Jemná bazalková pomazánka
Recept ještě nebyl hodnocenBazalku s olejem, smetanou a česnekem rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme máslo, pesto a sůl s pepřem. Všechno společně spojíme a nakonec kápneme pár kapek z…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bazalku s olejem, smetanou a česnekem rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme máslo, pesto a sůl s pepřem. Všechno společně spojíme a nakonec kápneme pár kapek z…
Ušleháme šlehačku, přidáme zakysanou smetanu a zamícháme. Rozděláme si podle návodu na sáčku ztužovač a přidáme do šlehačky se zakysanou. Do srnčího hřbetu dáváme…
Uvaříme vejce, oloupeme a nakrájíme na kostičky, brokolici opereme, rozebereme na malé růžičky a dáme vařit do slané vody - jen krátce, aby zůstaly pevné. Cibuli…
Kuracie prsia umyjeme, nakrájame na plátky a troška vyklepeme, osolíme, okoreníme a posypeme korením. Obalíme v strúhanke, vo vajíčku a dáme na plech. Vymiešame kyslú…
Připravíme maso a cibuli, vše nakrájím na kostky.Na sádle orestuji cibuli do hněda, přidám maso a chvilku restuji. Potom přidám mletou papriku a ostatní koření (pepř,…
Orestujeme cibulku na oleji, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Přidáme mletou papriku, přilijeme litr vody, rozmícháme. Přidáme papriky nakrájené na nudličky,…
Smícháme jogurt se sýrem. Přidáme všechny zbývající suroviny a necháme nejméně 1/2 hodiny odpočinout.Z těsta odebíráme kousky a vytvarujeme placičky. Smažíme z obou…
Kroupy zalijeme části vývaru a dáme vařit. Po zhruba deseti minutách přidáme překrájené zelí bez nálevu (ten uchováme) a koření. vaříme téměř doměkka. Podle potřeby…
Broskve scedime, nechame okapat a nakrajime na silnejsi platky. Stavu z broskvi svarime, cca 10 minut a nechame vychladnout.Olej, vejce a cukr uslehame. Pridame jogurt,…
Na jemném struhadle nastrouháme brambory a okurku, přidáme sýr, nadrobno pokrájenou mrkev a cibuli,, zakysanou smetanu, vše osolíme, opepříme a rozmixujeme. Mažeme na…
Rohlík pokrájíme na malé kostičky a dáme do mísy. Přidáme jogurt, promícháme. Přidáme změklé máslo s vanilkovým cukrem a solí, promícháme. Přidáme žloutky s tvarohem,…
V mísce jsem rozbila cca půl - 1 balení Lotus sušenek (podle toho, jak velkou máte formu a jak vysoký chcete základ), máslo jsem pomalu rozpustila v hrnci a vlila ho do…
Hrušky jsou často opomíjeným ovocem. Je to velká škoda, protože hrušky jsou zkrátka báječné ovoce. Mají vynikající chuť, která se hodí do mnoha dezertů a navíc jsou…
Hořkou čokoládu nalámejte na menší kousky a společně se třemi lžícemi mléka rozpusťte ve vodní lázni či mikrovlnné troubě. Až se čokoláda úplně rozpustí, nechte krátce…
Nenaklepané plátky masa osolíme, opepříme a zprudka opékáme na oleji z obou stran do zlatova, aby se maso zatáhlo. Při obracení do něj nepícháme, aby nevytekla šťáva. …
Na oleji orestujeme cibulku, přidáme játra nakrájená na menší kousky, 1 lžíci gulášového koření. Podlejeme vodou, dáme masox a 10 minut dusíme. Smícháme 3 lžíce zakysané…
Okurky nastrouháme na jemno a cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Máslo našleháme se smetanou a hořčicí. Potom už stačí jen přimíchávat.Přidáváme postupně sůl, pepř,…
Z bílku a špetičky soli si ušleháme pevný sníh.Žloutek, citronové aroma, zhruba 1 - 2 lžíce vody z už odměřených 2 dl si prošleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme…
Ve vlažné vodě rozmícháme cukr a droždí a necháme 15 minut stát. Přidáme další suroviny a uhněteme těsto, které necháme 30-45 minut vykynout.Pak těsto propracujeme a…
Paradajky narežeme na mesiačiky, posypeme nadrobno nakrájaným cesnakom a jemne osolíme. Potom prelejeme kyslou smotanou. Podávame s celozrnným pečivom alebo chlebom.
Listové těsto rozválejte na tenký plát a vyložte jím kulatou koláčovou formu. Smíchejte zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem, vejcem a hladkou moukou a nalijte do…
Kančí kýtu odblaníme, očistíme od tuku a nařežeme přes vlákno na cca 1,5cm silné plátky. Plátky naklepeme, osolíme, opaprikujeme a zprudka opečeme na oleji. Maso vyjmeme…
Do vyšší pánve dáme olej, na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, pórek, papriky a orestujeme. V misce rozšleháme zakysanou smetanu s vejci, přidáme nahrubo…
Konzervované maso tuňaka i lososa necháme okapat. V misce pak rozmícháme vidličkou rybí masíčko a smícháme s majononézou, nebo hustou zakysanou smetanou a pak vmícháme…
Jídla ze zbytků: Co s okoralými jablky a jak využít přebytečné slupky?
Nejlepší mléčný koktejl je ten z jahod: Máme pro vás 7 tipů, jak jej dovést k dokonalosti
Reportáž ze školní jídelny, kde mají salátové bary a pečou si vlastní chleba. Nástupní plat kuchaře byl přitom 18 000 hrubého