Voňavý játrový pekáček počesku
Recept ještě nebyl hodnocenJátra propereme a necháme důkladně okapat. Poté je nakrájíme na menší kousky.Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo (velké slzičky).Pórek nakrájíme na půlkolečka,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Játra propereme a necháme důkladně okapat. Poté je nakrájíme na menší kousky.Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo (velké slzičky).Pórek nakrájíme na půlkolečka,…
Květák rozebereme na růžičky, brambory a cibuli nakrájíme na kousky. Rozpustíme máslo a orestujeme cibuli s kořením dosklovata.Přidáme brambory, květák a minutku…
Kuřecí rolky: Kuřecí stehna omyjeme, osušíme, vykostíme a rozložíme, abychom získali co největší plát masa. Plát přikryjeme mikrotenovou folií a naklepeme. Stehna…
Suroviny na těsto smícháme, vyvoříme hladkou kouli. Pokud by se směs nechtěla spojit, přidáme pár lžiček mléka. Pak uložíme asi na 30 minut do ledničky. Mezi tím…
Všetky prísady na cesto zmiešame na redšiu hmotu a polovicu vylejeme na vymastený plech. Tvaroh vymiešame s cukrom, žĺtkom, maslom a maizenou a lyžičkou kladieme na…
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, kaki oloupeme a nakrájíme na plátky a šlehačku ušleháme.Tvaroh, zakysanou smetanu a cukry vyšleháme v robotu do hladkého krému,…
Smícháme zakysanou smetanu se šlehačkou a trochu prošléháme. Do mísky skládáme vrstvy-Piškoty na to směs zakysané smetany a šlehačky. Nechat ustat v Lednici.
1. korpus: Čokoládovou polevu rozehřejeme ve vodní lázni a necháme trochu zchladnout. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Utřeme cukr s máslem a přimícháme žloutky a potom…
Nivu a řapíkatý celer nahrubo nastrouháme, přidáme máslo, zakysanou smetanu, sůl, nadrobno pokrájenou šunku a vyšleháme do pěny.Podáváme s pečivem a zdobíme petrželkou,…
Do misky si vyklopíme tvaroh, přidáme tavený sýr, nastrouhané oba druhy sýrů/uzený i čedar/,dál vmícháme okapaný, naložený nastrouhaný celer, vsypeme pokrájenou slaninku…
Polentu nasypeme do většího rendlíku, přidáme sůl a zalijeme horkou vodou v množství podle návodu. Umícháme hustou kaši, do které zapracujeme jemně nastrouhaný sýr a…
Brambory nakrájíme na asi 1 cm tlusté plátky pár minut povaříme. Kuře omyjeme a naložíme do marinády ze zakysané smetany, grilovacího koření, česneku a oleje a necháme…
Ze všech předešlých surovin, kromě vaječných žloutků, uděláme masovo-zeleninový salát, který necháme nejméně 3 hodiny rozležet v misce.Pak ho vyklopíme na talíř a…
Brambory omyjeme, osušíme a pečeme ve slupce 40-50 minut /podle velikosti brambor / na 180 stupňů. Poté je vyndáme, necháme na chvíli vychladnout a podélně rozřízneme…
Nakrájenou slaninu na kostičky osmahneme na pánvi bez oleje, slanina pustí tuk. Poté k ní přidáme oloupané žampiony rozkrájené na půlky popřípadě čtvrtky a osolíme,…
Smícháme smetanu, nasekané ančovičky a jogurt s bylinkami a kořením. Máslo utřeme s prolisovaným česnekem a solí.Uvařené brambory lehce promícháme s máslem a polijeme…
Uvaříme si vajíčka na tvrdo, cibuli na drobno, sýry a salám nastrouháme na větší slzičky a rajčata na menší kusy, uvařená vajíčka taky na kousky. Všechno osolíme,…
Nejprve si připravíme citrony. Z jednoho ostrouháme kůru a posléze vymačkáme šťávu a dáme zatím stranou. Druhý nakrájíme na kolečka. Do kastrůlku dáme vařit 150ml vody…
Piškot: Vajíčka si vymícháme s cukrem, moukou a kypř. práškem a vlijeme na vymaštěný a vysypaný plech nebo do dortové formy. Pečeme na 200 stupňů cca 10 minut dozlatova.…
Na oleji zesklovatíme na větší kousky nakrájenou cibuli. Nasypeme mraženou zeleninu a zalijeme asi litrem vody.Jak se začne vařit, přidáme na kostičky nakrájené oloupané…
Všechnu zeleninu si nakrájíme na hrubé kousky(krom jedné brambory a česneku), pórek na půlkolečka a cibuli nadrobno, libeček. Tu pak orestujeme na oleji, přidáme mletou…
Řízky rozklepeme, osolíme a opepříme a poklademe spařenými listy špenátu a na tenké plátky nakrájeným česnekem. Zabalíme, opečeme na tuku a velmi pomalu pečeme doměkka.…
Dopředu připravené bramborové hranolky předvaříme v osolené vodě do poloměkka a rovnoměrně je rozložíme na dno, máslem vymazané zapékací misky.Houby očistíme, pokrájíme…
Jáhly dříve sloužily jako surovina pro výrobu kořalky. Lepší jsou ale v kaši, polévce nebo v jahelníku!
Smørrebrød: Na typický dánský obložený chlebíček se použije místo veky žitný chléb, místo vlašáku pěna z červené řepy a sleď
Nečekaně účinná jogurtová dieta: Vyzkoušejte jednoduché menu postavené na skvělé mléčné pochoutce