Marmeláda z rajčat
Recept ještě nebyl hodnocenVyzkoušejte netradiční recept na marmeládu z rajčat. Zpracujete velkou úrodu rajčat a získáte lahodnou marmeládu, kterou budou milovat nejen vaše děti. Příprava vám sice…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vyzkoušejte netradiční recept na marmeládu z rajčat. Zpracujete velkou úrodu rajčat a získáte lahodnou marmeládu, kterou budou milovat nejen vaše děti. Příprava vám sice…
Na svatého Martina se tradičně připravují drobné rohlíčky plněné náplní. Připravíme je z kynutého těsta, naplníme výbornou ořechovou náplní ovoněnou skořicí a upečeme je…
Luxusní makové řezy podle našeho receptu ohromí každého, ne jen toho, kdo má rád mák. Na základu těsta leží vrstva makové náplně s vanilkovým pudinkem a rozinkami. Celé…
Voňavé smažené koblihy mají mnoho způsobů, jak je podávat. Jeden z nich je i v tomto receptu. Jakmile dáte vytvarované koblihy smažit, uděláte do nich důlek a ten po…
Štrúdl, který je sice náročný na přípravu, ale to, co vložíme do přípravy těsta se nám vrátí na chuti. Kynuté těsto velmi důkladně propracujeme a poté ho naplníme…
Štrúdl, který je sice náročný na přípravu, ale to, co vložíme do přípravy těsta se nám vrátí na chuti. Kynuté těsto velmi důkladně propracujeme a poté ho naplníme…
Závěr léta se nese zpravidla v duchu zpracovávání úrody a přípravě na zimu. Švestky právě dozrávají a je tedy čas z nich kromě jiného připravit také povidla. S kořením a…
Jedno bramborové kynuté těsto a dvě varianty jeho tepelné úpravy. Vytvarované koblížky naplníme povidlovou náplní a buďto je jednoduše usmažíme nebo upečeme v troubě. V…
Voňavé vdolečky s nezapomenutelně lahodnou chutí si můžete upéct i doma! Není nad to, zakousnout se do ještě teplé koblihy nebo vdolečku. Nad vdolečky doplněné pikantní…
Rychlá jednoduchá buchta plná tvarohu, máku a povidel. Přestože není zrovna fotogenická, chutná skvěle a je dokonale vláčná. Tento recept na takovou úspornější variantu…
Rychlá jednoduchá buchta plná tvarohu, máku a povidel. Přestože není zrovna fotogenická, chutná skvěle a je dokonale vláčná. Tento recept na takovou úspornější variantu…
Čerstvě usmaženým koblihám, které jsou plněné marmeládou a navrchu krásně pocukrované, prostě nejde odolat. Nejčastěji se připravují v období masopustu, ale dopřát si je…
Koblihy dřív patřily k masopustu stejně jako koláče k posvícení, dnes už ale trochu zevšedněly. Ale není nad domácí koblihu! Dobrá kobliha by měla být nadýchaná jako…
Samé dobroty v sobě ukrývají domácí pralinky. Nadupané pochutinami a nakonec pečlivě obalené v rozpuštěné čokoládě mohou být součástí dárkové kolekce domácích pralinek.…
Mazanec je zpravidla ve tvaru bochánku s typickým křížem na svém povrchu. Tento recept však přináší mazanec, který je spletený ze 4 stejných pramenů. Po upečení jej pak…
Mazanec je zpravidla ve tvaru bochánku s typickým křížem na svém povrchu. Tento recept však přináší mazanec, který je spletený ze 4 stejných pramenů. Po upečení jej pak…
Jidášky, kynuté kousky tradičního velikonočního moučníku. Ať již pro koledníky, nebo ke kávě, či hrnečku kakaa, budou se hodit. Tvarování je jednoduché, hlavní je…
Přivítejte jaro krásným velikonočním dortem z mrkvového těsta ochuceného mandlemi, rumem a skořicí. Dort ozdobíte šlehačkou nebo citronovou polevou a velikonočními…
Zvládnout odpalované těsto chce trochu umění, avšak po jeho zpracování v kulaté věnečky se nám odmění skvělou chutí. Nadýchané věnečky naplníme žloutkovým krémem s…
Sladký likér překvapivě snadno vyrobíte doma. Můžeme vám doporučit jediné, naložte si, co nejvíce višní můžete. Jakmile totiž griotku po šesti týdnech ochutnáte, budete…
Vyzkoušejte lahodné bezlepkové donuty! Každý kousek je pečen s láskou a bezlepkovými ingrediencemi, aby si je mohl vychutnat každý, bez ohledu na alergie či intolerance…
Užijte si naše lehké a nadýchané donuty! Každý kousíček je pečen s péčí, aby byl dokonale nadýchaný a měkký. S jedinečnou texturou a bohatou chutí jsou naše donuty…
Mezi symboly Velikonoc patří tradiční mazanec, který by se dle zvyků měl péct na Bílou sobotu, aby byl hotový na nedělní snídani. Mazanec, plný rozinek, před podáváním…
Velikonoční jidáše symbolizují Kristovo ukřižování. Dle tradic se pečou na Zelený čtvrtek. Připravit je můžete zcela bez lepku, mléka a vajec, není to nijak složitá.…
Retro vaření s Kristinou: Víno jako delikátní koření při vaření. Fantasticky ochutí omáčky, rizoto i guláš
Tour de France 2023: Závodníci snídají banány nebo avokádo, svačí rozinkový chléb, ale v určitých fázích nesmějí konzumovat nic
Do legendární cukrárny Myšák chodil za první republiky mlsat i Oldřich Nový