Vějířky s ořechy a skořicí
Recept ještě nebyl hodnocenVšechny suroviny zpracoval robot do vláčného těsta. Vložila jsem ho do krabičky od zmrzliny a nechala 2 dny odležet v lednici. Asi 2 hodiny před zpracováním je ho třeba…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všechny suroviny zpracoval robot do vláčného těsta. Vložila jsem ho do krabičky od zmrzliny a nechala 2 dny odležet v lednici. Asi 2 hodiny před zpracováním je ho třeba…
Připravíme těsto: smícháme všechny suroviny, kromě másla. Po smíchání přidáme i nasekané máslo, které zpracujeme se směsí a vytvoříme tak těsto. Pokud se moc sype,…
S mnoha zavařeninami se dnes nevyplatí doma dělat, v poctivé kvalitě je seženete třeba na trzích. Ale falešné brusinky nikde nekoupíte. Ať už se chystáte dělat svíčkovou…
Recepty od našich zkušených babiček se většinou vyznačují rychlou přípravou a bleskovým zmizením dobroty z talířku. Buchta plná ořechů, s rumovými rozinkami a…
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, zabalíme do folie a necháme minimálně 2 hodiny odpočinout v chladničce. Potom těsto vyválíme, formičkou z něj vykrajujeme…
Nejvhodnější doba, kdy si dopřát tvaroh je ke snídani nebo k večeři, protože výborně zasytí a na dlouhou dobu zažene hlad. Tento snídaňový koláč je navíc ještě ochucen…
Receptů na marmelády není nikdy dost. A v sezoně plné hrušek obzvlášť! Jejich největší předností je vysoký obsah vlákniny. Hrušková marmeláda nás nepřivábí svým vzhledem…
Pod názvem černoušci se skrývají kolečka, slepená náplní z ořechů a cukru, máčená v polevě z Ledových kaštanů a to vše posypané nasekanými ořechy. Zní to víc než lákavě…
Boží milosti, známé též pod názvem fánky, spoustě z nás připomenou dětství. Tradiční sladké smažené cukroví se připravuje buď v období masopustu, nebo jako odměna…
Vaječný koňak neodmyslitelně patří k vánoční atmosféře. Pro ty, kteří se obávají likéru ze syrových žloutků, přinášíme variantu s tepelnou úpravou ve vodní lázni.…
Klasické strojkové cukroví připravujeme hlavně na Vánoce, hodí se ale i k jiným slavnostním příležitostem. Křupavé banánky z těsta provoněného rumem slepujeme Nutellou a…
Kávová zrna jsou oblíbená hlavně díky své výrazné kávové chuti a krémové konzistenci, která skvěle doplňuje sladkou chuť dezertů. Jsou nejen lákavě voňavá, ale také…
Úhledné řezy z jemného piškotu, s lahodným smetanovým krémem a zdobením ze šlehačky a malin, to je doslova fantazie ke kávě na nedělní odpoledne. S našim receptem si…
Dukátové buchtičky jsou vzpomínkou na dětství. Tyto jsou ale zcela jiné. Krájená roláda plněná skořicí a rozinkami pečená jako buchty a na talíři zalitá pudinkem, dává…
Dukátové buchtičky jsou vzpomínkou na dětství. Tyto jsou ale zcela jiné. Krájená roláda plněná skořicí a rozinkami pečená jako buchty a na talíři zalitá pudinkem, dává…
Ořechové řezy s náplní a navíc s kyselkavou citronovou polevou. Sáhněte bez obav po našem receptu, až budete chtít trochu rozmazlit rodinu symbiózou skvělých chutí.…
Pomazánková másla dáme do mísy společně se zakysanou smetanou, přidáme vanilkový cukr, podle chuti vaječný koňak nebo baileys. Vše zamícháme dohromady ( můžete ručně ale…
Z mouky, Hery, žloutku, vody, vanilkového cukru, rumu a prášku do pečiva si vypracujeme těsto. Překrojíme na polovinu a jednu polovinu si dáme na chvíli do mrazáku, aby…
Uvaříme kávu smícháme s rumem(jak na tiramisu)a necháme vychladnout. Uvaříme z 600 ml mléka pudink,který pak smícháme s tvarohem a ochutíme cukrem. Cukrářské piškoty…
Cukr, žloutky a tuk utřeme nebo vyšleháme dohladka, přidáme mléko, ořechy a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Lehce zamícháme sníh ze 3 bílků (můžeme přidat 1-2 bílky…
Máslo a sádlo rozpustíme,smícháme s cukrem, přidáme mouku, kvásek, vejce, mléko a špetku soli. Uhněteme těsto a necháme 2 hodiny odpočívat. Poté rozválíme placku…
Do rendlíku nasypte cukr a zalijte ho vodou. Dále přidejte máslo a kakao. Za stálého míchání vše zahřívejte do rozpuštění, ale dejte pozor, aby směs neprošla varem…
Tatranský čaj: Kořeněný vánoční nápoj ze Slovenska má grády! S karamelizovaným medem a citronem ale chutná skvěle
Luxusní butter chicken neboli máslové kuře podle Pavla Berkyho: S máslem nešetřete, radí semifinalista MasterChef Česko
Vyhodnocení a odměnění kuchařů a moderátorek 2022