Kávový bezlepkový dort s rumem
Recept ještě nebyl hodnocenNenechte se „rozhodit“, že v dortu není ani gram mouky; nahradily ji ořechy a mletá káva, která zde navrch plní úlohu koření. Opatrnost je pak na místě při prokrajování…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nenechte se „rozhodit“, že v dortu není ani gram mouky; nahradily ji ořechy a mletá káva, která zde navrch plní úlohu koření. Opatrnost je pak na místě při prokrajování…
Tyto kakaové koule se skvěle hodí jako cukroví na vánoční tabuli, nebo i během roku ke kávě a pro návštěvu. Připravíme je z piškotového těsta, které po upečení…
Jedlé kaštany nejsou u nás zrovna tradiční surovinou, o to víc vás však jistě překvapí svojí chutí. Kaštany povaříme s vanilkou, kakaem a rumem. Krémem pak plníme…
Tento způsob pečení koblih ocení ti, kteří nemají rádi smažené pečivo. Jogurt zde zcela nahrazuje vejce a navíc způsob pečení omezuje vytékání marmelády do horkého oleje.
Málokde už se slaví posvícení, ale posvícenské koláčky se pečou pořád. Posvícení se původně slavilo ve výroční den posvěcení místního kostela a bylo třeba vystrojit…
Ochutnejte tyto krásně vypadající řezy, které ozdobí váš sváteční stůl. Kakaové těsto pokryté vrstvami vanilkového krému a vrstvou kakaových sušenek s kokosem, ovoníte…
Na horké letní dny se hodí osvěžující moučníky. Jedním z takových je právě nepečený dort, který s vámi mohou připravit i vaše ratolesti. Vrstvy dětských piškotů doplňuje…
Připravili jsme si pro vás recept na řezy inspirované famózními irskými dortíčky. Křehké těsto plné kakaa, voňavé po oříšcích, můžete buď vyválet a nebo důkladně…
Poháry inspirované oblíbeným italským dezertem připravíme z cukrářských piškotů, které namočíme v kávě ochucené rumem. Piškotovou vrstvu střídáme s našlehaným krémem z…
Nepečené kuličky můžeme připravit i na poslední chvíli a jejich příprava je tak snadná, že ji zvládne každý. Jistě rády pomůžou i děti. Tyto kuličky připravíme ze Salka,…
Likéry, a to zejména ty domácí, jsou v kurzu hlavně v období zimy a Vánoc. Sladká chuť potěší chuťové pohárky a rum dodá likéru ten správný říz. Připravený likér můžeme…
Šátečkové koláčky s tvarohem a meruňkami jsou dokonalou kombinací křehkého těsta, krémového tvarohu a sladkých meruněk. Tento tradiční český dezert vyniká nejen svou…
Bábovka je typický nedělní moučník, s pocukrovanou čepičkou udělá parádu na každém stole. Tato bábovka je vláčná a voní po skořici, rumu a provoní celou kuchyň. Přidat…
Tento moučník připravíme velmi snadno. Všechny suroviny spolu s nastrouhanými jablky smícháme. Těsto ochutíme rumem a kakaem, navíc můžeme přidat i rozinky, ořechy nebo…
Zasněžená chaloupka je sice trochu náročnější dezert, ale výsledný efekt stojí za to. Kakaový piškot s oříšky vyřezaný do tvaru chaloupky a naplněný máslovo-tvarohovým…
Upečeme si 2 piškotové korpusy - jak pokračovat - viz fotopostup. Plachty z fondánové hmoty je dobré udělat si den předem, vyříznout a rovnou naaranžovat do…
Z marcipánové hmoty si utvoříme váleček, nakrájíme si malé kousky a uděláme kuličky. Do kuličky uděláme důlek a vložíme višni, kterou polijeme čokoládovou polevou.
I nepovedené cukroví, nebo jeho zlomky se mohou stát skvělou vrstvou na tvarovaném pečivu. Smíchejte rozemleté, nebo rozdrcené zlomky s marmeládou, rumem či ořechy,…
Biskupský chlebíček, který voní po exotickém kandovaném ovoci a citronové kůře, zazáří na nejednom slavnostním stole. Podávejte jej nakrájený na řezy, aby krásně vynikla…
Na válu vypracujeme těsto z mouky, 1 vejce, soli a mléka. Vyválíme ho na 1/2 cm placku a vykrajujeme kolečka velikosti dlaně.Náplň vytvoříme z povidel, rumu, skořice a…
V hrníčku z cukru uděláme karamel, aby byl tmavý, ale né spálený!!! Karamel zalijeme horkou vodou, ale pozor,prská to, tak voda musí být opravdu horká, karamel vaříme…
Do mísy prosejeme mouku a moučkový cukr. Přidáme vanilkový cukr, sůl, skořici a promícháme. Změklé máslo nakrájíme na malé kostičky, přidáme do mouky spolu s rumem,…
Mouku s práškem do pečiva a cukrem promícháme. Mléko, vejce a olej metlou spojíme a vlijeme k suchým surovinám, přidáme kakao a metlou prošleháme.Vlijeme do pekáče…
Příprava náplně Rozinky spaříme horkou vodou, vodu slijeme, necháme okapat a pokropíme je rumem. Kandovanou pomerančovou kůru nasekáme nadrobno. Mléko svaříme s…
Retro vaření s Kristinou: Čaj o páté jako za první republiky můžete zažít i dnes. Jak jej připravit?
Václav Noid Bárta: Po večírcích mi bývalo špatně, teď mám díky správnému jídlu energie na rozdávání. Smažák si ale stejně dám s chutí
Jak na slané cukroví? Lahodné chlapské sůloví je tak snadné, že ho zvládnou upéct i muži