Kuřecí stehna v zakysané smetaně a bylinkách
Recept ještě nebyl hodnocenZakysanou smetanu smícháme se solí a provensálskými bylinkami. Do této marinády naložíme přes noc vykostěná kuřecí stehna. Já jsem si takto připravila maso přímo do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zakysanou smetanu smícháme se solí a provensálskými bylinkami. Do této marinády naložíme přes noc vykostěná kuřecí stehna. Já jsem si takto připravila maso přímo do…
Mouku, na platky pokrajeny tuk, olej, cukr a sul smichame, nakonec pridame zakysanou smetanu a dle potreby vodu. Vytvorene jemne testo zabalime do mikrotenove folie a…
Nakrájenou cibuli osmažit na tuku do světle zlaté barvy, zasypat cukrem a za stálého míchání nechat zkaramelizovat (pozor-nepřipálit), zasypat moukou, jen mírně…
Přisady na těsto dobře zpracujeme, zabalíme do igelitu a necháme odležet v lednici (vydrží tam i týden).Přísady na náplň spojíme.Na pomoučněném vále vyválíme těsto do…
Přisady na těsto dobře zpracujeme, zabalíme do igelitu a necháme odležet v lednici (vydrží tam i týden).Přísady na náplň spojíme.Na pomoučněném vále vyválíme těsto do…
Velkou cibuli oloupeme a ukrojime vrsek, aby mela rovny tvar a spodek, abychom zachovali jako podstavec. Cibuli velmi ostrym nozem nakrojime skoro doprostred a postupne…
Sušenky rozdrtíme a smícháme s mírně rozpuštěným máslem. Poté vsypeme do dortové formy vyložené pečícím papírem. Lžící nebo rukou pořádně udusáme. Šlehačem do jemna…
Oloupeme hrušky a nakrájíme na plátky nebo kostičky (podle toho, jak máte rádi). Plátky vložíme do hrnce, zasypeme cukrem a skořicí, zakápneme šťávou z půlky citronu,…
"Kopračku", "koprouku", "koprovou" - pořád tu jednu a samou omáčku můžete buď milovat, nebo nesnášet. Při dodržení našeho jednoduchého receptu se připojíte do první…
Spojení banánů a čokolády je nám jistě známo. V tomto receptu najdete inspiraci na čokoládový dort plněný šlehačkovým krémem s protkaný chutí vanilky a vůně skořice.…
Všechnu zeleninu nakrájíme na drobné kostičky, stejně tak i sýr.Umícháme dresing ze smetany, jogurtu a hořčice, který ochutíme cukrem, solí a pepřem podle vlastní chuti.…
Cuketový makovec je inovativní a zdravou variantou klasického českého moučníku. Tento lahodný dezert kombinuje šťavnatou cuketu s bohatou chutí máku, čímž vzniká jemný a…
Řízkem k obědu potěšíte celou vaši rodinu. Obrácené řízky, předem naložené do zakysané smetany, obalené nejprve v kukuřičných lupíncích a pak ve vajíčku, jsou krásně…
Salát z pečené červené řepy můžete podávat jako lehký oběd či večeři či jako předkrm nebo doplněk k hlavnímu jídlu. Marináda je příjemně sladkokyselá a zálivka z…
Z hladké mouky, droždí, čtvrt litru vody, špetky soli a špetky cukru a olivového oleje si vypracujeme hladké těsto. Majitelé pekáren a hnětačů prostě jen nasypou…
Nad párou rozpustíme máslo a nalámanou čokoládu.Do zchladlé hmoty vlijeme salko, vymícháme a vsypeme nalámané sušenky na větší kousky a oříšky. Opatrně spojíme, aby…
Kuřecí maso lehce neklepeme, osolíme, opepříme (lze použít i koření na kuře). Na trošce oleje je zprudka opečeme, odložíme do zapékací mísy. Na výpeku si osmahneme…
Krabí tyčinky a cibuli jemně pokrájíme. Smícháme s okapaným sterilovaným celerem. Osolíme, opeříme a promícháme se zakysanou smetanou. Kdo rád kyselejší, přidá pár kapek…
Králíka/kuře naporcujeme, osolíme, okořeníme a vložíme do pekáče na nakrájenou cibuli a špek. Podlijeme trochou vody a pečeme 3/4 až 1 hodinu. Po pečení odeberu maso…
Oddělíme žloutky od bílků.Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem.Střídavě vmícháme smetanu a mouku smíchanou s práškem do pečiva.Pak lehce přimícháme sníh ušlehaný…
Maso nijak zvlášť neochucujeme, jen postříkáme vodou, osolíme, opepříme, promícháme a přidáme tolik strouhanky, aby nám šlo tvarovat. Dáme si na podložku trochu mouky, z…
Troubu předehřejeme na 200°C. Brambory zbavíme slupky, nakrájíme na 5 mm plátky a povařime tři minuty v osolené vodě. Scedíme a necháme trochu zchladnout.Šunku…
Brambory a uzeniny nakrájíme na menší čtverečky, cibuli a papriku na proužky, česnek na plátky.Na oleji osmažíme cibulku dost do hněda, na ní dáme brambory spolu s…
Majonézu, cukr a vejce prošleháme metličkou. Přidáme mléko, prosátou mouku a zbytek surovin. Vše spojíme do hladkého těsta. Pekáček cca 25 x 35 cm vyložíme pečícím…
Malá domácí kavárna aneb Jak si připravit doma ten svůj nejlepší šálek kávy
Čím starší, tím lepší. Pravý italský parmezán je doslova delikatesou a králem mezi sýry
Sladký popcorn snadno připravíte i doma: Nejoblíbenější je karamelový, určitě se ale vyplatí vyzkoušet i skořicový a čokoládový