Dort s pečenými jablky
Recept ještě nebyl hodnocenDortovou formu vyložíme papírem na pečení. Do rozpuštěného másla přidáme cukr, mouku, prášek do pečiva a žloutek. Vypracujeme drobenkové těsto. Jablka umyjeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Do rozpuštěného másla přidáme cukr, mouku, prášek do pečiva a žloutek. Vypracujeme drobenkové těsto. Jablka umyjeme…
Postup korpusu:vejce šlehat do pěny s cukrem,potom pomalu přidáváme olej,mouku s pr.do peč. a mléko (střídavě). Těsto rozdělime a do 1/4 přimícháme kakao.Na plech těsto…
Ze všech surovin na palačinky mimo kakaa připravíme těsto. Vše dobře prošleháme, těsto musí být trochu hustší než na klasické palačinky, aby se nám moc neroztékalo. Asi…
Do poháru dáme porci zmrzliny, zalijeme studenou kávou a rumem. Nakonec ozdobíme šlehačkou, přidáme trubičku, bonbón a mátu.
Sušené brusinky dejte spolu s rumem do malého rendlíčku a přiveďte k varu a ihned odstavte. Zakryjte nádobu pokličkou/talířkem a nechte odstát alespoň hodinu (ale i déle…
Žloutky utřeme s krupicovým cukrem do pěny, přidáme mouku se špetkou kypřícího prášku a nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Těsto rovnoměrně rozetřeme na…
Postup: Těsto: ze 4 bílků vyšlehat tuhý sníh a pak přidávat 15 dkg krupice cukr, potom postupně 4 žloutky, pak ručně vmíchat 21 dkg polohubé mouky (15 dkg mouky + 6…
Maslo vyšľaháme s cukrom a vajciami do peny.Pridáme múku s práškom do pečiva a podľa potreby 4-5 lyžíc mlieka. Dobre vymiešame. Cesto nemá byť riedke, len dobre…
1. korpus: Čokoládovou polevu rozehřejeme ve vodní lázni a necháme trochu zchladnout. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Utřeme cukr s máslem a přimícháme žloutky a potom…
Uvařenou a vychlazenou pohanku opražíme na oleji.Do vychladlé pohanky přidáme 1/3 smetany, skořicový cukr, vejce, sůl, na drobno nasekaná dušená jablka, hladkou mouku a…
Mouku promícháme s práškem do pečiva a 3 lžícemi kakaa, přidáme vejce rozetřená s cukrem, změklý rostlinný tuk, nebo máslo, zalijeme mlékem a umícháme polotekuté těsto. …
Korpus: Do bielkov dáme štipku soli, polovicu cukru a vyšľaháme na tuhý sneh. Orechy, čokoládu, postrúhaný muškátový orech, mletú škoricu a druhú polovicu práškového…
Mouku,cukr písek,kakao a prdopeč promícháme v míse. Do kastrůlku dám máslo,mléko, vejce a olej pomalu prohříváme do rozpuštění másla (nesmí být horké), tuto směs…
Těsto: Vejce, máslo (měkké), cukr, mouku, prášek do pečiva a citronovou kůru dáme do misky a vypracujeme těsto, které necháme kolem 40 min v lednici.Náplň: Máslo dáme…
Těsto: Vyšleháme vejce s cukry, posejeme sypké suroviny a přidáme tekuté, vyšleháme, až vznikne hladké těsto. Dáme do vymazané a vysypané dortové formy a dáme do…
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, postupně zašleháme olej. Lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakaem a vodu. Nalijeme a rovnoměrně rozetřeme na plech…
Nejdříve namočíme rozinky do rumu a necháme je asi hodinu nasáknout. Pro přípravu těsta utřeme změklé máslo s polovinou cukru a žloutky do pěny.Z bílků a druhé poloviny…
Z droždí, lžíce cukru, 100 g prosáté mouky, 125 ml mléka uděláme kvásek, který necháme zkynout.Žloutky, zbylé mléko a cukr šleháme ve vodní lázni až hmota ztuhne a je…
Nejdříve z mléka, vanilkových cukrů a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink, přikryjeme ho fólií a necháme vystydnout. Do mísy dáme žloutky, krupicový cukr, vanilkový…
Korpus : Ušleháme bílky s polovinou cukru (s 120 g).V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120 g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr.Postupně přiléváme olej,…
Začneme korpusem. Bílky oddělíme od žloutků a se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme krupicový cukr, vanilkový cukr, olej a rum a ušleháme hustou směs.…
Maso osolíme a opepříme. Na marinádu smícháme rum, ocet, sójovou omáčku a med. Maso spolu se švestkami nakrájenými na čtvrtky zalijeme marinádou a necháme odležet. Poté…
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny a po částech přidáme prosátou mouku. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho zlehka do hmoty. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný…
Dýňová polévka: Stačí na ni jen pár surovin, krásně prohřeje a podle našeho receptu je navíc snadná na přípravu
Ve školní jídelně se mohou zkazit i děti, zvyklé z domova na dobré jídlo, říká odbornice na výživu Margit Slimáková
Retro vaření s Kristinou: Víte, že Den dětí se slaví dvakrát ročně? Nahlédněte s námi do historie a upečte na oslavu tenhle dort!