Francouzský bramborový salát (vítěz ČR 2010)
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory si uvaříme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na čtverečky. V kastrůlku si uvaříme mrkev a fazolkové lusky do měkka tak akorát-nerozvařit!, necháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brambory si uvaříme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na čtverečky. V kastrůlku si uvaříme mrkev a fazolkové lusky do měkka tak akorát-nerozvařit!, necháme…
Ředkvičky nastrouháme nahrubo, jemně osolíme a po chvíli opatrně scedíme (mají tendenci pouštět hodně vody a pomazánka by byla řídká).Poté v misce smícháme ředkvičky,…
Krevety dáme do mísy se studenou vodou na pár minut, necháme rozmrazit.Krevety jemně osolíme, opepříme a posypeme provensálským kořením. Na oleji jemně orestujeme…
Dáme vařit špagety. Na velké pánvi rozehřejeme olej a máslo, přidáme nadrobno nasekaný stroužek česneku a nastrouhanou citronovou kůru. Necháme jen minutku nebo dvě,…
Kuřecí plátky mírně naklepeme, osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí. Na každý dáme plátek slaniny, 1/4 vajíčka, kousek okurky a půlku nožičky párku.Zabalíme do závitku,…
Pomazánka ze surimi krabích tyčinek je velmi jednoduchá a přitom hodně oblíbená. Na bílém pečivu společně s plátkem citronu a dozdobená petrželkou udělá i parádu na…
Že nevíte, co je hruščák? To je valašský frgál s hruškovými povidly. Frgále jsou sice z Valašska, ale milují je po celé naši republice. Vyzkoušejte tento recept, ať vám…
V horkých letních dnech přijde vhod příjemné osvěžení. V takovou chvíli nic nepotěší víc než domácí limonáda. Vybrali jsme pro vás recept na poctivou okurkovou, ve které…
Parný letní den vám jistě zpříjemní tato vynikající smetanová zmrzlina s příchutí kokosu. Její příprava je velmi snadná. Zmrzlina je výborná jak samotná, tak jako…
Mrkev očistíme a nastrouháme najemno. Jablko nakrájíme na kostičky (záleží na každém, zda ho oloupe), přidáme stejné množství nakrájených celerových řapíků.Smícháme…
Receptů na špenátové "mechové" moučníky existuje už více, ale tento dort je netradičně pečený ve formě tvaru stromečku. S jeho výrobou i ozdobením nám mohou pomoci děti,…
Elegantní občerstvení naservírujeme do misky na nožce. Do té položíme kousek salátu, koktejl připravený z grilovaného kuřete, strouhaného jablka, smetany a majonézy a…
Tuňák a vejce je skvělá kombinace plná bílkovin. Vařená vajíčka spolu s majonézou, zakysanou smetanou a sýrem vytvoří skvělý základ, který dochutíme kyselejšími a…
Zelí a cibuli nakrájíme na jemno.V misce smícháme olej se zbytkem ingrediencí na zálivku.Zelí pořádně promícháme se zálivkou, nejlépe rukama promačkáme, aby zkřehlo.…
Zajímavou kyselkavou chuť rebarbory v tomto receptu zvýrazníte intenzivní a aromatickou chutí zázvoru. Díky této kombinaci vznikne lehce pikantní a osvěžující marmeláda,…
Tapiokové perličky propláchneme, abychom je zbavili přebytečného práškového škrobu, a necháme je několik hodin namočené, nejlépe přes noc. Poté z nich vodu slijeme a…
Nepečené dorty z piškotů chutnají výborně a jsou velmi snadné. Piškotový základ doplníme jablečnou směsí ovoněnou skořicovým cukrem a necháme ztuhnout v lednici.…
Jablečný koláč je skvělým a snadným moučníkem, na který nepotřebujeme kvanta surovin. Křehké těsto připravíme z mouky a margarínu, jelikož jde o veganský recept. Ve…
Chřest je nejlepší v období sklizně. Využijte tuto krátkou dobu a připravte ho na páře s holandskou omáčkou a pečenými plátky šunky. Jemný chřest s dobře ochucenou…
Jestli se vám urodilo více kedluben a nevíte, co si s nimi počít, zkuste oblíbenou variaci našich babiček: kedlubnové zelí. Dušené kedlubnové zelí se zázvorem a jablky…
Z hlávky raného zelí můžeme připravit skvělý salát, který lze podávat jen tak nebo jako přílohu. Stačí zelí nakrájet a promíchat s cukrem, olejem a citronovou šťávou.…
Jahody s trochou vody provaříme s cukrem a přidáme citronovou štávu.V kastrůlku dáme vařit mléko, cukr a přisypeme krupičku. Krátce provaříme a odstavíme. Do vychlazené…
Vařený sirup plný jahod - osvěžující, nádherně vonící jahodami, vhodný do vody, neslazené minerálky,či do čaje. Příprava i vaření mnoho času nezabere a hotový jej…
Jíme i očima, a u tohoto dortu to platí dvojnásob. Neobvyklá kombinace barev upoutá na první pohled. Dobře vychlazený dort nejen skvěle osvěží, ale po rozkrojení…