Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladěnka - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Dalamánky II

Dalamánky II

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Vše si připravíme do mísy a v robotu uhněteme na hladké těsto. Dáme tomu 10 minut a těsto se nám odvděčí. Necháme 30 minut kynout. Zapneme troubu na 250°C, aby se…

jipohe

150 min

Briošky - šneky

Briošky - šneky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Suroviny na omládek necháme pekárnou vymíchat do hladka a pak, v zavřené pekárně, 45 minut kynout.Přidáme zbytek surovin a znovu, bez předehřevu, necháme vypracovat do…

Tmavé dalamánkové bagety

Tmavé dalamánkové bagety

Recept ještě nebyl hodnocen 3,5

Lehoučké bagetky, zadělané odvarem z melty, s přídavkem trochy strouhaných vařených brambor, které prodlouží trvanlivost pečiva. Melta zařídí střídě barevně trochu…

cathleen

235 min

Veky (večky) se sezamem

Veky (večky) se sezamem

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Z kynutého těsta upečete dvě klasicky velké veky nebo čtyři menší večky, které jsou velikostně někde mezi vekou a bagetou. Krajíčky z nich namažete jemnou pomazánkou a…

cathleen

50 min

Filipky

Filipky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Suroviny na omládek v míse jen vymícháme a pak, v zakryté, necháme 45 minut nakynout. Přidáme zbytek všech surovin a ručně nebo robotem vymísíme hladké těsto, které…

"HORKÝ PES"

"HORKÝ PES"

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Do pekárny si dáme suroviny na omládek, zapneme program těsto - necháme pouze vymíchat, vypneme a necháme 35-45 minut kynout. Přidáme zbytek surovin, opět zapneme…

Sezamové špičky

Sezamové špičky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Suroviny na poliš spíš vyšleháme než umícháme - dostane se do něj víc kvasinkám potřebného vzduchu - a zakryté necháme v teple 2 hodiny pracovat. K hotovému poliši…

Dalamánkové špičky

Dalamánkové špičky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Suroviny na 1. těsto necháme pekárnou umíchat a pak, v zavřené, jej necháme asi 40 minut kynout. Poté přidáme zbytek surovin a necháme pekárnu vypracovat a vykynout…

Citrónové večky

Citrónové večky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Suroviny na omládek smícháme a necháme asi hodinu kynout. Pak přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho vykynout – během kynutí můžeme jednou nebo dvakrát …

Ořechové švýcarky

Ořechové švýcarky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin na těsto a vymísíme ho dohladka. V teple místnosti necháme těsto vbykynout asi 1-1,5 hodiny, během té doby ho asi 2x…

Lněné bagety s omládkem

Lněné bagety s omládkem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

ve vodě rozmícháme sladěnku, pak droždí a vmícháme mouku - necháme omládek kynout asi hodinu.K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin (sádlo rozpuštěné a vychladlé) a…

Chlebulky s ovesnými vločkami

Chlebulky s ovesnými vločkami

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Ze všech uvedených surovin umícháme omládek a zakrytý proti osychání a prachu ho necháme 45-60 minut pracovat.Pak k němu přidáme zbytek surovin, vymísíme volnější těsto…

Sladké rohlíčky s tangzhongem

Sladké rohlíčky s tangzhongem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Nejdřív připravíme omládek - ve vodě rozmícháme sladěnku, pak droždí a mouku. Zakryté necháme 45 minut kynout.K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin včetně…

Visací zámečky

Visací zámečky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Na plněné taštičky s ouškem, vypadající jako maličké visací zámky, můžeme použít jakékoliv oblíbené kynuté sladké těsto. Naše zámečky jsou upečené s tuhými švestkovými…

cathleen

205 min

Farmářské bagety

Farmářské bagety

Recept ještě nebyl hodnocen 3,5

Farmářské bagety jsou upečeny z těsta, ve kterém je 30 % celozrnné mouky. Jsou lehce voňavé kmínem, nadýchané, s křupavou kůrkou a měkkou, pružnou střídou. Jsou…

cathleen

190 min

Šťastný škvarkový chléb

Šťastný škvarkový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Škvarkový chléb se od jiných bochníků liší. Nejen svou chutí a vůní! Obyčejné chleby neobsahují tuk, ale v tomto jsou přimíchány mleté (nebo drobně sekané) škvarky.…

cathleen

75 min

Bagety s grahamovou moukou

Bagety s grahamovou moukou

Recept ještě nebyl hodnocen 3,5

Grahamové bagety jsou hned na první pohled jiné. Byť je grahamová pouze část použité mouky, jsou bagety poměrně dost tmavé, mají lehce tečkovanou střídu. Celozrnnou…

cathleen

65 min

1 3 4 5