Pikantní ragú z kuřecích jater
Recept ještě nebyl hodnocenJátra propláchneme a necháme okapat. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a játra zprudka orestujeme. Přidáme protlak, slaninu nakrájenou na kostky, jemně pokrájenou šalotku,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Játra propláchneme a necháme okapat. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a játra zprudka orestujeme. Přidáme protlak, slaninu nakrájenou na kostky, jemně pokrájenou šalotku,…
Čerstvé křepelky částečně vykostíme – vyjmeme hrudní koš, páteř a kyčelní kosti, křidélka a stehýnka ponecháme, pak je i vyjmuté skelety máčíme nejméně 12 hodin (nejlépe…
Mleté maso smícháme s vejcem, hořčicí, česnekem, grilovacím kořením, solí a pepřem. Z takto upraveného masa tvoříme válečky jako na čevabčiči.Každý váleček obalíme do…
Na pánvi s rozpáleným olejem (pokud je slanina tučná, olej můžeme vynechat) necháme osmažit pokrájenou slaninu. Pak přidáme lehce osmažit nastrouhaný nebo nasekaný…
Játra očistit a zbavit všeho, co tam nechceme (blány, žilky). Nakrájet na plátky, osušit v papírovém ubrousku, lehce po jedné straně osolit, po druhé opepřit. Slaninu…
Kostku droždí rozmačkáme na jemnou kaši s cukrem a solí, poté přidáme mouku, mléko a olej. To celé pečlivě promícháme šlehačem na těsto a když se nám zdá, že už to je…
Plátky masa naklepeme, lehce osolíme a opepříme. Poklademe na ně vždy po dvou plátcích anglické slaniny, přidáme suš. švestky ( asi 5ks na porci ) a zabalíme do závitků…
Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kostky, česnek můžeme ponechat vcelku nebo jen mírně nadrtit. Slaninu též pokrájíme na kostičky.Do velkého pekáče dáme…
Řepu vcelku uvaříme do poloměkka, oloupeme a nastrouháme na větších slzách. Právě tak nastrouháme sýry, každý zvlášť. Těsto rozvineme na plech i s papírem, tence potřeme…
Batáty nastrouháme do mísy na jemném nebo hrubém struhadle (můžeme namíchat). Přidáme drobně pokrájenou slaninu, na nudličky pokrájený medvědí česnek (cca 10-12 listů),…
Krůtí křídla v kloubu rozdělíme a opatrně všechny části vykostíme, abychom získali 4 kapsy.Na každý plátek anglické slaniny vytlačíme ze střívka část klobásy. Slaninu s…
Trhanec: žloutky vyšleháme se solí, přilijeme mléko, přisypeme mouku, dochutíme kořením nebo bylinkami dle chuti, dobře promícháme a necháme cca 15 minut odstát. Poté…
Housku rozkrojíme a opečeme v toustovači. Mezitím z vejce usmažíme volské oko a opečeme anglickou slaninu.Poté zeleninu nakrájíme na plátky a vrstvíme s vejcem,…
Maso nakrájíme na nudličky, slaninu a papriku na drobné kostičky, olivy překrojíme na třetiny, česnek rozmačkáme nebo drobně pokrájíme, sýr stačí nahrubo nastrouhat.…
Slaninu nakrájíme na kostičky, játra na proužky, cibuli a česnek nadrobno. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek, slaninu a krátce zarestujeme. Přidáme játra,…
Kotlety zbavíme kostí, naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme zázvorem a lehce obalíme v mouce. V pánvi rozehřejeme olej a plátky masa z obou stran opečeme. Pak…
Králičí hřbet očistíme, osušíme a okořeníme. Ořez umeleme nebo rozmixujeme najemno a okořeníme. Na každý díl hřbetu poklademe listy, na ně rozetřeme mix masa, posypeme…
Do pekáčku dáme půlku slaniny, sůl a koření, na ní položíme stehna, oloupanou zeleninu a brambory. Překryjeme zbytkem slaniny, podlijeme vínem a dáme cca na hodinu a půl…
Do hlubokého kastrolu dáme máslo (cca 2 PL), přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, mírně rozškvaříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a kostičky nakrájenou a…
Maso naklepeme, po stranách nakrojíme a z obou stran osolíme, opepříme, potřeme česnekem a posypeme nasekaným tymiánem. Uložíme na noc do ledničky.Na pánvi rozškvaříme…
Na másle zpěníme cibuli, přidáme mražený hrášek, osolíme , opepříme a trošku podlijeme smetanou. Povaříme a tyčovým mixérem rozmixujeme a přidáme ještě smetanu. Do…
Těstoviny připravíme podle návodu. V hlubší pánvi rozehřejeme lžíci másla, vložíme očištěné, nakrájené houby, osolíme a dusíme doměkka. Před koncem přidáme nakrájenou…
Na pánev dáme smažit na kousky nakrájenou slaninu, po chvilce přidáme nakrájenou hlívu (pouze kloboučky, bez nožiček), přilijeme trochu vody a necháme mírně dusit.…
Nejprve dáme vařit těstoviny podle návodu na obalu (použila jsem malé 3 minutové vrtulky). Hrášek vysypeme na sítko, prolijeme horkou vodou a necháme okapat. Slaninu…
Šťavnaté čerstvé datle jsou elixírem zdraví! Nabijí vás vitaminy a dodají tělu energii
Apfelschorle – nejlepší střik pro horké letní dny. Co potřebujete na oblíbený rakouský a německý nápoj?
Jak připravit nejlepší grog? Tajemství spočívá nejen v kvalitním rumu, ale ve volbě koření a správném postupu při přípravě