Buši houbová omáčka
Recept ještě nebyl hodnocenTradiční houbová omáčka z čerstvých hub je výtečný pokrm, ale můžete ji klidně uvařit i z mražených hub. Zjemněná zakysanou smetanou a správně okořeněná vám jistě bude…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tradiční houbová omáčka z čerstvých hub je výtečný pokrm, ale můžete ji klidně uvařit i z mražených hub. Zjemněná zakysanou smetanou a správně okořeněná vám jistě bude…
Skvělý čočkový salát s fialovou cibulí a vejci musíte vyzkoušet. Je zjemněný zakysanou smetanou a plný bílkovin. Nechte ho alespoň pár hodin odležet v lednici, aby se…
Osvěžující dort s ovocem a čokoládovou polevou je perfektní volbou pro každou slavnostní příležitost. Nadýchaný korpus je prokládán vrstvou krému s ananasem, který…
Jednou z klasických podzimních pochoutek jsou jedlé kaštany. Jejich nasládlá chuť tvoří skvělý základ lahodné krémové polévky. Polévku ozdobíme rukolou, zakysanou…
Vanilkový piškot: Bílky ušleháme do tuha, zašleháme cukr, esenci, sůl a následně jeden žloutek po druhém, potom olej po lžících. Nakonec opatrně zlehka mouku s práškem…
Vyšlehat sníh, vmíchat cukr, pak žloutky, olej a vodu a nakonec mouku s pečivovým práškem. Nalít na pekáč, zalít uvařeným pudinkem rovnoměrně po celé ploše. Pečte v…
Nejdříve uděláme kvásek z droždí, trochy cukru a vlahého mléka. Smícháme všechny suroviny s kváskem a vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout.Vykynuté těsto…
Máslo (Heru) nastrouhejte na hrubém struhadle nebo nakrájejte na plátky, přidejte prosátou mouku, cukr, vejce a vypracujte těsto. Těsto rozválejte - rozmačkejte - na…
Připravíme si galaretku dle návodu (použijeme ovšem pouze 400 ml vody). Nalejeme do pohárku a necháme v lednici ztuhnout(aby jste dosáhli stejného efektu jako na obrázku…
Marinovaný losos je typická chuťovka spíše pro severské země. Zkuste si jej připravit i vy doma, k večeři nebo na významnou oslavu. Filet lososa je naložený 3 dny v…
Kdo nemá rád rybí maso, ale chce zachovat štědrovečerní tradice, nebo jen tak pro legraci, může si udělat kapra neživého! Při troše šikovnosti a fantazie si můžete…
Malé cheesecaky v papírových košíčcích na muffiny, ozdobené letním ovocem, jsou příjemně lehké a nadýchané, hlavně díky krému z mascarpone. Hodí se jako malé pohoštění…
Nejdříve si v míse vyšleháme cukru s vejci, pak přidáme mouku, olej, vodu a prdopeč. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. (Pokud možno, ať je trochu vyšší, buchta…
Kuře naporcujeme na menší díly, osolíme, případně okořeníme dle vlastní chuti dalším, námi oblíbeným kořením a dáme do malé remosky (24 cm) na pokrájenou cibuli. Pro…
Všechny suroviny dáme do misky a vymícháme hladké těstíčko. Necháme chvíli odpočinout.Pánev mírně vytřeme olejem a usmažíme palačinky.Palačinky potřeme marmeládou,…
Utřeme 4 žloutky s cukrem, přidáme mouku, prášek do pečiva, olej, mléko a a vyšlehaný sníh z bílků. Vše promícháme a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Buchtu…
Do mísy dáme mouku s práškem do pečiva, promícháme a dáme všechny ostatní suroviny krom ovoce a vypracujeme hladké, polotekoucí těsto. Dáme si rozehřát troubu na 150°C a…
Zemiaky nakrájame na kolieska, tlačenku na rezance. Do vymazaného pekáča skladáme: vrstvu zemiakov, ktoré osolíme, okoreníme, polovicu vymačkanej kapusty, polovicu…
Do kastrolu dáme rozpustit máslo, zasypeme hl.moukou a uděláme světlejší jíšku. Zasypeme kari, zarestneme a zalejeme vývarem(popřípadě vodou a dáme bujon). Přidáme na…
Do zeleninového vývaru dáme vařit čočku, pokrájenou mrkev a celer. Když je vše měkké, osolíme, přidáme zázvor a rozmixujeme. Hotovou polévku můžeme zjemnit zakysanou…
Smícháme vejce s olejem, solí, pepřem a zbytkem surovin. Metličkou prošleháme. Maso nakrájíme na větší hranolky. Naložíme do ochucených vajíček a necháme asi 2 hodiny…
Vyšleháme vejce s cukrem a vanilínem. Pak přidáme olej, mléko, mouku s práškem do pečiva. Polovinu těsta obarvíme kakaem. Těsto světlé vlijeme na vymazaný a vysypaný…
Jidáše připomínají velikonoční příběh zrady. Podle legendy ale podporují i pevné zdraví
Popeyes v Praze: Hodinová fronta, hádky a předbíhání kvůli smaženému kuřeti. Zjišťovali jsme na místě, jestli to stojí za to
Je čas sázet pastiňák! Jak ho rozeznat od petržele a proč ho vlastně pěstovat?