Mlsná hruška
Recept ještě nebyl hodnocenTento jednoduchý dezert zaujme na první pohled. Hrušky nejprve povaříme ve víně ochuceném výrazným kořením. Tím, že do sebe víno nasáknou, získají nádhernou barvu a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tento jednoduchý dezert zaujme na první pohled. Hrušky nejprve povaříme ve víně ochuceném výrazným kořením. Tím, že do sebe víno nasáknou, získají nádhernou barvu a…
Někdo žemlovku miluje, jiný zatracuje. Připravte ji jinak, než jak jste zvyklí. Do formy vrstvíme opečená kolečka rohlíků a plátky jablek, prokládáme rozinkami. Zalijeme…
Pohanka je výživná přirozeně bezlepková surovina, kterou můžeme v kuchyni využít na mnoho způsobů. Její zahřívací charakter se dokonale projeví v této sladké kaši. V…
Jablka nebo hrušky v županu jsou pro mnohé z nás milou vzpomínkou na dětství. Ovoce obalené v těstě, ochucené skořicí a opečené dozlatova je ideální sladká svačinka.…
Pokud patříte mezi milovníky pečeného čaje, zkuste si připravit vlastní směs pečeného ovoce pro jeho přípravu. Ovoce můžete zavařit a uchovat ve spíži, takže kdykoliv…
Výborný a rychlý koláček, který je plný jablek a voní po skořici. Těsto stačí smíchat v míse a vylít do koláčové formy, poklást jablky, přelít marmeládou s máslem a…
Klasická voňavá bábovka, která je krásně vláčná a plná chutí, zpříjemní naše posezení u kávy. Do této bábovky přidáme skořici, jablka a mleté ořechy, díky tomu chutná…
Výborné a zdravé vafle z ovesných vloček s lněným semínkem si můžete na talíři ozdobit dle vlastní chuti, například jablkem, praženými lískovými ořechy, javorovým…
Na suché pánvičce (s nepřilnavým povrchem) opražíme ovesné vločky spolu s jednou lžící třtin. cukru. Vychladlé pomeleme (rozmixujeme).Žloutky s Herou, medem, rumem,…
Šleháme bílky a pomalu přidáváme cukr krupici, až vznikne tuhý sníh. Do něho vmícháme vanilkový cukr, který jsme připravili ze 2 lžic moučkového cukru a jedné vanilky…
Pripravíme kvások, pridáme do múky spolu s ostatnými ingredienciami a vypracujeme vláčne cesto. Je redšie ako klasické kysnuté cesto a necháme vykysnúť. Na doske…
Pripravíme kvások, pridáme do múky spolu s ostatnými ingredienciami a vypracujeme vláčne cesto. Je redšie ako klasické kysnuté cesto a necháme vykysnúť. Na doske…
Na podzim a v zimě můžeme v obchodech objevit exotické jasně oranžové ovoce kaki. V tomto dortu ho přidáme do korpusu v zajímavé kombinaci s dýní a pomeranči, a také s…
V míse smícháme mouku, skořici, kypřící prášek a cukr. Přidáme mléko, vanilkové aroma, olej a nakonec vmícháme nastrouhaná jablka. Těsto vlijeme do silikonové formy na…
Jako krém můžete použít klasický americký "buttercream" z původního receptu, ale já jednoznačně preferuji nakyslý, kešu-"tvarohový" krém, který se k mrkvovému dortu…
Uděláme kvásek z 200 ml mléka droždí a cukru + lžíce mouky. Necháme asi půl hodiny na teplém místě.Suché suroviny smícháme, přidáme změklé sádlo a máslo, rozšlehané…
Troubu předehřejte na 180°C a větší formu na biskupský chlebíček vyložte pečícím papírem (stačí po delší straně) nebo dobře vymažte. Odměřte mléko a přidejte do něj ocet…
Vločky zalijeme horkým mlékem a necháme 25 minut bobtnat. Potom je rozmixujeme (ale nemusíte). Přidáme mouku s práškem do pečiva, kakao, skořici, cukr, rozpuštěné máslo…
Ve velké míse smíchejte všechny ingredience (kromě meruněk). Doporučuji mléko přilévat postupně, může se stát, že budete potřebovat méně i více, záleží na mouce, tvarohu…
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. V misce smícháme mléko s octem a necháme 10 minut odstát. Mezitím v míse smícháme mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva a kakao.…
Na vál prosijete mouku, přidáte na kousky nakrájené máslo, sůl a studenou vodu. Důkladně propracujete a zaděláte pevné těsto, které necháte chvíli odpočinout. Kulatou…
Pohankovou krupici zalejeme mlékem, přidáme vajíčka, skořici a špetku soli. Vymícháme těsto, jako na palačinky a smažíme je na malém množství oleje dorůžova. Hotové…
Jablka smícháme se skořicí a rozinkami a odložíme. Vyšleháme si žloutky s umělým sladidlem do pěny a pomalu přiléváme vlahou, rozpuštěnou Heru. Pak přidáme mouku…
Změklé máslo utřete s cukrem do pěny. Přisypte prosátou mouku smíchanou s kypřicím práškem. Přidejte vejce, mírně rozdrcené kukuřičné lupínky, rozinky a mletou skořici.…
Historie kaváren v Orientu i v Evropě: První šálky tmavého moku chutnaly jako saze a podávaly se zásadně s cukrem a kořením
Svatba korunního prince Rudolfa: Podávaly se taštičky plněné skřivánčím masem, sluky s lanýži a dort s pomerančovými květy
Svatováclavské koláčky z nekynutého těsta se před pečením namáčejí do vajíčka. Jsou pak neuvěřitelně křehké a vláčné