Dvoudruhové zelí se slaninovými noky
Recept ještě nebyl hodnocenCibuli nakrájíme na drobno, slaninu na kostičky a zelí na proužky. Jednu cibuli zpěníme na kousku sádla a přidáme hlávkové zelí. Osolíme, posypeme kmínem a lehce…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibuli nakrájíme na drobno, slaninu na kostičky a zelí na proužky. Jednu cibuli zpěníme na kousku sádla a přidáme hlávkové zelí. Osolíme, posypeme kmínem a lehce…
V misce rozmícháme droždí s malým množstvím vlahé vody, přidáme rozpuštěné vlahé sádlo, hladkou mouku a osolíme. Vypracujeme hladké vláčné těsto, necháme 30 minut…
Maso rozkrojíme na plát a naklepeme, osolíme a opepříme.Na pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu, pak přidáme nakrájenou jednu cibuli a polovinu sádla. Přidáme nakrájenou…
Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle do zlaté barvy.Přidáme protlak, na kousky nakrájené maso a játra, zarestujeme s paprikou a kořením.Podlijeme vývarem a dusíme do…
Do tlakového hrnce dáme sádlo, nadrobno nakrájenou cibuli a necháme jí do žluta osmahnout.Přidáme maso nakrájené na kostky. Chvíli restujeme, dokud nám maso nepustí…
Pórek pokrájíme na kolečka a osmažíme na sádle či másle, případně i na jemně pokrájeném uzeném špeku lehce dozlatova.Přidáme mleté maso a dále smažíme do rozdrobení.…
Ledvinky rozkrojíme podélně, očistíme od kanálků, namočíme do mléka a necháme přes noc. Pak je propláchneme.V kastrole rozpustíme nakrájenou slaninu, přidáme kousek…
Na tradiční dobrý guláš nemusíte jen do hospody. Vyzkoušejte uvařit tento skvělý guláš z poctivého cibulového základu s doměkka podušenými kousky vepřového masa. Guláš…
Domácí vepřovka je skvělá a variabilně upotřebitelná sama o sobě. Pokud k masu navíc přidáme medvědí česnek a výrobek zavaříme, získáme výborně ochucenou masovou…
Králičí maso je odborníky hodnoceno jako jedno z nejkvalitnějších vůbec. Podle zdejšího receptu zužitkujete maso ze hřbetu i králičí játra, ze kterých připravíte…
Počátkem listopadu snad každý z nás vzpomíná na své milé, kteří tu již s námi nejsou. Naše prababičky kdysi dávno pekly v tyto slavnostní dny kynuté pečivo s názvem…
Plněný vepřový řízek, to je splněný sen všech labužníků. Teprve po jeho rozkrojení uvidíte pestrou mozaiku barevné náplně a ucítíte vyváženou vůni všech dobrot na vašem…
Téměř všichni milujeme procházky letním lesem a radujeme se z každé nalezené houby. Nad jejich čištěním nás pak doma většinou radost přejde. Když ale houby zavaříme,…
Dostali jste cuketu? V období cuket se hodí každý recept na zpracování těchto úrodných krasavic. Nenápadná dýně se příjemně vnutí k vůni masa, česneku, papriky a…
I v létě je občas chuť na klasické sytější jídlo. Vepřové zasytí. Výpek ochucený cibuli a uzeným bůčkem snese jakoukoliv přílohu. Pro těžce pracujícího nebo sportovce se…
Cuketové karbanátky, kde je jako pojivo použit sýr, jsou společně s bramborem nebo jen salátem, vhodným lehkým letním obědem. Pokud si je upečete v troubě, ušetříte i…
Houby, které rostou kolem svátku 28. září. Řeč je samozřejmě o václavkách a pokud mezi vaše oblíbená jídla patří guláš, tak ho z nich můžete připravit. Hustý guláš,…
Bramborový guláš, tentokrát s fazolemi a mrkví vám dopřeje chutný oběd nebo sytou večeři. Práci v kuchyni si můžete urychlit použitím konzervovaných luštěnin. Přidejte…
Vysoký, nadýchaný a lehoučký sladký chlebíček z domácí pekárny je vhodný třeba na snídani. Zkuste přidat strouhanou citronovou kůru nebo třeba skořici. To vše chlebíček…
Podobné makovky můžete občas potkat v obchodě. Nadýchané, měkounké, do červena vypečené a sypané mákem. Upéct je doma není nic složitého, a na makovkách si pak budete…
Dokonalé cukroví bez lepku: Vláčné pracny, voňavé linecké i kořeněné perníčky chutnají božsky a skoro jako ty „pravé“
Francouzský sýr brie miloval už císař Karel Veliký, i když na něm málem zničil to nejlepší!
Cuketový karbanátek v housce: Vajíčka dodají bílkoviny, cuketa se postará o fantastickou šťavnatost, cibule zajistí výraznou chuť