Domácí tatarka
Recept ještě nebyl hodnocenNa jemno nakrájíme cibuli, smícháme s tvarohem.Přidáme asi půlku smetany, podle toho, jak chceme mít tatarku hustou.Nakonec přidáme rozdrcený česnek, opepříme, osolíme.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na jemno nakrájíme cibuli, smícháme s tvarohem.Přidáme asi půlku smetany, podle toho, jak chceme mít tatarku hustou.Nakonec přidáme rozdrcený česnek, opepříme, osolíme.
Brambory oloupeme, nakrájíme nadrobno a dáme vařit v osolené vodě.Hotové brambory ještě teplé rozšťoucháme, aby se později nedělaly hrudky.Přidáme máslo, vlažné mléko,…
Maso nakrájíme na kousky a cibuli nadrobno. Rozpustíme máslo, přidáme cibuli necháme zesklovatět. Přidáme maso, sůl, koření a opečeme ze všech stran.Do pyré zamícháme…
V miske rozšľaháme celé vajíčka, osolíme, okoreníme, vmiešame šunku, zeleninu, syr a na záver šľahačku. Tortovú formu vystelieme lístkovým cestom, vylejeme vajíčkovú…
Plátky chleba lehce pokapeme olejem z rajčat a na suché pánvi opečeme z obou stran. Uchováme v teple.Slaninu, šalotku a česnek nakrájíme nadrobno. Na pánev po topinkách…
Kotletky si naklepeme, osolíme, opepříme a na oleji opečeme z obou stran. Maso vyjmeme a na výpeku osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu, cibuli, přidáme červenou…
Maso nakrájíme na 200 g plátky a dáme do předem připravené marinády z koření a oleje, 24 hodin necháme v lednici.Maso necháme odkapat a grilujeme na rozehřátém grilu asi…
Připravené hovězí maso prošpikujeme slaninou, osolíme a opečeme společně s nadrobno nakrájenou cibulí na sádle dozlatova. Přidáme divoké koření, mírně zalijeme vodou a…
Smetanu si připravíme do kastrolu. Trochu, asi deci necháme stranou. Přivedeme k varu a vložíme vyškrábnutou vanilku a cukr. V míse si připravíme zbytek smetany,…
V hluboké pánvi na rozehřátém sádle/oleji zesklovatíme nasekanou cibuli. Přidáme maso buď celé plátky nebo nakrájené na kousky velikosti soust a necháme zatáhnout.…
vajcia si vyšlahame s cukrom do penista, pridame olej, mlieko a nakoniec prisypeme muku zmiešanu s praškom do pečiva. Medzi šlahanim vajec si uvarime puding. Cesto…
Kachní jatýrka zprudka na kachním sádle krátce orestujeme spolu s trochou snítek rozmarýnu, přendáme přikryté do trouby vyhřáté na 50°C, abychom je udrželi teplé. Do…
V hrnci na másle osmažíme nakrájenou cibulku, po chvíli přidáme pórek na kolečka a smažíme. Brambory, mrkev, celer a petržel nastrouháme, přidáme k pórku, chvilku…
Cibuli si nakrájíme a necháme na rozpáleném oleji zesklovatět. Přidáme očištěnou nakrájenou mrkev, krátce orestujeme. Okořeníme - osolíme, zhruba čajovou lžičku kmínu a…
Cibuli pokrájíme na jemno, osmažíme na oleji, přidáme houby, chvilku restujeme - 2-3 minutky, pak přidáme tarhoňu, pak dáme vodu (na 2 hrnky tarhoni dávám 3 hrnky vody) …
1. Troubu předehřejeme na 180°C a vymažeme bochníkovou formu máslem. Odložíme. 2. Ve středně velké míse smícháme mouku, jedlou sodu, sůl a skořici. Odložíme. 3. Ve…
Očistěné maso osušíme a nakrájíme na kostky. Do rozpálené pánve dáme olej a nasekanou cibuli, necháme zpěnit a přidáme maso, promícháme a opékáme. Opečené maso ze všech…
Slaninu nakrájíme na kousky a opečeme s kouskem másla (podle tučnosti slaniny). Přidáme drobně nakrájenou cibuli, necháme zpěnit a přihodíme mrkev nastrouhanou najemno.…
Dáme vařit těstoviny. Brokolici rozebereme na růžičky a uděláme na páře. Na sucho opražíme nakrájenou slaninu.Kuřecí prsa nakrájíme, osolíme a opepříme a na troše oleje…
Pečená stehna: Omytá kachní stehna trochu osušíme, posypeme solí a kmínem, vložíme do pekáčku, podlijeme asi 1 dl vody a pečeme v troubě nejprve asi 10–15 minut na 200º…
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle. Přidáme papriku a po zamíchání mouku. Restujeme pár minut a zalijeme větší části vývaru. Přivedeme k varu a vsypeme nakrájené…
Pohanku propláchneme, dáme do uzavíratelné misky a zalijeme dvojnásobným množstvím vroucí vody. Přiklopíme, zabalíme do utěrky a uložíme pod peřinu (polštář, deku) cca…
Vyválíme těsto, do misky si dáme kečup, oregano, sůl, pepř, kapku oleje a smícháme. Natřeme na rozválené těsto, na to dáme šunku, sýr, prsíčka a zalejeme smetanou,…
Filety pangasiuse osolíme, opepříme a opečeme na másle s trochou olivového oleje a uchováme teplé. Cukety (žlutou oloupeme má tvrdou kůru, zelenou neloupeme) nakrájíme…
Hitem letošní zimy je horká čokoláda s červeným vínem. Použít ale musíme správnou čokoládu i správné víno
Originální jahodové kombinace: Spojte je s bazalkou či pepřem a zažijte nebe v ústech!
Josef Maršálek k pečení pro StarDance: Padlo už asi 180 kg čokolády, másla a ovoce, neumím šuntovat, říká cukrář