Vařené vepřové maso s celerovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenOmyté maso dáme vařit spolu se zeleninou a kořením do vařící vody. Vaříme do měkka cca hodinku. Rozpustíme máslo, zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme celer zakápnutý…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Omyté maso dáme vařit spolu se zeleninou a kořením do vařící vody. Vaříme do měkka cca hodinku. Rozpustíme máslo, zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme celer zakápnutý…
Plnka : Jablká nastrúhame. Dáme do kastrólika, pridáme cukor, šťavu, škoricu a škrob. Za stáleho miešania varíme, kým zmes nie je úplne hustá. Necháme vychladnúť. Na…
Krůtí maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Cibuli nahrubo nakrájíme a téměř dohněda ji opečeme na másle. Potom přidáme nudličky krůtího masa, opečeme je ze…
Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Nasypeme do hrnce a zalijeme takovým množstvím vody, aby jablka byla právě potopená. Přidáme citronovou šťávu…
Marinádu rozšleháme do hladka, vznikne hustá krémovitá směs, chuť by měla mít kyselkavě nasládlou, barvu do žluta.Naložíme křidélka, u kterých raději uskřípneme špičky,…
Vejce ušleháme s cukrem, přidáme vodu, zašleháme olej a do pěny zlehka ručně vmícháme směs polohrubé mouky, prášku do pečiva a ořechů. Těsto vlijeme na vymazaný a hrubou…
Ledový salát nakrájíme a opláchneme, necháme okapat a pak rozložíme na talíře.Suroviny na dresink promícháme a podle chuti přidáme cukr nebo citron, jak kdo má rád.Salát…
Do misek rozdělíme nakrájenou zeleninu a dílky natvrdo uvařených vajec.Zeleninu a vejce přelijeme zálivkou připravenou ze smetany, citronové šťávy, soli, pepře a cukru…
Játra odblaníme, omyjeme, osušíme a prošpikujeme špalíky slaniny. Ze všech stran je opepříme a dáme na chvíli do lednice. Kořenovou zeleninu oloupeme a nahrubo…
Maso nakrájet na větší kousky (3-4 na porci), prudce opéci na sádle či oleji v kastrole vhodném do trouby, přitom okořenit pepřem a divokým kořením, osolit. Maso…
Jablka rozkrojíme a odstraníme jádřince. I se slupkou je nakrájíme na plátky. Cibuli také nakrájíme na plátky a dozlatova ji opečeme na másle. Přidáme jablka, citrónovou…
Připravíme si marinádu smícháním všech uvedených surovin. Maso opláchneme, oddělíme od kosti, odblaníme a naložíme do připravené marinády nejlépe na 24hodin. Maso i s…
Celer rozdělíme na řapíky a sloupneme vrchní vlákna. Celer musí být čerstvý a pevný. Tvrdé konce odřežeme a necháme do polévky. Ostatní nakrájíme na špalíky cca 7 cm…
Na dno PH dáme mraženou zeleninu a osolíme.Na zeleninu naskládáme osolená a kořením gyros posypaná kuřecí prsa a poklademe na plátky pokrájeným máslem.Vaříme 3 hod. na…
Ovoce uvedeme s vodou do varu. Přidáme cukr, citronovou šťávu a likér a krátce povaříme, aby se alkohol odpařil.
Maso prošpikujeme a osolíme, rozehřejeme olej i máslo a maso zprudka opečeme, přidáme pokrájenou zeleninu, koření a také orestujeme. Podlijeme 200 ml vína a vývarem. PH…
Maso jsme zalili osolenou vodou a vařili asi 1 hod. Pak jsme přidali pokrájenou zeleninu, koření, ocet a asi hodinu vše vaříme doměkka. Měkké maso a zeleninu scedíme,…
Brambory uvaříme ve slupce téměř do měkka. Ještě teplé oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme zbytek surovin a zpracujeme těsto.Vytvarujeme tenké válečky a…
Cibuli nakrájíme na tenké měsíčky. Opékáme na másle s olejem do pěkné zlaté barvy. Přisypeme cukr a když zkaramelizuje zakápneme octem. Chvíli smažíme a odstavíme.…
Rozdrtte cesnek s 1/2 lzickou soli, az se Vam udela takova kase, predejte ji do stredne velke misky a pridejte citronovou stavu, rimsky kmin, papriku a pepr a dobre…
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme alespoň 2 hodiny odpočinout v chladu. Poté jím plníme formičky na rohlíčky a pečeme při 160 °C asi 10 minut. Rohlíčky…
Zchladlé brambory uvařené ve slupce oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle do mísy, přidáme jemně nastrouhanou citronovou nebo pomerančovou kůru, žloutky, cukry,…
Žemle, housky, kaiserky nebo pita chléb buď upečeme podle oblíbeného receptu, nebo koupíme v obchodě. Před podáváním je lepší půlky pečiva rozpéct (jako na hambugr), lze…
Jak na ty nejlepší bramboráky: Aby byly krásně křupavé, volíme správný druh mouky a brambory i správně nastrouháme
Jak vypadal středověký jídelníček: Chlebová polévka, sladké kaše z prosa a placky, které ničily zuby
Jak na skvělý cuketový koláč s ovocem? S tímto receptem jej zvládne i začátečník