Sekaná z bílé klobásy
Recept ještě nebyl hodnocenTroubu předehřejeme na 180 °C.Ve velké míse smícháme maso z bílé klobásy, vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, mléko a rozdrcené nachos spolu se strouhankou. Ochutíme solí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Troubu předehřejeme na 180 °C.Ve velké míse smícháme maso z bílé klobásy, vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, mléko a rozdrcené nachos spolu se strouhankou. Ochutíme solí…
Na pánvi jsem rozehřál sádlo, osmažil cibuli. Přidal na kostky pokrájený uvařený jazyk. Když se trochu osmahl ze stran, nasypal jsem na půlky nakrájené žampiony, na…
Na sádle si osmahneme cibulku pokrálenou na jemno. Maso na větší kostky přidáme do základu, osmahneme, přidáme kmín a masox a ještě chvilku orestujeme. Podlijeme vodou…
Maso nakrájíme na menší kousky, cibuli na drobno a zelí překrájíme. Na sádle zpěníme cibulku, přidáme maso a zprudka ho orestujeme.Přidáme koření, sůl a po chvíli…
Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme dozlatova až lehce dohněda na lžíci sádla. Oba druhy mouky nasypeme do mísy, přidáme sůl, kmín a doprostřed uděláme důlek. Do…
Kapustu nastrúhame na jemno, osolíme. Pridáme vajce, múku, masť, soľ a vypracujeme cesto.Z kúskov cesta vyvaľkáme placky a pečieme na pomastenom plechu alebo na pečiacom…
Krkovičku proříznu nožem na několika místech,vložím klobásky a česnek,posolím,okmínuji a posypu grilovacím kořením,vložím do vhodné nádoby s trochou sádla,podleji vodou…
V papiňáku rozehřejeme sádlo, na kterém osmahneme cibulku a poté i maso nakrájené na kostičky zalité sójovou omáčkou. Podlijeme vodou (podle uvážení tak, aby bylo vše…
Očištěné ledvinky od vnitřní části je nejlépe nechat do druhého dne odležet v mléce, po vyluhování v mléce ještě důkladně propláchneme.Uzenou slaninu (já použil uzený…
Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin (sýr nastrouhaný) a uhněteme těsto, které necháme asi 40 minut kynout.Těsto rozválíme na nevelký plát, rádýlkem…
Cibuli nakrájíme nadrobno. Polovinu přidáme k mletému masu a druhou polovinu schováme do omáčky. Česnek oloupeme, prolisujeme a přidáme k masu. Paprikám vykrojíme stopku…
Kapustu nakrájíme na proužky a spaříme horkou vodou. Necháme chvilku a slijeme. V pánvi rozehřejeme sádlo,přidáme jednu nakrájenou cibuli, půl rozetřeného česneku.…
Ve větším množství tuku orestujeme osolené a opepřené maso do zlaté barvy. Maso vyjmeme, tuk slijeme a do výpeku vložíme cibulku. Krátce opečeme a přidáme protlak a…
Na trošce tuku osmažíme drobně pokrájenou slaninu s cibulí lehce dozlatova. Přidáme mleté maso a dále smažíme. Míchání a rozdělení masa od sebe půjde dobře třeba se…
Kotlety si naklepeme natenko, mírně osolíme-(Niva je slaná), potřeme Wasabi pastou-měla jsem Wasabi s křenem. Na každý kousek masa přidáme špalíček Nivy, přeložíme a…
Ossobuco (blánu) po okrajích několikrát nařízneme, aby se při smažení nekroutilo, posypeme ho kořením, osolíme a dobře obalíme v hladké mouce.Na pánvi rozpálíme sádlo a…
Maso obereme a nakrájíme. Dáme do kastrůlku sádlo a orestujeme maso. Okořeníme solí, pepřem a rozmarýnem. Vedle v kastrůlku si rozehřejeme trochu oleje a přidáme…
Červenou čočku uvaříme do měkka. Pohanku zalijeme 1.5-2 násobným množstvím vody, přivedeme k varu, necháme max. 1 minutu bublat a odstavíme. Přikryjeme pokličkou a…
Na sádle osmahneme nastrouhanou kořenovou zeleninu, na kostky nakrájené brambory a červenou řepu. Přidáme sůl, kmín, rajčatové pyré a zalijeme vodou. Vaříme, až brambory…
Špek opečeme do zezlátnutí, přidáme k němu sádlo a cibuli.Restujeme asi 8 minut a pak přidáme maso nakrájené na asi dvoucentimetrové plátky.Opečeme zprudka z obou stran,…
Maso nakrájíme na kostky. Brambory řádně očistíme, nové neloupeme. Podle velikosti je nakrájíme na 1 cm plátky. Kedlubnu po oloupání nakrájíme na proužky. Na pánvi…
Maso prořízneme postupně na jeden velký plát, naklepeme a posypeme grilovacím kořením. Okořeněný plát poklademe nudličkami pórku a uzeniny a uzeným sýrem. Maso stočíme a…
(Drobně pokrájíme cibuli, zpěníme ji na sádle, přidáme pokrájené houby, po osmahnutí přidáme propranou rýži, osmahneme a zalijeme vodou. Osolíme a dusíme doměkka. Do…
Maso očistíme a nakrájíme na velké kostky (větší než na guláš), žampiony očistíme a nakrájíme menší na poloviny, větší na čtvrtiny. Oloupané cibule nasekáme najemno.V…
Jak připravit dokonalou žemlovku, aby byla uvnitř vláčná a zvenku křupavá: Chuti prospěje tvaroh, vanilka i trochu másla
Chřest je nejlepší spotřebovat do týdne, říká odborník, a radí zabalit jej do vlhké utěrky
Paštika ze zeleniny a hub podle Viléma Vrabce: Lehce vyškvařená slanina ji navoní, vařená rýže zahustí a smetana zjemní