Enchiladas s kuřecím a vepřovým masem a žampióny
Recept ještě nebyl hodnocenMaso nakrájíme na malé kostky, okořeníme pepřem a grilovacím kořením, osolíme a restujeme na oleji v pánvi. Až se zatáhne, přilijeme trošku vody a dusíme. Žampiony…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso nakrájíme na malé kostky, okořeníme pepřem a grilovacím kořením, osolíme a restujeme na oleji v pánvi. Až se zatáhne, přilijeme trošku vody a dusíme. Žampiony…
Nové brambory vydrbeme kartáčkem nebo nožem oškrábeme (což není nutné). Uvaříme v osolené vodě nebo upečeme v troubě na sádle doměkka. Je možné je místo pečení uvařit a…
V hrnci rozehřejte sádlo a orestujte na něm pokrájenou cibuli s přisypaným kmínem a mletou paprikou.Přidejte maso a nechte ho zatáhnout. Pak přihoďte česnek, zaprašte…
Rýži uvaříme, mrkev zvlášt taky uvaříme do měkka. Na kapce oleje zpěníme cibulku, přidáme kuřecí masíčko- když je maso hotové přidáme uvařenou na kolečka nakrájenou…
Slaninu (salám) nakrájet na nudličky a opražit. Na to maso (verze 1 na nudličky, verze dvě na malé kostičky) a přidáme pórek (verze 1 na kolečka, verze 2 posekaný). Po…
Slaninu (salám) nakrájet na nudličky a opražit. Na to maso (verze 1 na nudličky, verze dvě na malé kostičky) a přidáme pórek (verze 1 na kolečka, verze 2 posekaný). Po…
Vejce společně s cukrem vyšleháme do pěny.Do pěny přidáme olej a zakysanou smetanu.Potom přimícháme mouku s kypřícím práškem, vanilinovým cukrem a kakaem.Na konci už jen…
Smetanu s cukrem, sodou a rozpuštěným máslem utřeme a pak po malých dávkách přidáváme mouku, až získáme hladké, ne moc nelepivé těsto. Pak můžeme odložit do lednice,…
Celer, petržel oloupeme, dýni vydlabeme a vše nakrájíme na stejně velké kusy. Osolíme , dáme do pekáče, zalijeme olejem a promícháme. Pečeme při 200…
Toustový chléb jsem poskládala do tvaru kola, namázla pomazánkou, na ni šunku, zase namázla pomazánkou, dále.. chléb, pomazánka, sýr, pomazánka, chléb. Celý dort jsem…
Kuře omyjeme, osušíme, okořeníme a vložíme do pekáčku. Poklademe plátky másla a pečeme za občasného polévání vypečenou šťávou doměkka a dozlatova. Je-li třeba, mírně…
Hlávku kapusty rozkrájíme na menší kusy a necháme vařit 10-15 minut ve velmi silném vývaru, posíleném masoxovou kostkou. Scedíme a necháme prochladnout. V kastrůlku…
Surimi tyčinky necháme rozmrazit a rozmačkáme vidličkou. Přidáme pokrájenou jarní cibulku, okapané kapary, na jemné plátky nastrouhanou salátovou okurku, nasekanou…
Jahody očistíme a omyjeme, 100g si dáme stranou na ozdobení. Zbytek nakrájíme, dáme do mixéru společně s kefírem, citronovou šťávou a pudinkem. Rozmixujeme a dosladíme…
Fazole namočíme, necháme nabobtnat, uvaříme doměkka (každé zvlášť) a scedíme nebo - použijeme-li konzervované - pouze scedíme. Zelené fazolky povaříme 5 minut v osolené…
Na oleji speníme na drobno nakrájanú cibuľu. Po chvíli pridáme drobne nakrájanú papriku a paradajku, pokrájanú cuketu (úplne mladá sa nemusí šúpať), osolíme, mierne…
Brambory tentokrát nakrájené hranolkovačem několikrát propereme a pak vaříme v osolené s kmínem a zbytky pórku. Vaříme tak 20 minut, takže se nezdržujte čekáním na…
Šampiňóny nakrájame na plátky a na troške oleja asi 3 minúty restujeme. Necháme vychladnúť. Všetky prísady na cesto vymiesime. Cesto vyvaľkáme a uložíme do okrúhlej…
Máslo rozpustíme v kastrůlku, zasypeme moukou a uděláme světlou jíšku. Zalijeme mlékem a vývarem, přidáme na růžičky rozebraný květák, lehce osolíme, přidáme muškátový…
Okurky omyjeme, oloupeme tak, aby byly proužkované, a nakrájíme i se slupkou na válečky 3 až 4 cm dlouhé a lžičkou vydlabeme střed. V misce rozmícháme sýr, šunku …
Smícháme citrónový pepř a strouhanku v mělké misce. Mouku a rozšlehané vejce dáme do samostatných mělkých misek. Obalíme kuřecí kousky v mouce, oklepeme, obalíme ve…
Lososa si nakrájíme na hranoly. Osolíme a posypeme červenou paprikou. Do misky si dáme strouhaný zázvor, prolisovaný česnek, 3 lžíce koření tandoori a zakysanou…
Do mísy dáme mleté maso, vajíčka, sůl, pepř, tymián bazalku, majoránku a trochu mléka. Vše řádně promícháme a na zahuštění přidáme strouhanku nebo rohlíky namočené ve…
Pečená švestková povidla bez zavařování: Zkaramelizovaný cukr se postará o božskou chuť, octová lázeň ochrání před zkažením
Historie perníčků: Původně se pekly v Egyptě a používaly pro zmírnění zažívacích potíží
Někdo to rád kyselé: Vinný ocet se hodí do marinád i marmelád, jablečný do salátu