Sázavský buřtguláš
Recept ještě nebyl hodnocenSalám nakrájíme na kostičky, zelí a papriku nahrubo a cibuli najemno. Rozpálíme sádlo a orestujeme na něm cibuli. Pak přidáme nakrájené zelí, papriku, trochu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Salám nakrájíme na kostičky, zelí a papriku nahrubo a cibuli najemno. Rozpálíme sádlo a orestujeme na něm cibuli. Pak přidáme nakrájené zelí, papriku, trochu…
Maso nakrájíme na kousky,dáme do misky,zasypeme kořením,přidáme olej a necháme chvíli marinovat.Nakrájíme na kousky hlívu a řapíky celeru,cibuli na půlměsíčky.Na pánvi…
Rohlíky, syrová játra, hlívu, salám, slaninu nakrájíme na kousky, dáme do mísy. Vejce vařená nakrájená na čtvrtky přidáme ke směsi, dáme vejce syrová, česnek…
Sojové maso 10 minut povaříme ve vodě s masoxem.Cibulku si nakrájíme na drobno, dáme orestovat a přidáme zeleninu.Osolíme, opepříme, okořeníme kořením zlaté kuře,…
Jáhly spaříme, propláchneme a uvaříme podle návodu hodně doměkka. Já jáhly, pohanku, rýži a bulgur vařím v MT. Je to pohodlné a beze strachu, že se připálí..:-). Uvařené…
Škvarky si pomeleme i s cibulí, přidáme propasírovaný, nebo nastrouhaný česnek, nastrouhanou nivu, hořčici, kmín, trochu opepříme, je-li třeba osolíme a přidáme sádlo,…
Vepřové plátky trochu naklepeme přes folii, na stranách nařízneme, potřeme směsí z hořčice a harissy, nadrcené petrželky, osolíme a opepříme.Pokrájenou cibuli…
Brambory dobře omyjeme, pozdní vykartáčkujeme a dáme vařit do osolené vody téměř doměkka. Po uvaření scedíme, necháme částečně zchladnout a opatrně rozmáčkneme nebo…
Mrkev, celer a cuketu nastrouháme do hlubší zapékací misky.K nastrouhané zelenině přidáme kysané zelí, osolíme, opepříme,přidáme majoránku a promícháme se sádlem.Osolené…
Všechny suroviny na těsto v uvedeném pořadí dáme do domácí pekárny a zapneme program těsto. Po vykynutí, pomocí rukama, roztáhneme těsto po celém plechu potřeným olejem…
Na sádle zpěním cibuli, přidám osolené a opepřené maso. Zlehka opeču, přiklopím a dusím, dokud se šťáva z cibule a masa nevydusí na tuk. Zapráším mletou paprikou. Přidám…
Na sádle osmažíme pokrájenou cibuli, po chvíli přidáme i nasekaný česnek a sušené - nenamočené - houby. Pomalu restujeme, houby změknou a voní daleko víc, než když je…
Rozkrojíme prsa aby z nich šla udělat kapsa, popepříme a okořeníme z obou stran, sůl jen špetku nebo kdo nesolí tak žádnou. Šunka, niva a argentinsky koření už sůl…
Nejprve na suché pánvičce opražíme nasucho přepůlené mandle a necháme stranou k servírování. Pokud máme stehenní řízky s kůží, neodstraňujeme ji, neboť tuk je nositelem…
Fazole namočíme přes noc. Druhý den slijeme vodu, dáme čistou, osolíme a fazole povaříme až jsou měkké. Na sádle zpěníme nakrájenou cibulku, nasypeme hladkou mouku,…
Pohanku propláchneme ve studené vodě. Okapanou dáme do osolené vody s kapkou oleje a vaříme cca 3 min. Poté přiklopenou necháme dojít v páře (já hrnec zabalím do ručníku…
Barvení kokosu Jeden den před pečením dortu si obarvíme kokos. Kokos a půl lžičky potravinářské barvy dobře smícháme a rozložíme na plech vyložený papírem. Orosíme…
Do hrnce dáme všechny uvedené suroviny určené na vývar, zalijeme studenou vodou a mírným varem uvaříme vývar. Mezitím si nadrobno nakrájíme cibuli. Mrkev, celer a…
Maso nakrájíme na proužky dáme do misky,přidáme koření,1 lžíci Solamylu,vejce,trochu vody, zamícháme a necháme asi hodinu naložené.V jiné misce smícháme játra stejným…
Nejdřív si na sádle osmažte na kolečka nakrájené cibule, vyberte je a nechte vychladnout. Naklepané plátky krkovice osolte, opepřete a posypte kořením - měla jsem…
Nadrobno nakrájenou zeleninu a předem namočené houby orestujeme na másle společně s rozmarýnem, osolíme, opepříme a přidáme sekanou kudrnku. Směs naplníme do osolených,…
Oprané a vymačkané houby připravíte na osmažené cibulce jako smaženici, přidáte česnek a sůl a vysmažíte všechnu tekutinu. Potom místo vajec přidáte worcester omáčku. …
Na sádle osmažím cibuli, přidám houby, koření, česnek, promíchám a přisypu rýži. Chvilinku smažím, pak přiliju vodu (vždy platí kolik rýže tak jednou tolik vody),…
Maso si nakrájíme na kostky, cibuli na kolečka, játra na nudličky, česnek na plátky. Na sádle si orestujeme cibuli, přidáme maso, opečeme ze všech stran, přidáme česnek,…
Polévka z hlívy s medvědím česnekem: Svěží, a přitom vydatná jarní polévka voní česnekem, pikantní chuť jí dá pálivá paprika
Anna Jagellonská: „Matka národa“ měla každý den na talíři hovězí vývar, často i úhoře, volavku nebo jeřába
Polévka z hlávkového salátu je jemná díky smetaně, lehce kyselá po citronu, voní koprem a s opečenou slaninou chutná božsky