Jogurtové krucánky "na počkání"
Recept ještě nebyl hodnocenDo pekárny nalijeme vodu,olej, přidáme jogurt, rozšlehané vejce ( malou část si ponecháme na závěrečné potření ), sůl a odváženou mouku. Navrch rozdrobíme droždí, které…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do pekárny nalijeme vodu,olej, přidáme jogurt, rozšlehané vejce ( malou část si ponecháme na závěrečné potření ), sůl a odváženou mouku. Navrch rozdrobíme droždí, které…
Troubu jsem si dala rozehřát na 190°C. Květák jsem si v mixéru rozemlela na jakousi květákovou „rýží“. Jde jej i nastrouhat na jemném struhadle. Přidala jsem vejce,…
Na rozehřátém oleji orestujeme nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek. Přidáme na kostičky nakrájený lilek, zakápneme sojovou omáčkou a dochutíme chilli kořením.…
V nádobě, kam se vám tak akorát vejdou obě porce ryby si dobře smíchejte olivový olej, pivo, sojovku, česnek, zázvor a hnědý cukr. Do této směsi naložte osušené porce…
Brokolici rozebranou na růžičky dáme do misky a zalijeme vroucí vodou, necháme cca 5 minut a scedíme. Pokud máme mražené krevety necháme je rozmrazit, lehce opláchneme a…
K vykynutému omládku přidáme vychladlou záparu a zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho nakynout asi hodinu.Vykynuté těsto propracujeme, pokud je třeba podsypneme…
Domácí gravlax: Filet lososa omyjeme studenou vodou, pečlivě vysušíme a potřeme ze všech stran vodkou nebo rumem. Ten zabrání pomnožení případných bakterií. Z cukru,…
Hamburgery jsou velmi oblíbeným jídlem po celém světě. Jejich původ je nejspíš v Americe, nicméně, chutné a šťavnaté "hambáče" si můžeme snadno připravit i doma. Křupavé…
Domácí je domácí a zpravidla udělá dojem. To platí i o těchto bulkách na hamburgery. Jsou nadýchané a vláčné. Před samotným kompletováním se zeleninou a masem je můžeme…
Při chystání dokonalých kuřecích plátků nám umí zbýt nějaké odřezky. Díky tomuto receptu je můžeme zpracovat v jednoduchý a chutný pokrm. Mix asijských omáček dodá masu…
Toto jednoduché a rychlé pohoštění bude mít u vašich hostů jistě úspěch. Listové těsto stačí potřít čerstvým sýrem, ochutit čerstvými bylinkami a papričkami jalapeňo,…
Domácí křupavý rohlík, plněný sýrem a na povrchu posypaný semínky či solí, je naprosto luxusní záležitost. Příprava sice chvilku trvá, ale odměnou za upečené zlatavé…
Pokud máte v plánu filmový večer, nebo posezení u piva, pak nesmí chybět slané pohoštění. Třeba dlouhé tyčinky z kynutého těsta, které jsou krásně křupavé a křehké.…
Grilované vietnamské karbanátky z vepřového masa, ochucené rybí a ústřicovou omáčkou, udělají radost všem milovníkům asijské kuchyně. Podáváme je s limetkovou omáčkou a…
Omytou, osušenou řepu zbavíme škrabkou slupky (použijeme jednorázové rukavice) a spiralizérem nastrouháme nebo nakrájíme tenké nudličky do mísy. Pokud jsou spirálky moc…
Snídaně je základ a dodá našemu tělu potřebnou energii na dopoledne. Ideální volbou je granola, což je směs pečených vloček, oříšků a semínek. Smíchejte ji s řeckým…
Kdo by neměl rád hotdogy nebo taštičky s párkem. V tomto receptu přinášíme inspiraci na snadné listové pečivo s párkem a sýrem. Postup je lehce naruby, skládá se od…
Tahini je pasta z rozmixovaných sezamových semínek, používaná především v kuchyních Blízkého i Středního Východu. Tato blízká příbuzná oříškových másel má však mnohem…
Jídla s chutí Asie mají u našich strávníků čím dál víc příznivců. Jednoduchá a rychlá příprava, dostupné suroviny a většinou i chutný výsledek. Zkuste též tuto variaci…
Pečete doma chléb chcete zkusit nějakou změnu? Vyzkoušejte tento semínkový s melasou, který má lehce oříškovou chuť po použitých semínkách. Je připraven s droždím, péct…
Listové těsto je "záchranář" při přípravě pohoštění. Mějte ho vždy doma v chladničce, nebo mrazáku. S pomocí pár surovin pak vykouzlíte výborné jídlo i s nádechem…
Jak připravit chřest jako předkrm nebo lehkou večeři? Stačí ho krátce povařit, aby zůstal křehký a křupavý, a podávat politý smetanovou omáčkou ochucenou naloženým…
Tato sametově hladká polévka je ideální volbou pro jarní obědy nebo večeře, kdy je chřest v sezóně. Bohatá na vitamíny a minerály, je nejen chutná, ale také zdravá.…
Závin oceníme jako snídani, nebo také jako svačinu. Může být sladký, ale také slaný. Závin se špenátem a tvarohem příjemně voní po česneku a muškátovém oříšku. Potěší…
Roštěnky naší rodinky: Štavnaté a křehké plátky masa s pikantní omáčkou se předem nakládají do voňavých bylinek
Jak poznat zralý a nezkažený ananas? Kondici prozradí listy i vůně. Skladování doma pak pomůže trik s ananasovou šťávou
Jídelníček podle horoskopu: Na záněty trpící Ryby by měly jíst česnek. Štíři, pozor na sladké!