Sladké uzlíky se skořicí
Recept ještě nebyl hodnocenDo mísy rozdrobíme droždí, posypeme ho lžící cukru a zalijeme polovinou vlažného mléka. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Postupně přidáme moučkový cukr utřený s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do mísy rozdrobíme droždí, posypeme ho lžící cukru a zalijeme polovinou vlažného mléka. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Postupně přidáme moučkový cukr utřený s…
Do mouky zamícháme prášek do pečiva, přidáme cukr, Heru, vejce, mléko a med.Z těchto surovin vypracujeme těsto a rozdělíme si ho na dvě poloviny.Na plech dáme pečící…
Všetky prísady na cesto spolu vyšľaháme. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný pekáč. Jablká umyjeme, vyrežeme jaderníky a narežeme na malé kocôčky. Rozložíme…
1. Předehřejeme trouchu na 180°C. 2. Smícháme rozemleté perníčky a sušenky s rozpuštěným máslem, cukrem a 1/4 ČL zázvoru. Směs vtlačíme do dortové formy vel. 20 cm, a…
Nejdříve si připravíme těsto: všechny sypké suroviny nasypeme do mísy, přidáme chladné, na kostičky překrájené máslo a zbytek surovin, a vypracujeme tužší, nelepivé…
Do misy dáme mouku,cukr vanilkový cukr skořici sodu bikabonu a promícháme. Potom přidáme oleje vejce rozšlehané ve vodě a vypracujeme těsto. Do těsta vmíchháme sceděné…
Všechny druhy mouky spojíme s cukrem, skořicí a špetkou soli na pracovní desce. Přidáme vejce, mleté oříšky a změklý tuk. Chladnýma rukama / raději pracujeme v…
Do menšieho hrnca dáme spolu mlieko, vločky, otruby a cukor a na vyššej teplote a za stáleho miešania privedieme do varu. Následne teplotu znížime a varíme cca 3 minúty…
Jablká nastrúhame na tenké plátky a premiešame s vodkou. Maslo roztopíme a necháme prechladnúť. Z bielkov vyšľaháme pevný sneh a postupne za stáleho šľahania doň…
TĚSTO: bílky + špetka soli - vyšleháme sníh žloutky + cukr - vyšleháme v pěnu do které postupně zašleháváme metličkou 1/2 sněhu poté mouku,solamyl a nakonec…
Do mísy vložíme změklé máslo, žloutky, vanilkový cukr, hnědý třtinový cukr a dvě polévkové lžíce polohrubé mouky. Ručním šlehačem našleháme do pěny. Dýni zbavíme slupky…
Do větší mísy nebo na vál prosejeme hladkou mouku, přidáme cukr, mleté ořechy, kakao, skořici a přidáme pokrájený nebo nastrouhaný tuk. Vypracujeme hladké těsto, které…
Brambory ve slupce uvaříme doměkka, slijeme a necháme zchladnout. Pak oloupeme a nastrouháme. Nejlepší jsou brambory vařené den předem a moučnaté. Nové brambory na noky…
Kuřecí stehýnka omyjeme, osušíme, posypeme solí, čerstvě mletým pepřem, skořicí, pokapeme olivovým olejem a necháme 2 hodiny v chladu. Takto naložená stehýnka…
Mrkev oloupeme a nastrouháme na jemno. Máslo necháme změknout. Do mísy nasypeme mandlovou mouku, skořici, zázvor, kypřící prášek, vyloupaná semínka z vanilkového lusku a…
Na těsto smícháme mouku s práškem do pečiva a cukrem, přidáme na kousky nakrájený tuk, vejce, mléko a vše v míse zpracujeme do hladké, vláčné, nelepivé, středně tuhé…
Korpus: Do bielkov dáme štipku soli, polovicu cukru a vyšľaháme na tuhý sneh. Orechy, čokoládu, postrúhaný muškátový orech, mletú škoricu a druhú polovicu práškového…
Toustový chléb rozkrájíme na trojúhelníky. Rozšleháme vejce s cukrem a smetanou. Chleba namočíme a obalíme v kokosu. Usmažíme na másle s olejem dozlatova.Jablka i se…
Ingredience na ořechovou drobenku smícháme. Změklý tuk vyšleháme s cukrem a trestí, potom přidáme vejce a šleháme do nadýchaného krému. Smetanu smícháme se sodou a…
Dortovou formu průměr 20cm vytřeme tukem a posypeme ořechy . Uvařenou rýži smícháme s dalšími přísadami, které jsme trochu vyšlehali a rozdělíme ji na 3 díly. …
V misce umícháme všechny suroviny dohladka, směsí naplníme zdobicí sáček a na pečicí papír stříkáme tenké obrazce (síťky, čmáranice apod.). Netvoříme příliš velké…
Ingredience na drobenku bez másla smícháme v míse a nakonec zapracujeme nastrouhané máslo. Důkladně promneme v dlaních, aby se zapracovalo do celého množství směsi.Do…
Drobenka: sypké ingredience smícháme v míse, přidáme změklý tuk a žloutky a vytvoříme drobenku. O trochu větší část drobenky nasypeme na dno vyloženého plechu a…
Do mísy nasypeme polohrubou mouku, krupicový cukr, kypřící prášek do perníku, prosáté kakao, mletou skořici, vanilkový cukr a citronovou kůru.Rukou promícháme a pak…
Poslední večeře Krista: Co skutečně jedl Ježíš večer před tím, než byl ukřižován? Placky z nekvašeného těsta a speciální moučník
Klasický ruský boršč: Tenhle jednoduchý recept na dokonalou podzimní polévku zaručeně zvládnete
Valašské pečáky: Dozlatova upečené křupavé brambůrky potřené česnekovou směsí, to je jednoduchý a levný oběd