Hlávkový salát s houbami a krutony
Recept ještě nebyl hodnocenŽampiony a hlívu očistíme, pokrájíme.Cibulku nakrájíme na jemno a dáme jí na pánvičku osmahnout na 2 lžících oleje. Přidáme houby a osmahneme. Podlijeme trochou vody a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Žampiony a hlívu očistíme, pokrájíme.Cibulku nakrájíme na jemno a dáme jí na pánvičku osmahnout na 2 lžících oleje. Přidáme houby a osmahneme. Podlijeme trochou vody a…
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme.V pánvičce na rozpáleném oleji orestujeme maso dozlatova. Krátce před koncem restování posypeme grilovacím kořením…
Základ tohoto slaného dortu tvoří korpusy z kynutého těsta, které promažeme dvěma druhy pomazánek a proložíme vařenými vejci. Celý dort pak potřeme pomazánkou a…
Filety z aljašské tresky připravíte za pár minut. Ochuťte je rafinovaně směsí z olivového oleje a šťávy z více druhů citrusů, navíc přidejte lehounkou zeleninovou oblohu…
Pohoštění pro návštěvu je dobré servírovat tak, aby bylo krásné na pohled. Inspirujte se při přípravě touto obloženou mísou, ve které najdete salámy, sýry, salát i…
Nakrájenou zeleninu společně promícháme.Na dresink smícháme všechny ingredience a necháme 10 minut odležet.Na jednotlivé porce zeleniny poté klademe přiměřené množství…
Špagety uvaříme v osolené vodě podle návodu.Rajčata necháme okapat, aby na nich nebylo velké množství oleje.Lososa a okapaná rajčata nakrájíme na nudličky. Salát…
Hvězdičky ze slaného těsta jsou plněné jako obložené chlebíčky. Hodí se na jakoukoliv oslavu nebo i všední domácí svačinu, dají jíst vcelku jako chlebíčky, nebo můžete…
Listová zelenina obsahuje mnoho prospěšných látek, které naše tělo, obzvláště na jaře, potřebuje. Pro zvýšení chutě použijte k zeleným listům barevnou ředkvičku, červená…
Směs svěžích lístků salátu, štiplavých ředkviček, křupavé slaniny, uvařených vajec a kuřecího masa vonícího máslem a bylinkami, zalijeme lehce pikantní zálivkou a…
Dny se pomalu prodlužují, jsou teplejší, a příroda se začíná pomalu zelenat. S příchodem jara měníme hutná jídla za lehčí. Salát plný jarní zeleniny a lučních bylinek…
Polévka z hlávkového salátu je rychlá a osvěžující. Salát v polévce můžete na závěr rozmixovat. Častěji se vaří na Slovensku a většinou představuje vzpomínku na dětství,…
Dobře ochucený salát může být samostatným pokrmem, nebo přílohou třeba ke grilovanému masu. Salát plný zeleniny, se sýrovými kuličkami a snadnou octovou zálivkou, je…
Sezóna chřestu je již pomalu v plném proudu a pokud tápete, co z něj připravit, vyzkoušejte snadný salát z blanšírované zeleniny s osvěžující zálivkou s nádechem limetky…
Mečoun je známý svým pevným masem a jemnou chutí, která se při grilování dokonale rozvine. Mečoun na grilu je nejen rychlý a jednoduchý na přípravu, ale také zdravý a…
Teplé letní dny doslova vybízí k tomu, abychom k večeři podávali lehké a osvěžující zeleninové saláty. Na tento salát spotřebujeme také aromatický fenykl a exotické…
Sladký meloun dobře ladí s křupavými salátovými listy, slanou gorgonzolou a sladkokyselou zálivkou. Příprava salátu je velmi snadná. Salát je příjemně osvěžující, a tak…
Sladký meloun dobře ladí s křupavými salátovými listy, slanou gorgonzolou a sladkokyselou zálivkou. Příprava salátu je velmi snadná. Salát je příjemně osvěžující, a tak…
Letní jídlo, kdy většinu talíře zabere zelenina, neodmítne ani milovník masa. Pouze ale v případě, kdy dobře vychucenou směs svěží zeleniny doplní pár kousků masa. V…
Tento osvěžující salát plný chutí a barev poslouží v horkých dnech jako lehký oběd. Díky bulguru totiž dostatečně zasytí. Salát podáváme s kozím sýrem, zasypaný…
Salát plný dobré zeleniny rozzáří žluté květy měsíčku. Stačí ho jednoduše ochutit pepřem a solí a pokapat citronovou šťávou a olivovým olejem. Podáváme ho posypaný…
Netradiční teplý salát z hub a paprik na grilu zpestří vaše letní grilování a překvapí vás svou barevností. Můžete jej podávat jako předkrm či samostatné jídlo, třeba s…
Jednoduché, chutné a velice nápadité je toto pohoštění, které připravíme z mletého kuřecího masa. Na plátek bagetky je položena osmažená placka, kterou dochutíme pálivou…
Krůtí maso je dobrou volbou, pokud dbáte na zdravou a lehčí stravu. Kousky masa orestované za vůně tymiánu doplníme čerstvou zeleninou a společně podusíme. Směs podáváme…
Masopustní akce 2024: Kam se vydat na průvod masek, kde ochutnáte jitrničky a ovar a kde se budou smažit koblihy
Soutěžící MasterChef Česko jdou do boje: Seznamte se s šestnácti uchazeči o dva a půl milionu korun a prestižní titul
Hitem letošního léta je marináda shiokoji. Skvěle ochutí saláty, omáčky i maso před grilováním