Perníková roláda s karamelovým krémem
Recept ještě nebyl hodnocenZ bílků ušleháme tuhý sníh a za stálého šlehání přidáme cukr a žloutky. Mouku si smícháme s kakaaem, kořením (raději dáme méně, po ochutnání můžeme přidat - každé koření…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z bílků ušleháme tuhý sníh a za stálého šlehání přidáme cukr a žloutky. Mouku si smícháme s kakaaem, kořením (raději dáme méně, po ochutnání můžeme přidat - každé koření…
Nejprve jsem připravila drobenku. Do mísy jsem nasypala mouku, třtinový cukr, přidala změklé máslo a žloutek. Všechny suroviny jsem prsty propracovala a hotovou drobenku…
Vánoční cukroví, které je za chvíli hotové, provoní kuchyň, krásně vypadá na stole a výborně chutná. Do lahodné náplně se navíc dají schovat zbytky cukroví, které se…
K podzimu nedomyslitelně patří příjemná vůně jablek a skořice, linoucí se z čerstvě upečených moučníků. Jablečný koláč, hojně posypaný mandlemi, s náplní z vanilkového…
Dorty různých tvarů a chutí zdobí zpravidla stůl na narozeninové oslavě. V tomto receptu připravíme dort ve tvaru medvídka. Je z piškotového těsta a zdobený pudinkovo…
Pokud se pustíte do přípravy našeho osvědčeného receptu, získáte lahodný krémový zákusek jako z nejlepší cukrárny. Piškotová vrstva překrytá pudinkovo-smetanovým krémem…
Vynikající medové košíčky plněné perníkovým krémem s medem a rumem vás okouzlí. Kombinace těchto chutí je jako stvořená pro Vánoce a proto je letos určitě vyzkoušejte.…
V míse smícháme tvarohy se zakysanou smetanou (popř. mlékem) a medem - promixujeme do hladkého krému. Na dno dortové formy vyskládáme piškoty. Smícháme expresso s…
Ztužený tuk rozpustíme, přidáme kakao, cukr a zamícháme. Čokoládu nalijeme do papírových košíčků a do středu vložíme hrudku z ořechové hmoty. Na nádivku smícháme…
Z uvedených surovin vypracujeme vláčné těsto - dobře se s ním pracuje. 2/3 těsta vyválíme na malý plech, potřeme silnější vrstvou povidel a ze zbylé 1/3 nakrájíme…
Tuk rozpustíme v hlubší pánvi, přidáme arašídy a rozinky, krátce prohřejeme, přidáme cukr a nastrouhané kůry, každou tak po lžičce, dobře promícháme.Sundáme ze sporáku a…
Z lineckého cesta vykrajujeme kolieska s priemerom cca 2 – 3 cm. Pri strednej teplote upečieme.Na orechovú hmotu privedieme mlieko k varu, vsypeme orechy a za stáleho…
Suroviny na rozkvas smícháme a necháme při pokojové teplotě v uzavřené nádobě přes noc kvasit 12 hodin.Druhý den ráno dejte do mísy mouku, rozpuštěné máslo, vlažné mléko…
Náplň: řepu oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle do kastrolu, přilijeme mléko a povaříme téměř doměkka s cca třemi lžícemi cukru, vanilkovým cukrem a citronovou…
Náplň: řepu oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle do kastrolu, přilijeme mléko a povaříme téměř doměkka s cca třemi lžícemi cukru, vanilkovým cukrem a citronovou…
Pečený čaj připravovaly už naše babičky. Voňavá směs pečeného ovoce, koření a rumu zalitá horkou vodou dokáže v chladném počasí rychle zahřát a navíc si na ní pochutnáte…
Ze surovin vypracujeme hladké těsto, které dáme asi na dvě hodiny do lednice vychladit. Pak vyválíme a vykrajujeme srdíčka, pokládáme je na plech s pečícím papírem a…
Mouku prosejeme na vál a přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr, studené máslo nakrájené na kostky, vejce, žloutek a propracujeme těsto. Chce to trochu trpělivosti, než…
Mazanec bychom podle tradice měli péci na Bílou sobotu, aby byl připraven v neděli ráno na posvěcení v kostele, proto se mu také dříve říkalo svěceník. Nadýchaný,…
Snadný hrnkový perník s jablky, který připraví i začátečník. Jablka máme v kuchyni prakticky celoročně, takže se takový perník nabízí jako nejsnadnější moučník na víkend…
Marmeláda nemusí být nutně ovocná. Rajčatová marmeláda je chutí velice podobná meruňkové marmeládě a tak ji můžete s klidným svědomím použít i do moučníků, málokdo pozná…
Časově náročnější na přípravu, ale o to chutnější moučník - to je kokosový jablečník. Nadýchaný korpus ve spojení s jablečnou náplní a smetanovo-kokosovým krémem vás…
Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a nekolikanásobně nenabude, pak přidáme po lžících horkou…
Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a nekolikanásobně nenabude, pak přidáme po lžících horkou…
Vzpomínky na dětství: Jak uvařit skvělou krupicovou kaši nebo rajskou s knedlíkem?
Jak se daří finalistům Peče celá země: Vojtěch vyprodává kurzy, Tereza frčí na sítích a Roman se naučil důležitou věc
Trpělivost bochník přináší: Ovládněte sílu kvásku a naučte se péct domácí chléb na jedničku