Brynzová roláda
Recept ještě nebyl hodnocenPřipravte slanou obměnu oblíbené rolády. Náplň z brynzy, mangoldu, vyškvařené slaniny, ochucená česnek, si vás doslova podmaní svojí skvělou chutí. Vašim strávníkům se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Připravte slanou obměnu oblíbené rolády. Náplň z brynzy, mangoldu, vyškvařené slaniny, ochucená česnek, si vás doslova podmaní svojí skvělou chutí. Vašim strávníkům se…
Na povrchu dozlatova a dokřupava upečená, uvnitř nadýchaná nádivka krásně voní uzeným masem a svěží vzhled jí dodávají zelené kopřivy. Můžeme ji podávat jako hlavní chod…
Proč jen „obyčejnou” sekanou? Protože není obyčejná! Dozlatova vypečená a dobře ochucená sekaná je lahůdka sama o sobě. Jako přílohu k ní připravte k ní skvělou…
Připravte tymiánové krůtí plátky s jarními hráškovými lusky posypanými dokřupava osmaženou slaninou. S přílohou z nových brambor vznikne výborný pokrm. Jak píše autor…
Tento pokrm kombinuje jemnou chuť cukety s bohatou směsí kuskusu, barevné zeleniny a šunky. Zapečený sýr vytváří lahodnou zlatavou krustu, která doplňuje chuť náplně.…
Z chutného a aromatického jeleního masa můžeme připravit výborné ragú s bohatou chutí. Dlouhá příprava zajistí, že bude maso krásně měkké a všechny chutě se správně…
Krémové žampiony si nakrájíme na silnější plátky. Na pánvičce rozpustíme trochu olivového oleje a plátky žampionů lehce orestujeme. Velmi zlehka je zakápneme citronovou…
Všetky prísady na cesto vymiesime a dáme na hodinu do chladničky.Slaninu narežeme na kocôčky a dáme ju vyškvariť. Potom vložíme na kolieska narezanú cibuľu a restujeme…
Tekvicovú dužinu nakrájame, podlejeme 3 lyžicami vody a krátko podusíme. Potom ju rozmixujeme.Zemiaky nastrúhame, pridáme spolu s múkami, soľou a korením k tekvici.…
Bramborový salát není jen ten jeden, který připravujeme na oslavy. Jsou variabilním pokrmem, do kterého můžeme zakomponovat různé suroviny. Tento salát spojuje brambory,…
Každý rok nesmí na Velikonoce chybět tradiční nádivka, plná uzeného masa a mladých kopřiv. Nádivku pečeme v srnčím hřbetu, který vyložíme plátky slaniny a můžeme ji jíst…
Nenáročný pokrm, který je plný živin a hlavně dobrých surovin. Drobné brambory jsou doplněny směsí z ředkviček, slaniny a jarní cibulky. Před samotným zapečením ji ještě…
Slaninu narežeme na väčšie kocky, orestujeme krátko a pridáme cibuľu nasekanú nadrobno. Pridáme ošúpane a na väčšie kocky nakrájané zemiaky, restujeme 5 minút za…
Telecí řízky opatrně naklepeme, nařízneme a pak potřeme všechny plátky Dijon hořčicí a opepříme. Poté na opepřené plátky, potřené hořčicí, pokládeme plátky tvrdého sýra…
Mäso narežeme na plátky, osolíme, okoreníme. Slaninu narežeme na kocky a rozpražíme. Položíme na ňu plátky mäsa, posypeme koriandrom, podlejeme marinádou a prikryté…
Zemiaky, cesnak a cibuľu rozmixujeme, vlejeme do pekárne, pridáme rozmiešané vajce a ostatné prísady. Pečieme na programe SPRINT. Po upečení vyklopíme a preložíme do…
Slaninu, cibuli a česnek nakrájíme na kousky, očištěné maso na větší kostky a celer nastrouháme na jemno. Kostky masa poprášíme moukou.Na sádle opečeme slaninu a přidáme…
Na rezance narezaný kel a na kocky narezané zemiaky spolu uvaríme v osolenej vode s rascou. Vody dáme len tesne nad zeleninu.Slaninu narežeme na kocky, opražíme, pridáme…
Špek dáme na pánev a osmahneme, přidáme cibuli a restujeme, přidáme polovinu sladké papriky a ještě chvilku restujeme. Přidáme připravený kotrč a restujeme asi 10 minut.…
Vepřové plátky omyjeme, osušíme, z obou stran osolíme a opepříme. Z jedné strany potřeme každý plátek lžičkou hořčice, posypeme nastrouhaným křenem, poklademe plátky…
Na trochu oleja vhodíme nakrájanú slaninu, roztopíme, orestujeme cibuľu.Pridáme pretlačený cesnak, pokrájanú koreňovú zeleninu, kocky zemiakov, posypeme paprikou,…
Fazolky očistíme, opereme a vaříme asi 8 minut v páře. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme na kostičky nakrájenou slaninku a chvíli opékáme. Přihodíme plátečky česneku a…
Na drobné kostky nakrájenou uzenou slaninu rozškvaříme, přidáme sádlo a nadrobno nakrájenou cibuli, kterou necháme zpěnit. Zaprášíme mletou červenou paprikou, vložíme na…
Na kostičky nakrájenou slaninu vyškvaříme, škvarky vyjmeme a uchováme v teple. K tuku přidáme třtinový cukr, necháme zkaramelizovat, přidáme najemno nakrájenou cibuli,…
Zkuste Posset: Dezert, kterým chtěla lady Macbeth otrávit stráže, připravíte ze tří surovin!
Retro vaření s Kristinou: Upečte si hnízdečka z makaronů podle receptu vyhlášeného prvorepublikového hoteliéra Karla Šroubka
Čím starší, tím lepší. Pravý italský parmezán je doslova delikatesou a králem mezi sýry