Grilovací marináda
Recept ještě nebyl hodnocenZákladem pro krásně šťavnaté a křehké grilované maso, je dobrá marináda. Marináda s Metaxou dodá masu tu pravou chuť. Pokud máte rádi pikantní pokrmy, přidejte pálivou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Základem pro krásně šťavnaté a křehké grilované maso, je dobrá marináda. Marináda s Metaxou dodá masu tu pravou chuť. Pokud máte rádi pikantní pokrmy, přidejte pálivou…
Hummus je tradičním pokrmem zejména v orientální kuchyni. Svou oblibu získal však po celém světě. Z cizrny, tahini pasty, oleje a citronu připravíme základ, který můžeme…
Perníčky k Vánocům prostě patří. Aby si však mohli pochutnat i ti, co mají nějaký druh potravinové alergie, máme pro ně recept na perníčky bez lepku, laktózy a bez vajec…
Směs pikantního koření a medu tvoří, kromě jiného, základ perníkového těsta. Při jeho přípravě bychom také měli dbát na jeho odležení, aby se chutě správně rozvinuly.…
Chutné a rychlé cukroví, které zvládnete udělat i na poslední chvíli před svátky. Kuličky s příchutí karamelu a kokosu jsou vláčné, obalené lahodnou čokoládovou polevou…
Lehkou letní večeři, nebo výbornou přílohu k masu připravíte ve formě bramborového salátu. Není to tradiční verze známá z vánočního hodování, ale i tehdy se může hodit.…
Hranolky nemusí být nutně jen bramborové, které všichni tak dobře známe. Kapří hranolky obalené v bylinkovém těstíčku a usmažené dozlatova, podávané se zeleninovým…
Mouku prosejeme na vál, přidáme cukr a změklý a na kousky pokrájený tuk a žloutek. Vypracujeme vláčné těsto, které vyválíme na plát asi 4 mm silný a kulatou formičkou…
Hrušky podélně rozpůlíme a zbavíme vydlábnutím jádřince a bubáka se štopkou – neloupeme je. Zakápneme citronem. Do otvoru vložíme džem, rozetřeme po ploše hrušky, na to…
Kuřecí maso omyjeme, nasolíme, dáme do lednice přes noc (nemusíme), ale já solím den dopředu všechno maso.Druhý den maso dáme do pekáčku, malinko podlijeme vodou a dáme…
Očištěné maso nakrájíme na nudličky a naložíme do marinády, smíchané ze sojové omáčky, škrobu a špetky pepře. Necháme marinovat alespoň 30 minut, ale čím déle, tím lépe…
Do pekárny dáme tekuté suroviny, pak sypké a použijeme program Těsto. Vykynuté těsto propracujeme, vyválíme, potřeme povidly, posypeme kůrou, ořechy a sušeným ovocem a…
Troubu předehřejeme na 170-180 °C. Špagetovou dýni rozřízneme podélně napůl, osolíme, posypeme chilli vločkami nebo nakrájenou chilli papričkou a plátky česneku (ty…
Marhule zalejeme vriacou vodou a prikryté necháme 1 hodinu nabobtnať. Potom ich vymačkáme a zomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme kokos, cukor, šťavu a dobre…
Omyté a osušené maso naklepeme hřbetem ruky. Na okrajích párkrát nařízneme, aby se nekroutilo. Plátky solíme a opepříme z obou stran.V misce metličkou prošleháme chilii,…
Cukr a vodu svaříme do úplného rozpuštění cukru.Víno nalijeme do většího džbánu.Z pomerančů a citronu vymačkáme šťávu a přes síto ji přilijeme do vína.Broskve oloupeme,…
Troubu předehřejte na 180°C a větší formu na bábovku vymažte tukem a vysypte moukou. Ve velké míse smíchejte cukr a citronovou kůru a dobře promněte rukama. Poté…
Řepu a křen nastrouháme na jemno. Přidáme trochu soli, cukru a citronové šťávy. Přimícháme křen (nemusíme se bát jogurt sílu křenu zmírní), bílý jogurt a dobře…
Připravíme rajskou omáčku. Cibulku a česnek nakrájíme nadrobno, mrkev očistíme a nakrájíme na menší kostky. Na másle osmahneme česnek, cibulku, mrkev a slaninu, vše…
Med, hořčici, citronovou šťávu a olivový olej smícháme dohromady a vznikne nám zálivka. Tu pak smícháme s nahrubo nastrouhaným zelím a mrkví a můžeme podávat.
Rozpálíme olej se lžící másla a opečeme ze všech stran krůtí maso, vyjmeme a do výpeku přidáme nakrájenou cibuli a zeleninu.Opečeme do zlatova, zasypeme lžící cukru,…
1. Na 3 PL (45 g) másla orestujeme dozlatova cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme na kostičky nakrájené maso (3 x 3 cm) a restujeme ho dokud se neodvaří všechny šťáva,…
Stehno osolíme, vložíme do Pomalého hrnce, obložíme pokrájenou zeleninou a slaninou, přidáme koření, zakápneme olejem z rajčat a podlijeme vínem a vývarem. Zapneme na…
1.Troubu předehřejeme na 200°C.Banány sloupneme a rozmačkáme vidličkou.Ihned přimícháme citr.šťávu a rum. Z másla a cukru ušleháme hustou pěnu.Postupně přišleháváme…
Malá domácí kavárna aneb Jak si připravit doma ten svůj nejlepší šálek kávy
Čím starší, tím lepší. Pravý italský parmezán je doslova delikatesou a králem mezi sýry
Sladký popcorn snadno připravíte i doma: Nejoblíbenější je karamelový, určitě se ale vyplatí vyzkoušet i skořicový a čokoládový