet a nakrájenou zeleninu, spolu s kořením, dáme vařit. Jakmile se krátce povaří, vypneme a necháme zchladit. Do studeného…
Vinnou klobásu naporcujeme, stočíme do tří šneků, sepneme špejlí a z obou stran krátce osmažíme na oleji.Šneky vyskládáme do pekáče. Na pánvi osmahneme slaninu…
Cibuli nakrájejte najemno. V hrnci rozehřejte olej a cibuli pozvolna opékejte dozlatova.Krémové žampiony nakrájejte na plátky a přidejte k cibuli. Občas promíchejte.…
Do masa urobime zarezy, ako su stranky v knihe, nedorezeme na spodok. Medzi kazdy zarez dame rozmarin, slaninu, sunku, majoranku. Slaninu ktoru pouzivam, bola slana,…
Filety nakrájíme na proužky (např. 10x4cm), tyto podélně nakrojíme tak, aby do něj šlo nasypat citr.kůru+kopr+osolíme,opepříme a zase je přeložíme zpět a zabalíme do…
Maso kuchyňsky upravíme, nakrájíme na kostky cca 3 x 3 cm, přidáme kuličky pepře, kuličky nového koření, jalovec, snítku rozmarýnu, zakápneme olejem, promícháme a…
Smícháme olej z rajčat s utřeným česnekem, hořčicí, kořením a části bylinek. Necháme uležet nejméně 2 hodiny, nejlépe přes noc. Na rozehřáté pánvi smažíme maso z každé…
Na sádle osmažíme nahrubo nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, nadrobno nakrájenou feferonku a rozmarýn cca 5 minut. Pak přidáme bobkový list, balzamikový ocet…
V misce smícháme vychladlou rýži s jablkem a slaninou( oboje nakrájené na kostičky). Přidáme česnek, pórek, petrželku, všechno koření a osolíme. Nakonec vmícháme…
Orestujeme cibulku jako na guláš a předáme ji do PH, plátky hovězího masa naklepeme, osolíme, opepříme, pomažeme plnotučnou hořčicí a obalíme v hladké mouce. Na trošce…
Lakto, ovo, flexi... Vyznáte se ve vegetariánských směrech? A na co ve stravě při vynechání masa nezapomenout?
Rodinná večeře do 50 Kč pro všechny: Slezské halušky bez brambor se zelím a slaninou si zamilujete!
Hospodská gulášová polévka: Mleté hovězí dodá skvělou chuť, paprika zase barvu, důležitý fígl je ve správném osmažení cibule