Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladěnka - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Bulky chudého vandrovníka

Bulky chudého vandrovníka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme přibližně hodinu kynout.Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na díly (8-10) a z každého…

Slané rohlíky od Čistinky

Slané rohlíky od Čistinky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Těsto vypracujeme v pekárně. Suroviny dáme je v pořadí, jak jsou uvedeny. Vůbec se nelepí, skvěle se s ním pracuje.Mělo by vyjít na 8 větších, nebo 16 menších rohlíků…

JanaDorazinova

120 min

Špaldové bagety se sezamem

Špaldové bagety se sezamem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Těsto můžeme dělat ručně (robotem) nebo v pekárně. Ručně: Ze 100 ml vlažné vody, sladěnky, droždí a 130 g hladké mouky (vše bereme z nachystaného, odváženého…

Cibulové koláčky

Cibulové koláčky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

k vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme dobře vykynout - během kynutí můžeme několikrát promísit. Oloupanou cibuli nakrájíme na…

Pšenično-žitné večky

Pšenično-žitné večky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Suroviny na omládek dobře promícháme a zakryté necháme hodinu kynout.K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme přibližně také hodinu…

Sluníčkový chleba

Sluníčkový chleba

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Suroviny na omládek necháme pekárnou bez předehřevu jen umíchat a pak, v zavřené, asi 45 minut kynout. Přidáme zbytek surovin, pšeničnou mouku dosypáváme postupně, už…

Sýrovky (bagety)

Sýrovky (bagety)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

K vykynutému omládku přidáme ostatní suroviny a uhněteme těsto, které necháme hodinu kynout.Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého vytvarujeme…

Dýňové kousky z remosky

Dýňové kousky z remosky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Toto těsto jsem dělala robotem, na pekárnu je ho málo.... Suroviny na omládek dobře smícháme a v zakryté misce necháme asi 45 minut kynout. Pak přidáme zbytek…

Brynzové bagety s omládkem

Brynzové bagety s omládkem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Suroviny na omládek dobře umícháme a přikryté necháme 35-45 min kynout.Přidáme ostatní suroviny a uhněteme těsto. V míse, přikryté utěrkou necháme dobře vykynout (asi 1…

Dobré rohlíky k snídani

Dobré rohlíky k snídani

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté , sypké a zapneme program Těsto. Po vykynutí těsto rozdělíme na 8 dílů a z každého dílu vyválíme rohlík nebo jiný tvar pečiva.…

Koláč z červené řepy 2

Koláč z červené řepy 2

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Omytou červenou řepu zabalíme do alobalu a dáme péct do trouby na 180°C alespoň na hodinu. Vychladlou řepu poté rozmixujeme na hladké pyré.Smícháme se třemi žloutky,…

Poliš

Poliš

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Poliš je jednoduchý, řídší a déle zrající kvásek z droždí, jeden ze způsobů nepřímého vedení těsta (tzv. na jeden kvasný stupeň).Měl by se vyrobit prošleháním, aby do…

Briošky - ježci

Briošky - ježci

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Z bulek uválíme oválné "šišky", opět necháme téměř nakynout, nastříháme bodliny a po krátkém dokynutí upečeme.Tím, že ježky potíráme ještě před nástřihem, mají po…

Tmavé paličky se škvarky

Tmavé paličky se škvarky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Zároveň s umícháním omládku všechnu celozrnnou mouku smícháme se zbylou recepturní vodou (200 g) a necháme proběhnout autolýzu – částečky mouky zbobtnají, měknou a také…

Jarní chlebík

Jarní chlebík

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Suroviny na omládek necháme pekárnou jen vymíchat a hotový omládek pak v zavřené pekárně asi 45 minut kynout. Přidáme ostatní suroviny a bez předehřevu necháme umíchat…

Pšeničné bagety se sezamem

Pšeničné bagety se sezamem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme vykynout asi 1-1,5 hodiny. Během té doby ho jednou nebo dvakrát promísíme.Vykynuté těsto…

1 2 3 4 5