Pstruh na zelenině
Recept ještě nebyl hodnocenČerstvého pstruha omyjeme a osušíme Pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepřime. Obalíme v mouce. Na 2 lžících másla opékáme po každé straně 5 min. dozlatova. …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Čerstvého pstruha omyjeme a osušíme Pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepřime. Obalíme v mouce. Na 2 lžících másla opékáme po každé straně 5 min. dozlatova. …
Korpus: vyšleháme bílky s cukrem nad párou do husta, přidáme smíchanou mouku s práškem do pečiva a ořechy. Lehce promícháme, vylijeme na plech s vyšším okrajem. Pečeme v…
Sledě v oleji dáme do misky, zázvor nastrouháme a vylisujeme z něj šťávu. Cibulku pokrájíme na malé kostičky, vejce pokrájíme na menší kousky a ostatní uvedené…
Rybízový džus smícháme s citronovou šťávou a necháme zamrazit v tvořítku na ledové kostky. Musíme udělat s dost velkým předstihem. Těsně před podáváním koktejlu nasypeme…
V misce smícháme šťávu, pepř a právě rozemnutý rozmarýn mezi prsty, sůl. Potřeme lososa z obou stran a necháme odležet v chladu nejméně 20 minut, čím déle, tím lépe. Na…
Troubu zapneme na 220 stupňů a na plech vyložený pečícím papírem dáme rozpůlené batáty. Pokapeme olivovým olejem, lehce osolíme a opepříme a dáme péct na cca 40 minut do…
Sušenky na korpus rozdrtíme, banán rozmačkáme. Smícháme s máslem a arašídovým krémem. Pokud chceme, přisladíme. Měla by nám vzniknout poměrně mazlavá hmota, kterou…
Všechny suroviny na marinádu smícháme. Maso si nasolíme, opepříme a vložíme do marinády. Maso s marinádou řádně promícháme a necháme celou noc pěkně v chladu odpočívat. …
Z prísad vypracujeme cesto, rozdelíme na polovicu, vyvaľkáme každú na plát, uložíme na plech a upečieme. Z mlieka, pudingov, a vanilkového cukru uvaríme puding a…
Žloutky vyšleháme s cukrem a olejem do pěny. Přilijeme vodu, rumovou tresť a postupně vmícháme mouku s prášky do pečiva a do perníku. Do těsta opatrně vmícháme tuhý sníh…
Tvaroh utřeme s máslem, přidáme kečup a strouhaná vejce s okurkou. Vše dobře promícháme, osolíme, lehce citronem okyselíme podle chuti a nakonec vmícháme sekanou…
cukrový sirup vytvoříme následujícím způsobem: Smícháme 100 g krystalového cukru v 1 dl studené vody a pomalu přivedeme do varu. Necháme vychladnout a ihned spotřebujeme…
Omyté zelí překrojíme, tuhý košťál vyřízneme a zelí nakrájíme na jemné nudličky, osolíme, dobře promačkáme a necháme chvíli v klidu.Jablka oloupeme, rozčtvrtíme,…
Nakrájená jablka zakapeme citronovou šťávou a podusíme s troškou vody a cukrem dle potřeby. Jablka moc nerozvaříme, necháme je vychladnout. Zakysanou smetanu rozmícháme…
Ryžu zmiešame s pomarančom. Pomocou metličky vymiešame všetky suroviny na dressing a zalejeme ryžu s pomarančom. Dobre premiešame. Pred podávaním posypeme mletou…
Droždie rozmiešame v troche mlieka a cukru a necháme vykysnúť. Potom z kvásku, múky, vanilkového cukru, štipky soli, zvyšku mlieka, vajec vymiesime cesto. Necháme…
Jablka oloupeme a omyjeme, nakrájíme a dáme do kastrůlku. Zalijeme sklenkou vody a ohříváme, dokud se jablíčka nerozvaří.Pak jej rozetřeme přes sítko. Vymačkáme šťávu z…
Kuře osolíme, opepříme. Na másle necháme zesklovatět cibulku, přidáme čerstvé žampiony, kmín, osolíme a dáme do pekáčku. Na tento základ vložíme kuře, trochu podlijeme a…
Mangold narežeme na pásiky, cibuľu nadrobno, tofu na malé kocôčky a nasekáme vňať. Všetko premiešame. Zmiešame prísady na zálievku a vmiešame ju do šalátu. Šalát…
Velkou nepřilnavou pánev zahřejte na vysokém plameni. Vlijte olej, vsypte cibuli a vložte maso, opékejte z každé strany tři až čtyři minuty. Smíchejte mošt či cider,…
Zeleninu, která nám zbyla po vaření masového vývaru, necháme vychladnout a šťouchadlem na brambory ji v misce rozmačkáme. Přidáme majonézu (ale lepší je tatarka), podle…
Prsíčka rozkrojíme tak, abychom dostali co největší plátek a jemně je naklepeme. V misce smícháme víno se sójovou omáčkou, citronovou šťávou, medem a špetkou soli.…
Na výrobu korpusu je ideální použít mixer. To dáte všechny ingredience kromě vody do mixeru a během minuty z nich máte drobenku, do které přidáváte postupně vodu, až vám…
Korpus rozkrojit na dva díly. Jeden díl korpusu dát na tácek a uzavřít rámem z dortové formy. Tvaroh ušlehat s umělým sladidlem a citronkou. Ušlehat šlehačku a…
Párek v rohlíku by bez ní nebyl to pravé. Víte, co má hořčice společného s ředkvičkou?
Retro okénko: Cigaretové žvýkačky se prodávaly na poutích i v Tuzexu a od cigaret byste je nerozeznali
Jak na skvělé linecké cukroví: Čím je naplnit a na kterou stranu mazat marmeládu, aby byl výsledek dokonalý